Úgy néz ki, megfizethető VGA-k is jönnek az ünnepekre

Az NVIDIA és az AMD is hoz egy-egy értékelhető árcímkével rendelkező terméket.

Bár a GeForce RTX sorozattal a piac megkapta a régóta várt generációváltást, de a helyzet az, hogy a teljes GPU-piac vásárlóbázisának 1% sem tudja megfizetni a legolcsóbb modell árát, vagyis nem igazán beszélhetünk tömegtermékekről. A potenciális, átlagos vastagságú pénztárcával rendelkező vásárlók ugyanakkor ki vannak éhezve az új VGA-kra, csak ezt nem kapták még meg.

A friss hírek szerint az NVIDIA és az AMD is hoz egy-egy értékelhető árcímkével rendelkező grafikus kártyát, méghozzá az ünnepi szezonra, vagyis nem marad termék nélkül a szegmens, de azt már most érdemes tudni, hogy ezek nem lesznek igazán új megoldások.

Sokat sajnos nem lehet tudni a fejlesztésekről, leszámítva a pletykákat, azokból viszont van rengeteg: az NVIDIA a GDDR5X-szel turbózná fel a GeForce GTX 1060-at, az AMD a Radeon RX 580 órajelét emelné meg, stb. Mivel ezzel kapcsolatban nem tudunk biztosat, így nem különösebben építenénk a híresztelésekre, annyi viszont már kiderítettünk, hogy a fő cél mindkét új modell esetében a jó ár/érték arány lesz. Erre a piac általában vevő szokott lenni, hiszen jellemzően nincs rossz termék, maximum túlárazott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés