A Buffalo is jelentkezik pre-802.11n eszközökkel

A készülőfélben lévő 802.11n szabvány első tervezete nemrég megbukott az IEEE illetékes testületének szavazásán, ami egyelőre állítólag nem jár azzal a veszéllyel, hogy kitolódik a szabvány ratifikációjának határideje, azonban többek szerint megnőtt annak a kockázata, hogy az 1.0-s tervezetre alapozott hardverek nem lesznek kompatibilisek a majdan elfogadandó specifikációval. Ennek ellenére alig akad olyan jelentősebb hálózatieszköz-gyártó a SOHO piacon, amely ne jelentett volna be a tervezetet követő hozzáférési pontokat és kliensadaptereket – elsősorban az Atheros és a Broadcom vezérlőit építve be termékeikbe. A sorba most beállt a japán Buffalo is, amely a Broadcom Intensi-fi nevű kontrollerét alkalmazza várhatóan júniustól kapható újdonságaiban.

Hirdetés

Az AirStation Nfiniti sorozat első tagja egy router (WZR-G300N), egy PC Card (WLI-CB-G300N) és egy PCI kártya (WLI-PCI-G300N) formátumú adapter lesz. Mindhárom eszköz kompatibilis a 802.11b/g állomásokkal, egymás között azonban jóval nagyobb, legfeljebb 270 Mbps sebességgel képesek kommunikálni. A Wireless Multimedia (WMM) protokollcsomag támogatása révén kiemelten kezelik a késleltetésre érzékeny multimédiás (VoIP, videó) streameket.

A WZR-G300N router WAN felőli oldalán egy, LAN felőli oldalán négy Fast Ethernet port található. A vezeték nélküli hálózatban támogatja a WDS-t, a biztonságot pedig WEP vagy WPA-PSK titkosítás szolgálhatja. Buffalo kliensadapterek az AOSS (AirStation One-touch Secure System) nevű eljárás révén automatikusan úgy alakítják ki a kapcsolatot a hozzáférési ponttal, hogy aktiválják a titkosítást is. A routerből nem hiányoznak a kategóriában megszokott funkciók, köztük SPI tűzfallal, behatolásvédelemmel, szűrési lehetőségekkel és más szolgáltatásokkal. Az útválasztó ajánlott ára 150 euró, a PC Card adapter és a PCI kártya egyaránt 120 eurós áron kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés