Hirdetés

Arctic Alpine 64 Plus – a múmia visszatér?

Hirdetés

Idestova három éve nem hallottunk az Arctic Alpine 64 CPU hűtő kapcsán semmi érdemlegeset (a Rev. B megjelenését leszámítva), de a gyártó most újból elővette a korábbi mesterművet, hogy február 20-án apróbb újításokkal újra piacra dobhassa Alpine 64 Plus néven. A mérnökök reszeltek picit a méreteken (115 x 98 x 70 mm), így az elődjénél picit hosszabb, viszont alacsonyabb és keskenyebb lett, mindez két grammal toldotta meg a tömegét – így már 430 grammot nyom a mérlegen.


[+]

A blokk továbbra is teljes mértékben alumínium, sehol egy gramm réz vagy hővezető cső. A lamellák tetején egy 92 mm-es ventilátor dolgozik 600-2000 rpm tartományban. Maximális fordulaton a lapátok 36,7 cfm, vagy ha úgy tetszik 62,2 m³/h levegőt mozgatnak meg, a gyártó által használt rendszerben mérve pedig 0,4 sone zajt csapnak – ez utóbbi változatlan a korábbi verziókhoz képest.


[+]

A változtatások összességében azt eredményezték, hogy a korábbi 90 wattos hűtési teljesítmény 100 wattra nőtt. Ennek következtében a Plus változat nem lesz a tuningosok vágyálma, de a gyártó nem is erre a célra ajánlja, hanem a dobozos hűtők hatékonyabb és halkabb alternatíváját akarja felkínálni viszonylag emészthető vételár mellett. Az AMD Socket FM1, AM3+, AM3, AM2+, AM2 és 939 foglalatokkal kompatibilis Arctic Alpine 64 Plus 11,27 eurós ajánlott végfelhasználó áron érkezik a szokásosnak mondható hat év garanciával.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés