Ultrabookhoz hasonló platformon dolgozik az AMD

A DigiTimes értesülései szerint az Intel várhatóan áprilisban dobja piacra az Ivy Bridge APU-kat, amiből az új Ultrabookok is kapnak majd. A kékek szerint az újdonság megjelenése az árakra is hatással lesz, számításaik alapján az új modellek árai egészen 799 dollárig süllyedhetnek, de a drágább modellek is beférnek majd 1000 dollár alá, miközben a teljesítmény is nőni fog. Eközben az AMD Ultrathin kódnéven készíti saját ultrahordozható megoldását, aminek debütálása júniusban várható, és az újraírt tervek szerint az alapot nem a Deccan platformba szánt Krishna és Wichita, hanem a Trinity APU adja majd.

Emlékszik még rá valaki? Nile, azaz az AMD Ultrathin platformja 2010-ből, kétmagos Turion II Neo processzorral.
Emlékszik még rá valaki? Az AMD Ultrathin "Nile" platformjának egyik tagja még 2010-ből, kétmagos Turion II Neo processzorral.

Az árazással kapcsolatban John Taylor, az AMD marketingigazgatója a CES-en még azt nyilatkozta a DailyTech portál szerkesztőjének, hogy 500 dollár vagy akár az alatti Ultrathin gépekkel is találkozhatunk. Az ilyen kijelentéseket érdemes helyükön kezelni, ugyanis a DigiTimes szerint az Intel megoldásainál csak 10-20%-kal lesz alacsonyabb a várható vételár, ami egyelőre sokkal hihetőbbnek tűnik még annak ellenére is, hogy valószínűleg kevésbé szigorú megkötéseknek kell megfelelniük az Ultrathin gyártóknak, mint az Intel Ultrabookok esetében. Ennél nagyobb árkülönbség és 500 dollár alatti árcédula csak akkor képzelhető el, ha az AMD a jelenlegi Brazos platformot is beveti az Ultrathinekben, ez pedig egyáltalán nem elképzelhetetlen lépés a részükről.

A gyártópartnerek között egyelőre olyan nevek már biztosan szerepelnek, mint az Acer, az Asus és a HP. Nyilván a kör tovább bővülhet a megjelenés közeledtével, de az AMD jelenleg mintegy húszféle Ultrathin megjelenésére számít az idei év folyamán, ami jelentősen elmarad az Intel által megcélzott 75 Ultrabooktól. Mindenesetre az AMD Ultrathinek megjelenése és szándékosan alkalmazott alacsony árazási stratégia vonzóbbá teheti az AMD platformját a vásárlók számára, és lejjebb nyomhatja az Ultrabookok árait is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés