ASRock játékos PC Mini-ITX méretben, Intel Haswell alapokon

A CeBIT kiállításon előzetesen az ASRock is bemutatott néhány LGA1150 foglalatos Z87 alaplapot, azonban a Mini-ITX szabványú variáns, az ASRock Z87E-ITX, nem a vitrin mögött lapult, hanem egy ígéretesnek tűnő mini gamer PC-ben feszített, természetesen processzor és hűtő nélkül, lecsupaszítva – utóbbinak köszönhetően jól látszik a hatfázisú tápellátás és a vezérlőhíd is. A képeken feltűnik a dupla DDR3 foglalat és a hat darab 6 Gbps-os SATA port, valamint mellette a mini PCI Express foglalat és két antennakivezetés formájában a Wi-Fi előkészítés is.


(forrás: Lab501.ro) [+]

Gamer konfiguráció alapjaként természetesen a PCI Express x16 foglalat nem hiányozhat, tehát háztól függően akár combosabb videokártyákkal is megbirkózik az alaplap. Ezt a tudást az ASRock sem hagyta veszni, ugyanis az alaplapot a BMW Designnal közösen megálmodott ablakos SFF házba építették, melynek belső kialakítása nagyobb VGA-k használatát is lehetővé teszi. Mindezt nem a megszokott módon, hanem egy PCI Express foglalatba illeszthető riser kártya segítségével kivitelezték, ami 90 fokban elforgatja a használni kívánt grafikus vezérlőt – a kiállított gépben egy NVIDIA GeForce GTX 680 volt látható.


(forrás: Lab501.ro) [+]

A hűtés egyelőre kérdéses, de remélhetőleg a sűrűn rácsozott hátoldal elegendő szellőzést biztosít majd. Az viszont biztos, hogy a csatlakoztathatóságra nem lesz panasz, ugyanis a hátoldalon USB 2.0-s és 3.0-s portokból nincs hiány, valamint a jó öreg PS/2 is feltűnik, valamint eSATA, optikai S/PDIF, analóg hangkimenetek, HDMI, DVI, DisplayPort és Ethernet csatlakozók sorakoznak bevetésre készen.


[+]

A gyártó megjelenési dátumot és árat egyelőre nem említett.

Előzmények

Hirdetés