Áramkörök nyomtatására utazik a Xerox

A Xerox bejelentette, hogy kifejlesztett egy olyan ezüstalapú tintát, mely jelentősen megkönnyíti a nyomtatható áramkörök kereskedelmi forgalmazását, illetve olcsóbb előállítását. A több mint nyolc éve fejlesztett technológia lehetőséget biztosít arra, hogy különböző anyagokra – például műanyagra vagy szövetre – áramkört nyomtassanak a vállalatok. Az alkalmazási területek rendkívül változatosak lehetnek, ebbe beletartoznak az alacsony költségű rádiófrekvencia-azonosító címkék, az elektronikuskönyv-olvasók, érzékelők, napelemek, valamint a hordozható elektronikus eszközök.

Hirdetés

Az integrált áramkörök három részből állnak: félvezetőből, vezetőből és szigetelő elemből. A Xerox az új technológiával mindhárom összetevőt kiváltja. Ez a költségek jelentős csökkenését vonja maga után, így az alacsony hőmérsékletű ezüsttinta megjelenésével az eddigiekhez képest rendkívül olcsón nyomtathatók a szükséges áramkörök.

A technológiát használva folyamatos lapadagolás mellett is nyomtatható bármilyen áramkör, mint ahogy a dokumentumok esetében szokásos, ráadásul nincs szükség tisztaszobára sem, ami a jelenleg alkalmazott megoldásoknál elengedhetetlen. A felhasznált ezüsttinta egyébként 140°C körül olvad, így tökéletes párosítás hozzá a műanyag, melynek hasonló vagy kicsivel magasabb hőmérsékleten van az olvadáspontja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xerox

Előzmények

Hirdetés