Az AMD szerint a SmartShiftre idén csak a Dell épít

Ezzel 2021-ig a G5 15 SE jelölésű notebook marad az egyetlen modell, ami alkalmazza a technológiát.

Az AMD még az év elején leplezte le a SmartShift technológiát, amelyről az alábbi hírben bővebben írtunk. A fejlesztés lényegében növeli a teljesítményt azáltal, hogy az AMD által szállított processzor és dedikált grafikus vezérlő között némi átlapolást biztosít a fogyasztást tekintve, így bizonyos munkafolyamatoknál 10-12%-nyi extra teljesítmény nyerhető, miközben a rendszerszintű fogyasztás nem növekszik.

Ezt a megoldást egyelőre a Dell G5 15 SE jelölésű notebook támogatja, és Frank Azor, az AMD játékosoknak szánt megoldásainak vezető tervezője szerint ennél több ilyen termékre nem is lehet számítani idén. 2021-ben ugyanakkor már változhat a helyzet.

A magyarázat egyébként annyi, hogy a notebookgyártók egy éves tervekben gondolkodnak, és tulajdonképpen egy évvel korábban döntik el, hogy minden platformokra fognak építeni, milyen technológiákkal, stb. Frank Azor, a PC World számára adott interjúban kifejtette, hogy a gyártók nem hittek a Renoir kódnevű lapka képességeiben, így csak visszafogottan terveztek rá. Mára viszont kiderült, hogy az új mobil Ryzenek ultramobil és normál szinten is a legnagyobb teljesítményt biztosítják egységnyi fogyasztás mellett, így a következő évben már több megoldásra lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés