Hirdetés

Az Alphacool kissé talán túloz, ha M.2-es SSD-k hűtéséről van szó

A gyártó legfrissebb termése azért jó szolgálatot tehet hosszadalmasan fenntartott írás esetén.

Az Alphacool egy olyan, elsősorban PCI Express 4.0 interfésszel kommunikáló SSD-khez való hűtést mutatott be, amellyel nem valószínű, hogy thermal throttlingba fogunk ütközni, ugyanis a chipek által generált hőt vízzel igyekszik kordában tartani.


[+]

A beszédes Core M.2 NVMe PCIe 4.0 Liquid Cooler névre hallgató, 130,7 mm hosszú, 56 mm magas, illetve 24,41 mm vastag, x4-es PCI Express 4.0 sínbe helyezendő megoldás egyetlen M.2 2230/2242/2260/2280 formátumú meghajtót képes fogadni, és a már meglévő (épített) vizes rendszerünkbe kell csatlakoztatni sztenderd G1/4" szerelékekkel.


[+]

A 3 W/m-K hővezetési tényezővel rendelkező, fél, valamint egy milliméter vastagságú termál padoknak hála a ketyere egy- vagy kétoldalas adattárakat egyaránt támogat, s ha a padokat felhelyeztük, a háttértárat a nikkelezett réz hűtőmodullal, valamint az alumíniumból készült hátlapi takarólemezzel (majd az akril fedőlappal) együtt rögzítjük a nyomtatott áramköri lapon.


[+]

Természetesen az 5 voltos headerrel címezhető aRGB fényjáték sem hiányzik az újdonságról, mivel öt LED pislákol a burkolati elem peremein. Tartozék gyanánt egy alacsony profilú beépítőkeret és egy csavarhúzó is jár a 100 euróért már kosárba rakható konstrukcióhoz.

[+]

Előzmények

Hirdetés