Elrajtolt az Acer Windows 8-as hardverpalettája

Acer Tactile, mindent a kéznek!

Az idei év egyik nagyszabású eseménye a Microsoft Windows 8 rajtja, amihez kapcsolódóan az egyes hardvergyártók számos új terméket mutattak be, vagy fognak bemutatni a közeljövőben. A cégek bízva az új operációs rendszerének sikerében nem kevés időt, energiát és pénzt öltek olyan új projektekbe, amelyek eredményeképp az x86 platform végre komolyabban is beszállhat az érintéssel vezérelhető eszközök lüktető piacába. És mindeközben ne feledkezzünk meg a Windows RT-ről sem, amivel a Microsoft elsősorban azok levesébe kíván beleköpni, akikről eddig ez a piac szólt (név szerint az Apple és Google).


[+]

Ezek után nem meglepő, hogy az Acer a hangzatos és a témáról árulkodó Tactile (tapintható) nevet adta az eseménynek, aminek stílusosan és rendhagyó módon a London Science Museum adott helyet. A Windows 8 megjelenésével a gyártó reményei szerint is egy új felhasználói élményeket tartogató éra köszönt be, amit az Acer elnöke, Jim Wong, egyszerűen csak „touch and type” néven emlegetett. E koncepció lényege, hogy az Acer minden újonnan bejelentett Windows 8 kompatibilis terméke érintéssel vezérelhető, így az eddigi hagyományos touchpad helyét átveszi a képernyős érintésvezérlés és a gépelés (és ez utóbbi nem feltétlenül csak a billentyűzetet jelenti), ami az eddiginél sokkal természetesebb és közvetlenebb felhasználást jelent.


[+]

A helyszínválasztás abból a szempontból is érdekes volt, hogy a meghívottak néhány olyan érdekes kiállítási megoldást is kipróbálhattak, amin keresztül megtapasztalhatták, hogy az érintés és a tapintás, illetve maga az emberi jelenlét milyen reakciókat képes kiváltani, és ezeket miként lehet hasznosítani a technológia segítségével.

Érintésre reagáló bemutatókellékek Érintésre reagáló bemutatókellékek
Érintésre reagáló bemutatókellékek [+]

Persze ez csak a körítés volt, az esemény fő attrakcióját a termékek jelentették, amiket mind ki lehetett próbálni. Kis üröm az örömben, hogy az Acer most nem mutatott be olyan terméket, aminek érkezéséről eddig ne szereztünk volna tudomást, noha nem gondoltuk volna, hogy a 80 fokban hátradönthető 27"-es 7600U AIO PC ennyire mutatós lesz. Ugyanakkor rendkívül nagy örömünkre szolgált, hogy a Computex után végre itt is megtapogatható volt a 11,6"-es Aspire S7 Ultrabook, és ki tudtuk próbálni azokat a notebookokat is, amelyek már eddig is léteztek, de most érintőkijelzővel szerelték őket (M3 és M5 Ultrabookok, V5 notebook).

Acer 7600U AIO PC Acer 7600U AIO PC
Acer 7600U AIO PC [+]

Acer V5 Touch notebook és M3 Touch Ultrabook Acer V5 Touch notebook és M3 Touch Ultrabook
Acer V5 Touch notebook és M3 Touch Ultrabook [+]

Ez utóbbiak (azaz az M3, M5 és V5), ahogy sejteni lehetett, TN+film típusú érintőkijelzőt kaptak, és a korábbihoz képest felbontásukat sem növelték meg. Ennek oka, hogy a gyártó nem kívánta ezeket a gépeket kiugrasztani abból a szegmensből, amiben jelenleg is megtalálhatók, márpedig egy drága kijelző alkalmazásával elkerülhetetlen lett volna az átpozicionálás. Az IPS kijelző tehát csak az S7 család kiváltsága lesz, amiről most is meggyőződhettünk, hogy minden téren nagyon jól sikerültek. A 11,6"-es modell alumíniumháza vékony és mutatós, semmiben sem marad el a nagyobb modelltől. Egyetlen negatívuma, hogy a kijelző kisebb szögben nyitható, mint a 13,3"-es fedele.


[+]

Az Acer Aspire S7 Ultrabook 11,6"-es verziója Az Acer Aspire S7 Ultrabook 11,6"-es verziója
Az Acer Aspire S7 Ultrabook 11,6"-es verziója [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények