Hirdetés

Z390-es minigépek az ASRocktól

A gyártó mindig is kedvelte az gyors apróságokat, a DeskMini GTX család például 2,7 literes házat kapott.

Új miniPC sorozattal jelentkezik az ASRock: a frissített Z390 DeskMini GTX, mint nevéből is látszik, az Intel Z390 lapkakészletét veszi alapnak, és engedi, hogy akár nyolcmagos Core i9 CPU-val, 32 GB RAM-mal, illetve GeForce GTX 1080 MXM modullal szereljük fel. Mindezt egy 2,7 literes, 213 x 155 x 82 mm-es házban állíthatjuk az asztalra, méghozzá külső tápegységgel.


[+]

Az egész rendszer alapját egy micro-STX szabványú alaplap biztosítja, rajta SO-DIMM foglalatokkal, amelyek a memória tuningját is támogatják, a megfelelő modulokkal a gyártó állítása szerint effektív 4 GHz fölé is mehetünk. A lapon található 5+1 fázisú tápellátással 95 wattos TDP-ig választhatunk processzort, tipikusan az Intel nyolcadik és kilencedik szériájából (egészen a Core i9-9900K-ig). Van még három M.2 foglalat is, x4-es PCI Express 3.0-s sebességgel például NVMe SSD-k számára, illetve egy Key E 2230 M.2 Wi-Fi adaptereknek. A 2,5”-es SATA meghajtókat kedvelők két eszközt aggathatnak a lapra.


[+]

A fentiek mellett kapunk még HDMI, DisplayPort és miniDP csatlakozókat, gigabites Ethernetet, illetve elöl és hátul két-két USB 3.1 Gen2 kivezetést, amelyek közül az egyik előlapi Type-C konnektort használ. Az 5 Gbps-os USB 3.1 Gen1 két példányban képviselteti magát a hátlapon, ahol egyébként a külső tápegység négytűs csatlakozója is van. Valószínűleg mindenki tűkön ülve várja, hogy mi a helyzet az RGB-vel: nos, ez sincs elfelejtve, az alaplapra került két RGB csatlakozó is, amelyből az egyik a gyártó Polychrome rendszerével kompatibilis.


[+]

Az említett MXM Type B+ modulos bővítés csak opció, így ha inkább csendes, alacsony fogyasztású PC-t akarunk, akkor természetesen használhatjuk CPU-ba integrált grafikus vezérlőt is (ehhez külön HDMI kivezetés került a hátsó panelre), de ha szükséges, akkor a fentebb említett GeForce GTX 1080-nal, vagy akár egy GeForce GTX 1060-nal is beérhetjük.

Az árak és a megjelenés pontos időpontja egyelőre nem ismert, de a DeskMini már felkerült az ASRock honlapjára, szóval lehet csemegézni a specifikációk között.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés