Négy maggal is 6 GHz fölött az AMD A8-3870K jelzésű APU-ja

Véget ért a HWBOT és a Gigabyte karácsonyi, illetve újévi tuningversenye, mely három fordulóból állt, és mindegyik menetet Christian Ney nyerte meg. A versenyen csak Socket FM1-es APU-t, illetve Gigabyte alaplapot lehetett használni, így aki tehette, szerzett egy A8-3870K jelzésű terméket, melynek már szabadon állítható a szorzója. Christian Ney is egy ilyen APU-t használt, melyhez egy Gigabyte GA-A75-UD4H jelzésű alaplap szolgáltatta az alapokat egy Geil Evo Corsa szériás memória társaságában. A versenyzők többsége az APU IGP-jét letiltotta, ami logikus, hiszen a verseny három fordulójában csak a processzor órajele, a buszórajel és a memória órajele számított.

Christian Ney rekorder masinája
Christian Ney rekorder masinája (forrás: HWBOT) [+]

Christian Ney folyékony nitrogénnel hűtött konfigurációja minden fordulóban világrekordot ért el a 6067,71 MHz-es magórajellel, a 200 MHz-es buszórajellel, valamint az 1752,8 MHz-es memória-órajellel. Utóbbi az abszolút világrekordtól csak 47,3 MHz-cel maradt el, ami nagyon szép teljesítmény. Főleg, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy Christian Ney az előbbi memória-órajellel megvert egy AMD FX-8150-es processzort, mely az eddig fejlesztett legstabilabb memóriavezérlőt használja.

A három forduló részletes eredményeit a magórajelre, a buszórajelre és a memória-órajelre az előbbi linkeken lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés