Thin Mini-ITX-es alaplapok az ASRock puttonyából

A H410-es és B460-as lapkakészletre épülő megoldások szinte teljesen egyformák.

Az ASRock két Thin Mini-ITX formátumú alaplapot mutatott be az LGA1200-as fronton, név szerint a B460TM-ITX-et és a H410TM-ITX-et. Az újdonságok tizedik generációs Intel processzorokat fogadnak 65 wattos TDP-ig bezárólag, és nincs túl sok különbség köztük; a lényegi differencia abban rejlik, hogy a B460-as vezérlőhidat használó modell H410-es testvérével ellentétben tud RAID 0-t és RAID 1-et.

(forrás: ASRock) [+]

Mindkét deszka négyfázisos VRM-mel érkezik és két SO-DIMM DDR4 slotot kapott, melyekbe összesen 64 GB-nyi 2933 MHz-es modul pakolható, miközben adattárolóinkat egy NVMe protokollt, továbbá SATA módot egyaránt támogató M.2 2260/2280 aljzat, illetve két SATA port várja. A zajkeltés feladata egy Realtek ALC233-as hangkodekre hárul, míg a hálózati kapcsolódásról egy Realtek RTL8111H kontroller hajtotta, gigabites Ethernet anya gondoskodik. Az esetleges Wi-Fi/Bluetooth modulnak egy M.2 Key E csatoló adhat otthont, a tápellátás pedig egy 19 voltos külső adapter segítségével valósul meg.

(forrás: ASRock) [+]

A két jómadár I/O részlege szintén egyezik; négy USB 3.2 Gen 1 csatlakozó, egy HDMI (plusz még egy belső HDMI), valamint egy soros port található a két audio jack szomszédságában. A piaci start pontos dátumáról és az árcédulán szereplő összegekről egyelőre még nem tudni bővebbet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés