Érdekes taggal bővül az ASRock Mini-ITX-es, Bay Trail platformos alaplapcsaládja

Az ASRock nemrégiben összesen négy olyan Mini-ITX és microATX alaplapot is bemutatott, amihez a Bay Trailen alapuló Intel Celeron SoC-ot használták fel. Az újdonságok közül kettő a kétmagos J1800-at, míg a másik kettő a négymagos J1900-at kapta meg, és most is ez utóbbira épül a frissen bejelentett Q1900DC-ITX jelölést viselő darab, ami szintén Mini-ITX formátumban készül.

A továbbra is passzív hűtéssel operáló, két SO-DIMM DDR3L RAM-modult fogadó deszka fő érdekessége, hogy nem csak szabványos belső, hanem külső tápegységről (9-19V DC) is meghajtható, ezáltal minimalizálva a hardverkomponensek számára szükséges helyet. Természetesen gondoskodtak a merevlemezek, adattárolók tápellátásáról is, amit úgy oldottak meg, hogy "SATA Power" kivezetéseket integráltak a két-két SATA 3 Gbps és SATA 6 Gbps adatport tőszomszédságába.


[+]

Hagyományos PCIe portból csupán egy zárt végű PCIe x1-re futotta, emellett pedig egy mPCIe-ből gazdálkodhatunk, amibe például Wi-Fi vezérlő illeszthető. A felszereltség további részét képezi a Realtek RTL8111GR Gigabit Ethernet, a nyolccsatornás Realtek ALC892 HD audiokodek, az LPT és COM csatlakozók, az összesen 4-4 darab USB 3.0-s és USB 2.0-s kivezetések, továbbá a D-Sub, DVI és HDMI portok.

Az ASRock árat egyelőre árat nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés