Aktív zajszűrős Creative fejhallgatók kicsit és nagyon drágán

Ha zajos környezetben szeretnénk kedvenc muzsikáinkat élvezni, akkor bizony nem árt egy zajszűrős fejhallgató beszerzése, mely aktívan és passzívan egyaránt hatékonyan tompítja a zavaró hatásokat. A Creative két aktív zajszűrős fülest jelentett be, melyek nagyon hasonlóak, de ha bárki extra funkciókra vágyik, akkor bizony komoly felárat kell fizetni az okosabb variánsért.

Creative HN-900
Creative HN-900 [+]

Mind a HN-900, mind pedig az Aurvana X-Fi 2 40 mm-es, neodímium mágnesekkel megtámogatott hangszórókkal rendelkezik, melyek 20 Hz és 20 kHz között hivatottak a precíz, minőségi hangreprodukcióra. A HN-900 aktív zajszűrő elektronikáját egyetlen mikroceruzza (AAA) elem 40 óráig táplálja, mely a gyártó állítása szerint 85%-kal (-18 dB) csökkenti a külső zavarokat. Persze elem nélkül, mondhatni passzív üzemmódban is használható, ekkor a fület körbeölelő, jól záró párnázatra hárul az izoláció feladata. A 290 ohmos fejhallgató 1,5 méteres, lecsatolható vezetékén egy apró mikrofon és egy nyomógomb is található, melynek segítségével a HN-900 Apple termékek társaságában headsetként is funkcionálhat.


Creative Aurvana X-Fi 2 [+]

Az Aurvana X-Fi 2 már két darab AAA elemet használ, és nem véletlenül, ugyanis itt az aktív zajszűrés mellett egyéb hangjavító eljárások is igénybe vehetők. Ilyen például a Crystalizer algoritmus, mely a tömörített tartalmak (jellemzően MP3) eredeti csengését, telt hangzását próbálja meg visszaállítani. Ezenkívül a Creative X-Fi CMSS-3D is rendelkezésre áll, ami a sztereó forrást virtuális térbe kiterjesztve igyekszik növelni a privát hangélményt. Itt a zajszűrés mértéke 90%-os (-20 dB), viszont ha minden funkciót bekapcsolunk, akkor a telepek csupán 9 óráig bírják. Az Aurvana X-Fi 2 450 ohmos impedanciával rendelkezik, így meghajtása valamivel erőteljesebb forrást igényel. 1,5 méteres kábeléhez egy ugyancsak másfél méteres hosszabbító jár, ami tartalmazza a HN-900 esetében is alkalmazott iPhone-kompatibilis egységet.

A Creative HN-900 és Aurvana X-Fi 2 még februárban a boltok polcaira kerül, vételáruk 100 és 200 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés