Hirdetés

A VIA KT880-ra még várni kell

Hirdetés

Az AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt utolsó VIA-lapkakészlet, a KT880 sorozatgyártása csupán ebben a hónapban kezdődik meg*, így az arra épülő alaplapok lekésik a karácsonyi szezont. Amint azt a KT880-as megoldásáról az elsők között hírt adó Soltek képviselője kérdésünkre elmondta: az új lapkakészletet használó alaplapjuk, az SL-KT880E-RL január végén vagy február elején kerül a boltok polcaira.

Amint az ismert, a hivatalosan még nem bejelentett KT880 egyetlen újdonsága a KT600-hoz képest, hogy kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik. Korábban a VIA tervezte a Quad Band Memory (QBM) technológia támogatásának beépítését az északi hídba, ám később erről letett. A megkésett lapkát feltehetően kizárólag azért dobja piacra a tajvani vállalat, hogy kiköszörülje a hírnevén az NVIDIA nForce2 által ejtett csorbát.

Eddig a Soltek és az Abit KT880-as alaplapjairól szivárogtak ki információk. Előbbi -- amint arról tegnap hírt adtunk -- SL-KT880E-RL típusjellel tervez lapot a chipset köré, míg utóbbi KT880-as megoldása KV7II néven kerül forgalomba, a jövő év első negyedévében.

* A VIA képviselője hírünk megjelenését követően arról tájékoztatta lapunkat, hogy a KT880 lapkakészlet sorozatgyártása az eredeti tervektől eltérően csak január közepén kezdődik meg. Így az első alaplapok megjelenése inkább február környékén esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés