A Chaintech lehűti az nForce4-et

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy az X-bit labs tesztlaborjában járt, passzív hűtésű nForce4 Ultra lapkakészlettel ellátott Chaintech VNF4 Ultra VE alaplap a próbaüzem során kilehelte a lelkét. A szerző akkor elsősorban az alaplapra szerelt, meglehetősen gyenge teljesítményű chipsethűtőt okolta, mely nem volt képes a túlhajszolt nForce4 lapkát üzemi hőmérsékleten tartani. A cikk készítője kritizálta az alaplap BIOS-át is, amiért az többek között nem tette teljes mértékben lehetővé az alaplapban szunnyadó tartalékok kiaknázását.


Forrás: X-bit labs

A Chaintech a napokban reagált az oldalon megjelent információkra, melynek kapcsán a cég precedensértékű intézkedésről tájékoztatta az X-bit labs munkatársát. A VNF4 Ultra VE hamarosan új revíziót kap, mely az orosz internetes oldal szakemberei által kifogásolt pontokon erősíti meg a hardvert, így az új változaton a közepes méretű passzív hűtőborda helyén immár aktív hűtési megoldás fog dolgozni, a BIOS-t fejlesztő team pedig új, teljesebb alapprogramot ígér a vásárlóknak.

A VNF4 Ultra VE új változatai még nem jutottak el a kereskedőkhöz, így nincs arról hír, hogy a javított alaplapok ára hasonlóan kedvező marad-e, mint az első szériás termékeké, miként azt sem tudni, hogy a Chaintech mit szándékozik tenni annak érdekében, hogy azokat a tulajdonosokat, akiknek az első sorozatból jutott, semmiképpen ne érje kár az elégtelen hűtési megoldás miatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés