Bemutatkoztak az új Mac Mini és Macbook Pro rendszerek

Az immáron háromtagúra bővült M2 termékcsalád hajtja a fejlesztéseket.

Az Apple az M2 SoC rokonainak tekinthető M2 Pro és M2 Max nevű fejlesztések mellett bejelentette az új Mac Mini és Macbook Pro modelleket, amelyek főleg a belsőt tekintve változtak az elődökhöz viszonyítva.

Hirdetés

Az új Mac Mini többek között megőrizte közvetlen elődjének a kialakítását, de M1 helyett már M2 vagy M2 Pro rendszerchippel rendelhető. A rendszermemória is ezt figyelembe véve választható meg, ugyanis az M2-es variáns mellé 8, 16 vagy 24, míg az M2 Pro modellbe 16 vagy 32 GB kérhető. Az SSD kapacitása 256 GB-tól 8 TB-ig terjedhet, bár a 4 és 8 TB-os opció csak a gyorsabb lapkát tartalmazó csúcskonfigurációhoz kérhető.

Apple új Macbook Pro és Mac Mini
Apple új Macbook Pro és Mac Mini

Fontos kiemelni, hogy az M2 és az M2 Pro rendszerchipek között jelentős különbség van a kijelzőkezelést tekintve. A HDMI 2.1-et például csak az utóbbi támogatja, és egyben a gyorsabbik SoC által kettő helyett három kijelző is meghajtható. Értelemszerűen a különböző Mac Mini konfigurációk is a beépített lapkák eltéréseihez igazodnak.

Az új Mac Mini sorozat szállítása egy hét múlva kezdődik meg, az alapmodell ára pedig 299 990 forint lesz, de a combosabb konfigurációval 649 990 forintig, vagy akár még azon túl is lehet nyújtózni.

Apple új Macbook Pro
Apple új Macbook Pro

Az új Macbook Pro külsőleg szintén nagyon hasonlít az elődre, a fejlesztés lényege az M2 Pro és M2 Max rendszerchipek beépítése volt. A rendszermemória kapacitása az alkalmazott lapkától függ, a kisebbik dizájnnal 16 és 32, míg a nagyobbikkal 32, 64 és 96 GB kérhető. A beépített SSD tárkapacitása 512 GB és 8 TB között lehet, továbbá mindegyik konfiguráció támogatja a Wi-Fi 6E szabványt, illetve a HDMI 2.1-et, amely aljzaton keresztül egy 8K-s 240 Hz-es külső kijelző is meghajtható.

A 14 és 16 hüvelykes gépek egységesen Liquid Retina XDR-kijelzőt használnak, amelyek felbontása rendre 3024x1964, valamint 3456x2234 pixel. Az üzemidő tekintetében a kisebbik gép akár 18, míg a nagyobbik 22 órányi működést is kínálhat.

A január 24-én érkező, 14 és 16 hüvelykes, új Macbook Pro modellek kezdőára rendre 999 990 és 1 249 990 forint lesz, de persze a felső határ – szokás szerint – a csillagos ég.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés