Az Asus megszellőztette AMD Ultrathin notebookjával kapcsolatos elképzelését

Nagyon úgy tűnik, hogy notebook fronton nem csak az elmúlt, hanem az idei év is az ultravékony gépekről szólhat, ami főleg az Intel által bevezetett Ultrabook mizériának köszönhető. Árkategóriájuk miatt egyelőre csak a prémium szegmensben sorakoztak fel a kilapított laptopok, de az új Intel platform, az Ivy Bridge a hírek szerint nem csak a teljesítményt javítja majd, de a vételárat is a lélektani 1000 dolláros határ alá kényszeríti, sőt, az egyszerűbb modellek akár 800 dollár alá is benézhetnek. Ez persze még mindig nem mondható olcsónak, de tekintve a szigorú feltételeket, a könnyű hordozhatóság mellett az átlagosan jó teljesítményre is garancia a kategória.


[+]

Azonban az AMD sem ül karba tett kézzel a partvonalon, csendben szemlélve a rivális piacteremtő törekvéseit, az év elején világossá vált, hogy a gyártó valószínűleg nyáron indítja ellentámadását Ultrathin név alatt. Részleteket még mindig nem igazán lehet tudni az Ultrathinről, de nem titok, hogy az Intelhez képest szerényebb megkötések mellett az alacsonyabb árcédula elérése a cél. Korábban már megemlítettük, hogy a kategória minden bizonnyal a Trinity APU köré épül majd, de egyes forrásokból 500-600 dolláros vételárakat is hallani lehetett, amely arra enged következtetni, hogy az AMD akár a Brazos platformot is hajlandó lenne belekeverni a történetbe az alsóbb szegmens meghódítása végett.

Nos, az Asus egy Facebook bejegyzése alapján az iménti feltételezés igazolást nyert, ugyanis megszellőztették az U82U Ultrathin notebook specifikációját, legalábbis nagy vonalakban. A kivasalt 14”-es masinában a legerősebb AMD Brazos, név szerint az E-450-es APU fog szolgálatot teljesíteni, amely egység két darab, 1,65 GHz-en ketyegő Bobcat magot és Radeon HD 6320 grafikus alegységet foglal magában. Mellette 2 GB memória és egy 500 GB kapacitású merevlemez található a fedélzeten, csatlakozók tekintetében pedig 2 x USB 3.0 és egy HDMI kimenet biztosan a repertoár része lesz. A nyolccellás akkumulátorral megtámogatott Asus U82U Ultrathin megjelenési dátumára és vételárára első körben még nem derült fény.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés