Hirdetés

Edimax Wi-Fi eszközök

Hirdetés

Edimax BR-6215-SRg – Wi-Fi útválasztó

Az Edimax több Wi-Fi eszközénél is alkalmazza a hatótávolság-növelés egy egyszerű formáját. A drága turbós és egyre újabb átviteli szabványok helyett valamivel nagyobb antennát szerel készülékeire. Ezzel ugyan nem növekszik a hálózat maximális sebessége, de az adótól távolabbra lévő állomások forgalmazási tempójára jó hatással van. Múltkori Level One antennás próbálkozásaink bizonyították, hogy nagyon is járható út ez. Mai Edimax tesztalanyainkon (vagyis csak két és félen a háromból) a megszokott 2 dBi-s helyett 4 dBi-s antenna volt.

Az új BR-6215-SRg routernek a nagyobb antenna mellett más érdekessége is van. Két USB csatlakozójára nemcsak nyomtatót, hanem külső merevlemezt is köthetünk. A készülék a szokásos Edimax formatervet kapta, a kiegészítők arzenálja úgyszintén átlagos. Nem voltunk megelégedve a táppal. Szerencsétlen formája miatt bárhogy forgattuk, blokkolta a szomszédos konnektort.

Az előlapon a megszokott LED-ek sorakoztak. Egy-egy pár lámpa jelzi a négy vezetékes Ethernet aljzatra, az USB-kre és a WAN portra kötött eszközök aktivitását. A Wi-Fi-nek már csak egy fény jutott.

Hátul a két USB csatlakozó számít extrának. Tőlük balra sorakozik a kis reset gomb, a tápcsatlakozó és az antenna, jobbra pedig a négy Ethernet és a WAN aljzat.

Alul nincs semmi különleges. A négy kis gumilábat nekünk kell felragasztanunk, de választhatjuk a falra rögzítéshez mellékelt csavarokat is. Ahogy a ház oldalán, az alján is látni néhány szellőzőnyílást.

A nyomtatott áramkör alsó oldalán van a központi szerepet betöltő RDC R3210-X chip, amely a szokásos routeres funkciók mellett az USB csatlakozókat is kezeli. Mellette sorakozik még 32 MB RAM.

A többi elektronikát a túloldalra telepítették. Itt trónol a mini-PCI aljzatba helyezett Ralink chipkészletes rádiós egység, egy Realtek hálózati vezérlő, valamint az operációs rendszert és a kezelőfelületet tartalmazó flash ROM.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés