Vegyesfelvágott Asus módra

A tegnap tartott Expert partnernapon természetesen az Asus is tiszteletét tette, és workshop keretében mutatta be idei újdonságait. Elsőként Gyöngyösi Zoltán előadásában a ROG, avagy a Republic of Gamers széria legfrissebb tagjairól, a Rampage III alaplap és a Matrix 5870 Platinum videokártya került a figyelem középpontjába, amiket a helyszínen egy plexidobozba zárva meg is lehetett tekinteni működés közben. A Platinum egyébként a Matrix 5870-es kártya 850 MHz helyett 894 MHz-es alapórajelen üzemelő verziója. A gémereknek tervezett termékek különleges tulajdonságairól és képességeiről hallhattunk beszámolót.

Az Asus ROG gémer PC a Matrix kártyával [+]
Az Asus ROG gémer PC a Matrix kártyával [+]

Ezután Gáspár Dávid az AGP, azaz Asus Golden Partner programról beszélt, amely a számítástechnikai eszközöket forgalmazó boltok számára jelent egy jó lehetőséget az Asus termékek terjesztésére. Az üzleteknek ez számos előnnyel járhat, például visszatérítés intézése vagy a bolt marketinganyagokkal való ellátása.

A workshop harmadik részében Győri Attila az Asus hordozható számítógépeit, azok közül is a kisebb készülékeket, vagyis a netbookokat mutatta be. A helyszínen megtekinthető volt az általunk is tesztelt T91-es tablet, pontosabban annak multi-touch-os változatának utóda, az Eee PC T101MT. Szó esett az Eee PC 1201T-ről, a Karim Rashid dizájnú 1008P-ről, valamint az 1001PX-1001P, illetve 1005PX-1005P párosokról is. Ez utóbbiak P-s és PX-es változata annyiban különbözik egymástól, hogy a P-sek kettő helyett három USB porttal lettek felszerelve, illetve nagyobb kapacitású akkumulátort kaptak. Az 1201T és az 1201PN modellek azonos külsővel rendelkeznek, ám az elsőben AMD processzor, míg a másikban Intel Atom CPU dolgozik.

Az utolsó program Fóris Tamás előadásában a notebookokról szólt. A legnagyobb feltűnést a krómszínű, fényes NX90 keltette talán. A gépezet valóban nagyon egyedi kinézetű, és egy rövid bemutató jóvoltából a Bang & Olufsen hangrendszer képességeit is megtapasztalhattuk. A várakozásnak megfelelően igen meggyőző volt.

Asus NX90 [+]
Asus NX90 [+]

Az ugyancsak ROG-os gémer notebook, a G73jh is a helyszínen volt. A látványos külsejű. Bamboo Collection szériás U33, U43 és U53Jc, azaz a 13,3”-es, 14”-es és 15,6”-es monitorokkal ellátott modellekről is esett szó, amik az NVIDIA Optimus technológiás grafikus megjelenítési rendszerével rendelkeznek, azaz diszkrék GeForce 310M és integrált Intel videokártyájuk is van, amik közt a terheléstől és igénytől függően kapcsolgathatnak a készülékek. Végül a 13,3”-es U35 és a 14,1”-es U45 érkezéséről is beszámoltak.

Asus notebookok [+]
Asus notebookok [+]

Még két Asus notebook [+]
Még két Asus notebook [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés