A PlayStation 4 lett minden idők második legsikeresebb asztali konzolja

A vállalat hivatalosan is úgy értékeli, hogy az első PlayStation sikerét túlszárnyalták. A PlayStation 2 azonban még messze van.

A Sony a nyáron írt történelmet, ugyanis akkor azt jelentették be, hogy leszállították a százmilliomodik példányt az aktuális konzoljukból, most pedig arra hívták fel a figyelmet a cég, hogy a PlayStation 4 minden idők második legsikeresebb asztali konzoljává vált.

A vállalat szerint eddig 102,8 millió példány talált gazdára, ami azt jelenti, hogy sikerült túlszárnyalni a legelső PlayStation sikerét, amelyből 102,49 millió fogyott a teljes, nagyjából 11 éves életciklusa alatt. A PlayStation 4 ezt a számot hozzávetőleg feleannyi idő alatt összehozta, de itt azért figyelembe kell venni, hogy a piac is sokat változott már, tehát az efféle összehasonlítások ugyan statisztikailag helytállók, de nem biztos, hogy minden szempontból hitelesek.

Már csak egyetlen cél lebeghet a PlayStation 4 előtt, mégpedig a PlayStation 2 legyőzése, amelyből a teljes életciklust tekintve 155 millió fogyott. Ez a szám még eléggé messze van, illetve nem tudni, hogy a PlayStation 4-et meddig gyártja majd a japán cég, hiszen jövőre már érkezik a PlayStation 5. A vállalat egyébként azt jósolja, hogy a 2019-es üzleti év végéig 110,3 millió PlayStation 4 konzolt szállítanak majd le. Itt ugye a céldátum március vége, hiszen a Sony üzleti éve nem a naptári évvel zárul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés