MicroATX-es ASRock alaplap érkezik munkaállomásokhoz

Az LGA1200-as foglalattal rendelkező, kompakt újdonság az Intel W480-as vezérlőhídjára épül.

Az ASRock Rack egy munkaállomásokba szánt alaplappal, a microATX formátumú W480M WS-sel bővítette kínálatát. Az LGA1200-as foglalatot használó, 6+2 fázisos VRM-mel és 8+4 tűs EPS csatlakozóval érkező deszka Intel W480-as vezérlőhídra épül, és a 10. generációs, Comet Lake kódnevű Core processzorokon kívül a Xeon W-1200-as szériába tartozó CPU-kkal is kompatibilis. Abban az esetben, ha választásunk az utóbbiakra esik, a 4 DIMM slotba ECC-s modulokat is pakolhatunk, legfeljebb 128 GB-ot.


(forrás: ASRock Rack) [+]

A kellemesen zöld nyomtatott áramköri lapon a x16-os PCI Express 3.0-s sín társaságában egy nyitott végű, x8-os PCI Express 3.0-s foglalatot és egy szintúgy nyitott végű PCI Express 3.0 x4-es interfészt találunk. A fedélzeten lévő mindkét M.2 2242/2280-as slot támogatja a x4-es PCI Express 3.0 módot, míg konvencionálisabb háttértárolóink számára 8 SATA port áll rendelkezésre, amelyek közül az egyik energiaellátás szempontjából SATA DOM (Disk on Module) egység fogadására is fel van készítve.


(forrás: ASRock Rack) [+]

A hangok egy egyszerű Realtek ALC892 kodek segítségével szólalnak meg, miközben a hálózatra való kapcsolódás két, Intel i210-es kontrollerek hajtotta gigabites Ethernet csatoló közvetítésében történik. A lapon 7 darab négytűs (PWM-es) ventilátor tüskesor van, és a COM port mellett SGPIO (Serial General Purpose Input/Output) egyaránt található rajta. A hátlapi I/O részlegen egy DisplayPort, egy HDMI, illetve egy 15 tűs D-Sub anya állomásozik a két USB 3.1 Gen1 és két USB 3.1 Gen2 aljzat (no meg persze a három 3,5 mm-es jack) szomszédságában. A termék vételára egyelőre még kérdéses.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés