Árcédulát kaptak az Acer Iconia W510 Windows 8 tabletek

A Windows 8 bejelentésével egyidőben nem kis tabletőrületre lehet számítani, így nem csoda, hogy a gyártók egymásra licitálva, sorra jelentik be erre az operációs rendszerre alapozó termékeiket. A Microsoft szerint az új operációs rendszer legalább akkora mérföldkő lesz, mint annak idején a Windows 95, és ha állításuk beigazolódik, akkor nem kis robbanásnak nézünk elébe, aminek következtében a PC és a mobilitás fogalma még az eddiginél is közelebb kerül egymáshoz.


[+]

A probléma csupán az, hogy egyelőre úgy tűnik, az új termékek eleinte egyáltalán nem lesznek olcsók, és ez vonatkozik majd az Intel Atom Clover Trail alapokon nyugvó példányokra is, noha az Acer Iconia W510 jóval moderáltabb árcédulával kerül piacra majd, mint az Intel Ivy Bridge-re épített Iconia W700 tabletek. Az múlt héten bejelentett Acer Iconia W700 kapcsán hiányoltuk a W510-essel kapcsolatos információkat, de a gyártó amerikai részlege hivatalosan bejelentette ennek érkezési dátumát és a megjelenés előtt álló modellek vételárát is.


[+]

Előreláthatólag háromféle W510 kerül a piacra, de közös bennük a Gorilla Glass 2 mögé szerelt 10,1"-es, 1366x768 pixel felbontású IPS érintőkijelző, a kétmagos Intel Atom Z2760 központi egység, a 2 GB memória, valamint az előlapi 2 megapixeles és hátlapi 8 megapixeles kamera (mindkettő Full HD videorögzítési képességgel), továbbá az IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi vezérlő. Integrált 3G/4G modemmel nem rendelkeznek, de a teljes méretű USB porton nem lesz akadálya a szolgáltatók által adott stickek használatának.


[+]

A beépített SSD tároló mérete a kínálat legolcsóbb modelljében 32 GB lesz, amiért a gyártó 500 dollárt fog kérni. Az eggyel drágább variánsban 64 GB-os SSD kap helyet, de ehhez a verzióhoz alapból jár majd a billentyűzettel egybeépített pótakkumulátoros dokkoló. A tabletet ebbe behelyezve notebookszerűen összecsukható egységet képez. Ez a modell 750 dolláros árcédulát kap.


[+]

Lesz még egy harmadik modell is, aminek európai megjelenése egyelőre kérdéses. Az Iconia W510P Windows 8 Pro operációs rendszerrel és kiterjesztett biztonsági funkciókkal (pl. TPM) érkezik, valamint a garanciális idő is hosszabb lesz. Cserébe az ára is magasabb lesz mintegy 50 dollárral, azaz 800 dollárt fognak érte elkérni.


[+]

Az Acer Iconia W510 család megjelenése viszont nem október 26-án, hanem november 9-én esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények