Hirdetés

M.2-es formátumban érkezik az ASRock Rack legfrissebb grafikus vezérlője

Arra a kérdésre, hogy a Crysist viszi-e, határozott nemmel kell válaszolnunk, de egy DOOM partit talán beiktathatunk a délutáni programba.

Hirdetés

Az ASRock Rack egy kifejezetten érdekes videokártyával, a nemes egyszerűséggel M2_VGA-nak nevezett megoldással bővítette portfólióját. Az M.2 2280 Key M/Key B slotba illeszthető vezérlő egy Silicon Motion SM750 lapkára épül, és 16 MB-nyi DDR memóriát kapott a fedélzetére, miközben x1-es PCI Express 3.0 interfész segítségével kommunikál a számítógéppel. Az újdonság nyomtatott áramköri lapján megtelepedő tüskesorhoz kell csatlakoztatni a 15 tűs D-Sub kivezetésnek otthont adó hátlapi takarólemezt, míg az 5 voltos energiaellátásért egy Molex csatoló felel egy másik, háromtűs headeren keresztül.

Nem nehéz rájönni, hogy a gyártó nem az AMD-vel vagy az NVIDIA-val akarja felvenni a versenyt, viszont szerverek termináljaihoz jól jöhet a legfeljebb 1920x1440 pixeles felbontásra képes, 1,49 wattot fogyasztó kis ketyere, hiszen dedikált VRAM-jának hála lehetséges a dupla pufferelés, ami vajsima megjelenítést tesz lehetővé szöveges (TUI) vagy némely grafikus (GUI) felhasználói felületen, még 32 bites színmélység mellett is – az apróságnak ennyi a dolga, nem több. A vételárral kapcsolatban közvetlenül az ASRock Racket célszerű felkeresni.


[+]

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés