Hirdetés

Az AMD azonnal reagált az NVIDIA kihívására

A tegnapi napon bemutatkozott a GeForce GTX 560 Ti, melyet az NVIDIA eredetileg a Radeon HD 6870 ellen árazott. A zöldek új üdvöskéje sikeresen teljesíti a feladatát, hiszen átlagosan 8%-kal gyorsabb a megcélzott konkurensnél, de biztosan lehetett tudni, hogy az AMD válaszol a kihívásra. Nem is kellett erre sokat várni, ugyanis több Radeon árazása csökkent, komolyabb kihívás elé állítva a friss GeForce-ot.

A GeForce GTX 560 Ti MSRP ára 250 dollár, amit az AMD az új árazással szépen közre is fogott. A Radeon HD 6870 termékek 220 dolláros áron lesznek a jövőben elérhetőek, míg az XFX és a Sapphire 230 dollárért gyárilag tuningolt megoldásokat is fog kínálni. A 260 dolláros szintet az 1 GB-os Radeon HD 6950 foglalja el, és 20 dollárral drágább a 2 GB-os modell, ami a nagyobb felbontásokban, illetve több monitor alkalmazása mellett hozhat számottevő előnyt. Természetesen a Radeon HD 6850 ára is csökkenhet, de ebből a termékből nincs referenciamodell, így az AMD nem tehet ajánlást a partnereknek, vagyis minden érintett annyit enged, amennyit jónak lát.

Az új GeForce-ból is érkeztek gyárilag tuningolt modellek, de azok ára a tuning mértékétől függ. Sajnos nem minden gyártó számolt be az árcéduláról, de 260-tól 300 dollárig terjedhet a paletta. Gyakorlatilag a gyártó egyéni döntése milyen árcédulát szab majd az adott kártyának. Természetesen az NVIDIA eredetileg tervezett árazása az AMD lépésével borult, így a labda a zöldek térfelére van dobva. Számunkra az lenne a legjobb, ha a GeForce GTX 560 Ti MSRP ára tovább csökkenne, amire az AMD újra reagálhatna. Várhatóan az elkövetkező két hétben fog beállni a piac, így aki nem érzi szükségét a gyors vásárlásnak, mindenképpen jól járhat egy kis várakozással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés