Amikor az autótuning és a memóriatuning találkozik

Újszerű, a memóriamodulok mezőnyében eddig még nem látott dizájnnal megáldott RAM-modulokat mutatott be a napokban a tuningmemóriákat forgalmazó GeIL. A cég Esoteria sorozatú termékei egy elismert német tuningmárka, a Vorsteiner Technik közreműködésével jöttek létre – a német cég azonban nem számítógépes alkatrészeket tuningol, hanem sportautókat.

A GeIL DDR2-800-as és DDR2-1066-os Esoteria memóriamoduljai ennek megfelelően különleges optikai tuningot kaptak: a Vorsteiner egy speciális, szénszálas hűtőbordát tervezett az IC-kre. Az alumínium keretbe foglalt díszítésnek jelen esetben praktikus haszna ugyan nemigen akad, a GeIL reményei szerint azonban az exkluzív kialakítású modulokat így is viszik majd, mint a cukrot, különösen az autótuninghoz is vonzódó PC-építők körében. A gyártó ráadásul előre bejelentette, hogy a különleges Esoteria RAM-okból csak limitált darabszám kerül forgalomba – ez pedig tovább élénkítheti a termékcsalád iránti keresletet.

Az Esoteria modulok különleges „motorházteteje” alatt erős, komoly tartalékokkal rendelkező motor dohog: a modulok CL 4-4-4-12 időzítések mellett üzemelnek a gyári órajelen, az SPD beállítások pedig különösen kedveznek a tuningnak, bár az nem derül ki a gyártó tájékoztatójából, hogy mindez pontosan mit is takar. A GeIL Esoteria memóriamodulok 1,95 és 2,5 voltos feszültség mellett üzemelnek, a gyártó azonban a komoly igénybevétel ellenére élettartam-garanciát vállal a 2 gigabájtos párokban árult memóriákra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GeIL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés