Asus blog: termékdömping az idei CES-en

Az ASUS a CES alkalmával számos új terméket prezentált. A legfőbb újdonságokról már írtunk egy hírt, de ezzel még messze nem mutattunk be mindent. Ezt a hiányosságot az alábbi írásunkban gyorsan bepótoljuk, így végigmegyünk a cég kiállított eszközein.

A G-Sync monitorok lázában égő piacra az ASUS már bedobta a fentebb linkelt hírben szereplő, SWIFT PG278Q típusú megoldást, míg a 4K-s fronton a PB287Q az újdonság. Ez a termék 28 colos méretben kínál 3840x2160 pixeles natív felbontást, mindezt 60 hertzes frissítéssel és 1 ezredmásodperces válaszidővel. Akárcsak a WQHD-s PG278Q, a PB287Q is TN panelt kap, a képet pedig MHL kompatibilis HDMI-n, vagy DisplayPort interfészen lehet rá eljuttatni.

ASUS PB287Q
ASUS PB287Q [+]

Ha már a megjelenítésnél tartunk, akkor érdemes megemlíteni az ASUS S1 Mobile LED projektort, mely elfér az ember tenyerében, továbbá beépített akkumulátorával akár három óráig is képes működni. A mindössze 3 cm-es magas és 342 grammos termék mindössze egy méterről képes 104 cm átmérőjű képet vetíteni, emellett bekapcsolás után azonnal működő állapotba kerül, vagyis nem kell várni a bemelegedésére.

ASUS S1 Mobile LED
ASUS S1 Mobile LED [+]

Maradva a multimédiás élménynél, az SBW-S1 jelzésű Blu-ray meghajtó igen érdekes opciónak ígérkezik, hiszen egy ASUS Xonar hangkártyát és fejhallgató-erősítőt építettek bele a tervezők. A kompakt méretű termék például jó társa lehet az előbbi projektornak, vagy bármely más notebooknak, hiszen hordozható szinten kínál kifejezetten jónak számító audiovizuális élményt.

ASUS SBW-S1
ASUS SBW-S1

Az ASUS a Thunderbolt interfész nagy támogatójaként bemutatta a ThunderboltEX II nevű bővítőkártyát is, mely egy aljzatot kínál és az ASUS 8-as sorozatú alaplapjainak egy részével kompatibilis. Akik két Thunderbolt portra vágynak, jó hír, hogy érkezik a ThunderboltEX II/DUAL változat is.

ASUS ThunderboltEX II
ASUS ThunderboltEX II

Vitathatatlanul a legérdekesebb újdonság a ROG Front Base Dual-Bay Gaming Panel nevű termék volt, mely a nevének megfelelően a játékosokat célozza meg. A két darab 5,25 hüvelykes meghajtóhelyet elfoglaló vezérlőközpont beépített, 4 hüvelykes képernyőjén a játékosok számos információt kapnak az adott PC aktuális állapotáról, illetve helyben finomhangolható a rendszer is, ha valami nem lenne tökéletes. A rendszerrel többek között kényelmesen szabályozhatók a ventilátorok, kijelzi a hőmérsékleti értékeket, és lehetővé teszi a gyors USB-s töltést a PC kikapcsolt állapotában is. Sőt, egy Escape Mode (kilépés mód) gombot is kapott, amely elrejti a játék képernyőjét és elnémítja a hangot, így a felhasználók egy szemvillanás alatt visszatérhetnek az asztali környezethez.

ASUS ROG Front Base Dual-Bay Gaming Panel
ASUS ROG Front Base Dual-Bay Gaming Panel [+]

Mindemellett a Front Base Dual-Bay Gaming Panel Quick EQ nevű kapcsolója azonnali hozzáférést biztosít ötféle equalizer-módhoz, és a ROG SupremeFX hangtechnológiáját használva, a mellékelt, hifi minőségű előlapi analóg hangkábel garantálja a jó minőségű hangzást. Az eszköz kompatibilis a ROG Maximus VI-tal, a legfrissebb Rampage IV Black Editionnel, illetve a Z87-es vezérlőt használó alaplapokkal.

Végül az ASUS prezentálta a Z87-Deluxe/SATA-Express alaplapot és a korábban már megjelent ROG Poseidon GTX 780 VGA-t, melyekről már írtunk egy-egy cikket. Ezek az előbbi linkekre kattintva olvashatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények