Állítható méretű lehet a PS5 kontrollere

Egy Japánban bejegyzett szabadalom szerint extra gombok és az állítható méret lehetnek az újgenerációs Dualshock kontroller fejlesztései.

A holland LetsGoDigital szúrt ki egy olyan, Japánban bejegyzett Sony-szabadalmat, mely szerint a PlayStation következő generációja már olyan extra gombokat kaphat a hátoldalára, amihez most még egy különálló, Back Button Attachment névre keresztelt kiegészítőt kell megvásárolnunk.


(forrás: LetsGoDigital) [+]

Persze ha ez valóban így lesz, bizonyára nem csak az előlapi gombok funkcióját tükrözhetjük a hátoldalra (még ha ez már önmagában is nagy segítség, hiszen kevesebbszer kell levenni az ujjainkat az analóg karokról), hanem saját feladattal láthatjuk el ezeket a plusz kapcsolókat, ezzel is megspórolva nekünk a menüben való kotorászást vagy a bonyolult gombkombinációk megjegyzését.


(forrás: LetsGoDigital) [+]

A szabadalom emellett kitér az állítható hosszúságú markolatokra is, aminek azok a felhasználók örülhetnek majd, akik eddig nem érezték elég kézbesimulónak a kontroller fogását. A személyre szabhatóság mindenképp örvendetes lépés lenne, arra azonban – a Digital Trends újságírójával együtt – kíváncsiak leszünk, hogy ez mennyire befolyásolja majd az eszköz strapabíróságát, mennyire fogja bírni a mechanika a sok évnyi intenzív markolászást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés