Asus VG278H monitor NVIDIA 3D Vision 2-vel

Hirdetés

Bevezető, külső

Nagyjából október közepére tehető, amikor Münchenben jártunk az NVIDIA Vision 2 bejelentésén, azonban ezzel kapcsolatos konkrét hardvert azóta nem nagyon láttunk, leszámítva tesztünk alanyát, amit működés közben az október végére szervezett londoni Asus X79 bemutató alkalmával már megcsodálhattunk. Majdnem két hónapot vártunk arra, hogy végre itthon, nyugodt környezetben is tapasztalatot szerezhessünk a részben megújult 3D Visionnel kapcsolatban, illetve azzal a monitorral, aminek 3D képességeiről az Asus helyi erői már Londonban elismerően nyilatkoztak. No, de ne szaladjunk ennyire előre, erről is lesz majd szó, azonban előbb a szokásos sorrendet kövessük!

Az Asus VG278H típusjelzésű monitor 27 hüvelykes képátlóval bír, mely játékra bőven elegendő azt figyelembe véve, hogy minden bizonnyal csak egy személy fog előtte ülni, maximum 2 méteres távolságban. Másik fontos adat, amit már most előrebocsátanánk, hogy a nagy képátló mellé lazább pixelsűrűség jár, azaz maradt az 1920x1080 pixeles felbontás, ami minden bizonnyal a célközönségnek elegendő lesz. Persze szívesen láttunk volna valami megújulást ezen a téren, de ne feledjük, hogy a grafikus kártya ereje is meghatározó tényező, és nem mindenki tud/akar csúcs GeForce kártyát venni.

Külsejét tekintve az Asus monitora meglehetősen hagyományos, csak néhány extrát tartogat, például magasságállítást (100 mm-es tartományban) és forgathatóságot, ugyanakkor nincs portré mód (pivot) és a dönthetőség is meglehetősen korlátozott (-5 – +15 fok). Szerencsére a káva nem túl vastag, de felülete tükröződik, ez pedig mínusz pontot jelent. Ezt ellensúlyozza a képernyő matt felülete és a ház tetejébe integrált infravörös adó, ami a 3D-hez fog kelleni (erről később).

A monitorban két darab 3 wattos hangszóró is helyet kapott, de ezt ügyesen elrejtették a mérnökök, bár sok hasznát amúgy sem fogjuk venni, azt pedig nem gondoljuk, hogy egy ilyen monitor valaha is irodai kellék szerepét töltené be. Szükség esetén az állvány leszerelhető, és a 100 mm-es VESA furatokat használva a monitor falra is felszerelhető, amit a lefelé néző csatlakozók is támogatnak.

Ki- és bemenetek
Ki- és bemenetek

A csatlakozópanelen analóg, DVI-D és HDMI képbemenet található, ám ebből természetesen csak utóbbi kettő képes 3D jel fogadására. Ezen kívül még kapunk két darab 3,5 mm-es jack aljzatot, amiből az egyik a beépített hangszórók jelbemenete, míg a másik a fejhallgató kimenete.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés