Ma jön az új nForce meghajtócsomag

A grafikus processzorokat és lapkakészleteket gyártó NVIDIA még a mai napon letölthetővé teszi új, nForce lapkakészletekkel kompatibilis meghajtócsomagját – értesült a The Inquirer. A 6.39-es verziószámot viselő szoftver kaliforniai idő szerint kora reggel kerül fel a nyilvánosan letölthető állományok közé, így az európai felhasználók számára kora estétől érhető el.

A 6.39-es csomag elsősorban nFoce4 lapkakészletekhez készült, de komponensei visszamenőleg kompatibilisek a korábbi nForce lapkákkal is. A most megjelenő meghajtó csak Windows 2000 és XP operációs rendszereket használó gépekre telepíthető, XP-nél az első szervízcsomag megléte a minimális kritériumok közé tartozik.

Az NVIDIA új drivercsomagja a következő frissített vezérlőprogramokat és alkalmazásokat tartalmazza:

  • audio driver v4.60 (WHQL)
  • audio utilities v4.51
  • ethernet driver v4.68 (WHQL)
  • SMBus driver v4.45 (WHQL)
  • IDE driver v5.07 (WHQL)

A 4.60-as verziószámot elérő installálóprogrammal települő, WHQL minősítéssel rendelkező meghajtókra történő váltás tehát mindenképpen megfontolandó, különösen az nForce4 alapú rendszerek tulajdonosainak, noha egyelőre nem tudni pontosan, hogy az új csomag milyen korábbi hibákat javít, illetve használata eredményez-e bármilyen téren teljesítménynövekedést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés