Kicsiben nagy ASRock újdonságok a CES-en

A legnagyobb figyelmet az ULTRA QUAD M.2 kártya kapta, de új alaplapokra és egy konzolméretű gépre is lehet számítani.

Az ASRock is képviseltette magát a CES 2018 kiállításon, jelentkeztek is egy pár olyan termékkel, amely nem nevezhető hétköznapi jelenségnek.

Mindenekelőtt az ULTRA QUAD M.2 kártya volt reflektorfényben, amely egy x16-os PCI Express bővítőhelyre készült, és akár négy darab M.2 22110-es méretszabványú SSD meghajtót kezel.


ULTRA QUAD M.2 CARD belülről(forrás: ASRock) [+]

Mint a képen is látni lehet, a tervezők gondoltak arra, hogy a tápellátás szempontjából nem feltétlenül lesz elég csak a PCI Express csatolóra támaszkodni, így egy kiegészítő 6 tűs tápcsatlakozóval látták el a terméket. A meghajtók által keletkezett hő eloszlatásában egyrészt a fémburkolat játszik főszerepet, másrészt egy változó sebességű, 5 cm-es ventilátor légárama fújja ki a gépházból az SSD-k fűtését. A légkavaró zajszintjéről még nincs információ, de a kártya kezelőprogramjából opcionálisan kikapcsolható.

ULTRA QUAD M.2 CARD belülről
(forrás: ASRock) [+]

Alaplapfronton is beújított az ASRock, immáron már az Intel és az AMD új HEDT platformja is elérhetővé válik microATX formátumban, illetve frissül a Z370 DeskMini GTX termékével az SFF alaplapformátumot használó minigép termékvonal. Erről viszont már írtunk nemrég egy beharangozót, az ASRock X399M Taichi alaplaphoz viszont jöttek friss termékfotók. Mivel valóságos tervezői bravúrról van szó, elvégre microATX méretben ez az első AMD Ryzen Threadripper processzort fogadó alaplap, egy kisebb mustrát mindenképp megér a látvány:

ASRock X399M Taichi ASRock X399M Taichi
ASRock X399M Taichi
ASRock X399M Taichi [+]

Árakról, megjelenésekről még nincsenek részletes információk.

Azóta történt

Hirdetés