Startra kész a VIA KT880

Hirdetés

A VIA január végén megkezdte az AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt KT880 sorozatgyártását – tudta meg lapunk. A jelenlegi útitervek szerint ez a chipset lesz az utolsó a vállalat kínálatában, mely a korosodó platformot szolgálja. Az északi híd jelentős újdonsága, hogy – a népszerű nForce2-höz hasonlóan – kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik.

Az AGP8X-vezérlővel ellátott lapka 8x V-Link kapcsolaton csatlakozik a VT8237 déli hídhoz. Amint az jól ismert, ez a south bridge az UATA-133 perifériák kezelésén túl két darab Serial ATA meghajtó vezérlésére képes, támogatja a RAID 0, 1 és 0+1 technológiát, valamint nyolcportos USB 2.0-vezérlővel, hálózati-vezérlővel, HomePNA-vezérlővel és hatcsatornás hangprocesszorral rendelkezik.

Az alaplapgyártók júniustól az akkor bemutatkozó VT8251 déli híddal is párosítják majd a KT880-at. Ez az átdolgozott lapka számos új szolgáltatással rendelkezik majd: egyebek mellett képes lesz kezelni a PCI Express felületre illeszkedő bővítőkártyákat, támogatja a High Definition Audio (korábban Azalia) szabványt, és 4 darab Serial ATA meghajtóval is elboldogul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés