Feltűnt az AMD Fenghuang Raven a SiSoftware adatbázisában

Lehet találgatni, hogy micsoda ez és hova érkezik. Szerencsére a találgatásnál vannak jobb módszerek is.

A SiSoftware adatbázisa általában jól kiszolgálja a médiát, ha új hardverek iránt kutat. Többek között itt bukkant fel először az AMD Fiji kódnevű GPU-ja, vagy az Intel Kaby Lake-G kódnevű fejlesztése, és még számos korábban megjelent, illetve bemutatott lapka. Persze a kezdeti adatok sokszor csalókák, mert a korai hardvert a program nem ismeri, a kódnevet azonban jól kiolvassa.

Nemrég egy új AMD platform tűnt fel itt, amely a Fenghuang Raven nevet viseli. A közölt paraméterekben most is lehetnek hibák, bár a 28 multiprocesszor valószínűleg jól lett kiolvasva, ahogy az 555 MHz-es órajel is, de ezek változhatnak. A Fenghuang Raven már első látásra is egy viszonylag méretes APU-nak tűnik, amiről máig találgatják, hogy hova készül. A WCCFtech nemrég azt írta, hogy egy asztali megoldás lesz, de ez közel sem biztos, ugyanis mi is utánakérdeztünk a fejlesztésnek, és nem pont ezeket az adatokat kaptuk.

Friss információink szerint a Fenghuang Raven egy beágyazott piacra szánt SoC APU, ezen belül is kifejezetten az orvosi eszközök piacát célozza az orvosi képalkotás szempontjából. Az egyik kiszemelt ágazat a hordozható ultrahangok piaca lenne, ahol az új fejlesztés felkínálná a normál, mondhatni méretes megoldások képességeit, mindezt a helyhez kötöttség elhagyásával.

A másik célterület a nagyobb teljesítményű játékgépek piaca, ahol a Fenghuang Raven kis platformdizájnnal, viszonylag visszafogott fogyasztás mellett biztosítana relatíve magas teljesítményt. Ez különösen a kelet-ázsiai piac szempontjából fontos, amit az AMD már a saját bőrén is megtapasztalt az elmúlt évben, amikor is a legnagyobb, Pachinko és Pachislot gépeket gyártó cégek elkezdték alkalmazni az APU-ikat.

Maga a Fenghuang Raven más területekre nem jut majd el, de maga az alapot adó lapka más kódnéven bevethető akárhol, de erről jelenleg nincsenek konkrét adatok, sőt még pletykák sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés