CES 2023: Wi-Fi 7-es router, gamer szék és más érdekességek a ROG-nál

Az újdonságok között van gépház és egy pofás mini PC is, RTX 4000-es grafikával és 10 literes űrtartalommal.

Nemcsak notebookokban és perifériákban hozott újat a CES 2023-ra az ASUS : kapunk tőlük két új Wi-Fi 7 (802.11be) szabvánnyal kompatibilis routert, egy játékosoknak szánt széket, egy gépházat és egy miniPC-t. A routerek közül az egyiket leszámítva valamennyien a ROG márkanév alatt kerülnek piacra, így már kitalálható, hogy tervezésüknél a játékosok kerültek célkeresztbe.


[+]

A routerek esetében az egyik modell a ROG Rapture GT-BE98, a másik a ASUS RT-BE96U névre hallgat. Külsejük meglehetősen hasonló, a Rapture sorozatban már megszokott „döglött pók” dizájnt kapjuk nyolc antennával. Természetesen a GT-BE98-on ott díszeleg a ROG logó is, illetve ez többet is tud: egyrészt négysávos működésével elméletileg 25 Gbps-es sávszélességet tud kínálni a rádiós oldalon, másrészt ezt a vezetékes irányból is engedi kihasználni három 10 GbE sebességű RJ45-ös (két LAN, 1 WAN) portjának köszönhetően. A BE96U ezzel szemben csak háromsávos, így itt be kell érjük a 19 Gbps-es elméleti sávszélességgel, ráadásul a 10 gigás LAN portok száma is csökken eggyel.

Hirdetés

 

Természetesen a Wi-Fi 7 hálózat tudásának teljes kihasználásához szükség lenne Wi-Fi 7 kliensekre is, ezt egyelőre az ASUS nem kínál, és a piacon is csak elvétve találkozhatunk velük, de mesh rendszert és hozzáférési pontokat már korábban bemutattak.


[+]

Áttérve most a Destrier névre hallgató székre, ez a képek alapján a vaskos, bőrrel borított gamer trónusokhoz képest egy viszonylag filigrán és szellős egység, szokatlanul magas háttámlával. Alumíniumból készült vázára hálós szövet feszül, a fejtámlát körbevevő – lecsatolható – elem pedig a környezeti zajokat hivatott mérsékelni. Az ergonómiát állítható deréktámasz, hintamechanika, forgatható kartámaszok segítik – ráadásul az utóbbiakat 14 cm-rel meg is lehet emelni, így aki mobiltelefonon játszik, az is kényelmesebben meredhet a kijelzőre.

 


[+]

A ROG új gépházának neve Hyperion GR701, és természetesen egy teljes méretű toronyról van szó, mely egészen E-ATX szabványig képes fogadni az alaplapokat. Az alumínium keretbe foglalt (ennek felső része fogantyúként is használható) gépház maga 639 x 268 x 639 mm-es és 21 kg-os, van benne hely 9 bővítőkártyának, 460 mm hosszú VGA-nak (ez állítva is beépíthető, egészen 130 mm-es vastagságig), 190 mm magas CPU hűtőnek és 240 mm hosszú tápegységnek is. Ventilátorokból és radiátorokból természetesen bőven kerülhet mindenhova, elöl és felül például 420 mm-es egységeknek is van hely. Két 3,5”-es illetve összesen hét 2,5”-es adattároló pakolható még bele. USB csatlakozóból négy Type-A és két Type-C változatot kínál, utóbbiak USB 3.2 Gen 2x2 interfésszel rendelkeznek. A tálca mögött 34 mm-nyi hely marad a kábelezés elrendezésére, a kiegészítők között pedig egy Aura Sync kompatibilis ARGB vezérlő is található – ezt bevethetjük például a mellékelt RGB-s fényrúd meghajtására. Végül, de nem utolsó sorban a Hyperionban egy apró tárolórekesz is található, melyben elférnek a felesleges csavarok, kábelkötegelők, és más kiegészítők.


[+]

Ami az utolsó terméket, a Huracan utódaként érkező ROG G22 PC-t illeti, ez egy 10 literes belső térfogattal rendelkező gépházba került, melybe a csúcskonfiguráció esetén Core i9-13900KF processzor és GeForce RTX 4000-es sorozatba tartozó GPU kerül. Oldalain hálós betétek és üveglapok segítik a szellőzést valamint a betekintést, elöl pedig pár RGB csík dobja fel a kinézetet. A apró házba opcionálisan vízhűtés is kerülhet, a tápegység pedig beépített a Wi-Fi 6E kompatibilis WLAN adapterrel együtt.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés