Egyre biztosabb, hogy idén jön a Big Navi

Mindez egy, a cég sikeres üzleti eredményeit ismertető konferenciabeszélgetésen hangzott el a cége vezető Lisa Su részéről.

Elég jó évet zárt tavaly az AMD: egy nemrégiben tartott pénzügyi konferenciahívás során az ügyvezető Dr. Lisa Su által ismertetett adatok szerint például az utolsó negyedévben 170 millió dolláros nettó bevételt produkáltak, szemben az előző év hasonló időszakában elért 38 millió dollárral. A teljes évre vetítve a processzorokért és grafikus chipekért felelős Compute and Graphics szegmens 4,7 milliárd dolláros bevételt ért el, mely viszonylag szerény növekedést jelent ugyan a 2018-as 4,125 milliárd dollárhoz képest, viszont ezen időszak alatt futottak ki a PS4 és az Xbox One jelentette megrendelések is, melyek a korábbi években sokkal jelentősebb mértékben járultak hozzá az eredményekhez. Érdekes, bár nem túl meglepő adat, hogy az elhangzottak szerint hat éve nem voltak ilyen jó eladásaik, a GPU eladások pedig kétszámjegyű százalékos növekedést mutattak.


(forrás: AMD) [+]

A pénzügyi számokon túl érdekes információk hangzottak el a RDNA architektúra jövőjével kapcsolatban is: Dr. Su újra megerősítete, hogy még idén megjelenhet az RDNA 2, mely a 7 nm+ node-ra épülne, és szerepet kaphatna a mostanában „Big Navi” becenéven ismertetett új csúcskategóriás VGA-ban. Elhangzott egy félreérthető mondat is, melyben „frissített” Navi kártyákról esett szó – ezt sok helyen úgy értelmezték, hogy az RDNA 2-re épülő modellek mellett a meglévő RDNA architektúra továbbfejlesztett változatával készülő másik termékvonalra is számíthatunk. Ezt a Tom’s Hardware kérdésére az AMD-nél cáfolták.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés