Megérkeztek a Vulkan szabványos sugárkövetését támogató driverek

Ezek persze elsődlegesen a fejlesztőket célozzák, mivel béta állapotú implementációknak tekinthetők.

A Khronos Group a tegnapi napon jelentette be a szabványos sugárkövetést a Vulkan API-n belül, amelyre az AMD és az NVIDIA mára reagált is egy-egy friss eszközillesztővel. Ezek persze még béta állapotú fejlesztések, így akkor érdemes telepíteni őket, ha valóban fontos az új kiterjesztések megléte, ami leginkább a fejlesztők számára lényeges.

Nagyon lényegeset a Radeon Software és a GeForce driver kapcsán sem lehet elmondani, mindkettő támogatja a sugárkövetéshez tartozó öt új kiterjesztést, ezeken keresztül pedig elérhetők az opcionális funkciók is.

Az AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 VRT béta csomag Windows 10 operációs rendszerre az előbbi linken keresztül érhető el. Az NVIDIA 457.44-es verziójú béta meghajtója szintén letölthető Windows 10 és Windows 7 operációs rendszerre.

Az NVIDIA kihangsúlyozta, hogy a Vulkan végleges implementációja a sugárkövetésre vonatkozóan nem kompatibilis az előzetes specifikációval, így ehhez a régebbi meghajtókat kell használni, vagy az alkalmazást kell felkészíteni a véglegesített kiterjesztésekre.

Amennyiben a felhasználó nem szeretne Vulkan API-ra írt, szabványos sugárkövetést használó alkalmazást futtatni, akkor egyik cég sem javasolja a fentebb elérhető meghajtók telepítését, mivel azok nem teljesen tesztelt csomagok.

Előzmények

Hirdetés