Május közepén érkezik a Trinity APU?

Friss információk szerint hamarosan révbe ér a Trinity APU fejlesztése. Az AMD új generációs termékéről lassan már mindent lehet tudni, emellett a lapka felépítéséről is részletesen beszámoltunk. Az újdonságot a CeBIT-en is meg lehetett tekinteni, ahol a legerősebb asztali variáns a DiRT 3-at futtatta egy hárommonitoros Eyefinity konfiguráción, 5760x1080 pixeles felbontással. Ebből sejthető volt, hogy a beépített Radeon IGP félelmetesen erős lesz, amit az első szivárgások alá is támasztottak.

Gyakorlatilag már csak egy adat hiányzik, méghozzá a debütálás dátuma. A SweClockers úgy tudja, hogy az erősebb asztali verziók és a 35 wattos mobil megoldások startja május 15-én lesz, ami már tényleg nincs messze.

Pár gyártónál érdeklődtünk, hogy az előbbi információ mennyire hiteles, de ezzel kapcsolatban nem kaptunk tájékoztatást, azt azonban megerősítették a partnerek, hogy a Trinity APU tömeggyártása márciusban megkezdődött. Valószínű, hogy első körben a drágább, asztali piacra szánt, Socket FM2 tokozású A8-as és A10-es verziók kerülnek elő, és ezeket követik majd a hagyományos notebookokba szánt, 35 wattos TDP osztályba sorolt termékek. Az ultravékony mobil masinákba építhető 17, illetve 25 wattos megoldások várhatóan júniusban startolnak. A teljes termékskála az év második felében, ősz folyamán fog kiteljesedni, amikor is a Trinity APU teljesen leváltja a Llano kódnevű lapkára épülő termékeket.

Sajnos az árakról még nincs pontos adat, de legkésőbb a megjelenés napján ez is kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés