Hirdetés

ASUS TUF Sabertooth X99 alaplap elsőként NVMe és USB 3.1 támogatással

Újabb csúcskategóriás modellel bővítette az ASUS az úgynevezett TUF Sabertooth strapabíró (szerverszintű stabilitást és megbízhatóságot ígérő) alaplapcsaládot, méghozzá egy X99 vezérlőhídra épülő darabbal, ami eddig hiányzott a felhozatalból. Kihasználva az alkalmat a cég minden létező új technológiával felmálházta az újdonságot, kezdve az USB 3.1-től az NVM Express támogatásig, miközben persze a sorozatot jellemző extrákat is tovább csiszolták.


[+]

Az alapokat tekintve termék hozza a kötelező felszereltséget: ASUS-féle LGA2011-v3 OC-foglalat, 8 darab DDR4 DIMM-foglalat négycsatornás memóriavezérlő-támogatással, három darab PCIe x16, 1 darab PCIe x4 és egy darab PCIe x1 bővítőhely, Gigabit Ethernet vezérlő, nyolccsatornás hangvezérlő, 8 darab SATA 6 Gbps port. Ez utóbbit egészíti ki egy darab SATA Express aljzat, ami két darab 6 Gbps foglalatként is használható, illetve egy darab M.2 x4 foglalat SSD-k fogadására. Utóbbi támogatja az NVMe-t, illetve ugyanez elérhető az SFF-8639 csatlakozóval ellátott 2,5"-es SSD-k esetében is, amennyiben azt a TUF Sabertooth X99 M.2 foglalatába helyezhető Hyper Kit kiegészítő kártya mini SAS HD aljzatához illesztik. Sajnos a Hyper Kit kezdetben csak az USA-ba szánt modellekhez jár alapból.

Az M.2 foglalatba helyezhető Hyper Kit
Az M.2 foglalatba helyezhető Hyper Kit [+]

USB kapuból is túltengés van, a 8 darab USB 2.0-s aljzaton felül 8 darab USB 3.0-s és egy pár, azaz két darab USB 3.1-es is jutott rá. Utóbbi nem külső kártyás megoldás, és kizárólag Type-A csatlakozókat jelent.


[+]

A TUF sorozatra jellemzően a NYÁK-ot alul-felül beborítja az a hőpajzs, ami biztosítja a minőségi alkatrészek körüli megfelelő levegőáramlást némi aktív rásegítéssel. Természetesen az alaplap különböző pontjain továbbra is mérhető a hőmérséklet, valamint a mellékelt Thermal Radar szoftverből biztosított 11 darab ventilátor és amennyiben ASUS VGA van az alaplapban akkor annak hűtésének is vezérlése, monitorozása. A gyártó most mindezt kiegészítette a TUF Detective alkalmazással, amink segítségével okostelefonon, táblagépen monitorozhatóak a kulcsparaméterek, illetve lekérdezhető a PC aktuális állapota, valamint a hibafelderítésben is hasznos segítséget nyújt. Érdekesség még, hogy gumidugók is járnak az alaplaphoz, amikkel a használaton kívül lévő aljzatokat, csatlakozókat lehet a portól megvédeni.


[+]

Az ASUS 5 év garanciával kínálja majd az új jövevényt, de egyelőre a megjelenési dátum és az ára képlékeny.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés