A gyártók nem harapnak a KT880-ra

A megkésve bemutatott VIA KT880 lapkakészlet piaci megjelenése továbbra is várat magára. Az AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz kínált – a jelenlegi útitervek tanúsága szerint – utolsó VIA-chipset ugyan már két hete hivatalosan is létezik, a lapkát használó új alaplapok leghamarabb március végén érkezhetnek meg a boltokba – tájékoztatta lapunkat a VIA képviselője. Többek között az ABIT, az Acorp, az ASRock, az ASUS, a Chaintech, a DFI, az Epox, a Gigabyte, a Jetway, az MSI, a Soltek és a Soyo műhelyéből várható KT880-as megoldás.

Amint arról már több alkalommal is beszámoltunk, az új északi híd egyetlen újdonsága a kétcsatornás DDR400 memóriavezérlő. A tajvani gyártó közleménye szerint a DualStream64 technológiának köszönhetően a KT880 rendelkezik a "legintelligensebb" dual channel vezérlővel.

Az északi híd mellé jelenleg a VT8237 déli hidat ajánlja a gyártó, amely – ahogy az szintén jól ismert – az UATA-133 perifériák kezelésén túl két darab Serial ATA meghajtó vezérlésére képes, támogatja a RAID 0, 1 és 0+1 technológiát, valamint nyolcportos USB 2.0-vezérlővel, hálózati vezérlővel, HomePNA-vezérlővel és hatcsatornás AC'97 kodekkel rendelkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés