2017. október 18., szerda

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

A Biostar Racing B150GT5 a modderek kedvence lehet

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Karácsonyfákat is megszégyenítő világítással rendelkező, Skylake CPU-t fogadó alaplapot jelentett be a Biostar.

Hirdetés

Racing B150GT5 néven Intel B150 PCH-val, LGA1151 foglalattal rendelkező alaplapot jelentett be a mai napon a hazánkban kisebb részesedéssel bíró Biostar. A tajvani gyártó a jelenleg kapható asztali Skylake processzorokat vette célba, az eddigi Intel Core i7, i5, i3, valamint Pentium modelleken túl a hamarosan érkező Celeronokat is támogatja. Az új jövevény egyben egy új alaplapcsalád, a Racing széria első tagja is, nem meghazudtolva a játékosoknak szánt jelenlegi iparági versenyautós hivatkozásokat. A dobozon és a PCB-n kockás zászló motívuma figyelhető meg, és a típusnévben a GT5 is olvasható GTS-nek.

Biostar Racing B150GT5
Biostar Racing B150GT5 [+]

Szolgáltatásai terén a normál ATX méretű, 305x220 mm-es alaplap szinte mindent megkapott, ami szem-szájnak ingere. A 8-tűs ATX 12V csatlakozón táplálható deszka 4 db RAM foglalata kétcsatornás kiépítésben DDR4 memóriákat fogad 2133 MHz-es frekvenciáig és összesen legfeljebb 64 GB-ig. Két hosszú PCIe 3.0 slotja sajnos csak x16 + x4 kiépítésű, így hivatalosan a CrossFire X-ről sem kell ugyan lemondanunk, ellenben a gyakorlati tapasztalataink alapján két Radeonnal csak korlátozottan használható. Kapcsolóval átváltható Dual BIOS gondoskodik az esetleges problémák áthidalásáról – erre még lehet, hogy szükség is lesz, lévén online frissítési lehetőség is rendelkezésünkre áll. A szokatlan elhelyezésű, 6 fázisos VRM egy közepes méretű hűtőbordát is kapott.

Tetszetős dizájnt kapott az ATX méretű deszka
Tetszetős dizájnt kapott az ATX méretű deszka [+]

A Gigabit LAN, SATA Express, 7.1 csatornás integrált hang, bőségesen elegendő mennyiségű USB 3.0, SATA 6 Gbps és USB 2.0 port ebben a szegmensben alapfelszereltségnek számít. Dicséretes, hogy hagyományos, 32 bites PCI foglalatokat is kaptunk, ugyanakkor ebből már 3 db felesleges, főleg, hogy az x1 PCI Express csatlakozóból így csak egyetlen darab fért el. Az M.2 foglalatról ennél a típusnál sajnos le kell mondanunk, holott hely lett volna számára.

A hátlapi kimenetek
A hátlapi kimenetek [+]

A hátlapon minden fontosabb csatlakozó rendelkezésre áll, még PS/2 billentyűzetet is fogad az alaplap. A processzorba integrált VGA-t használva pedig még 4K felbontású megjelenítés is lehetséges a HDMI 1.4a szabványú digitális videokimeneten, míg a DVI-D és a klasszikus VGA porton 1920x1200-zal kell beérnünk.


[+]

Az egyéb részektől elválasztott NYÁK területen helyet kapott audiorészleget Hi-Fi kondenzátorokkal is ellátták, és érintésérzékeny power, valamint reset gomb is rendelkezésünkre áll. Utóbbi kettő mellett egy-egy előre definiált energiagazdálkodási profilt aktiválhatunk további két érintőgombbal. Az alaplap és a hűtés is kapott LED-es funkciókat, így a hűtőbordák akár eltérő színben is világíthatnak, a fények a mellékelt Vivid LED DJ szoftvert telepítve teljes mértékben testre szabhatók.


[+]

Amennyiben ez sem lenne elegendő, egy ún. 5050-es csatlakozón magunk is RGB LED szalaggal bővíthetjük a világítási lehetőségeket, mely a programmal vezérelhető. A világítás színe alkalmazkodhat a beállított energiagazdálkodási profilhoz, állítható egyedileg, különböző fényeffektekből válogathatunk, vagy akár lüktethet a lejátszott zene ütemére is. A modderek a funkciónak biztosan nagyon örülni fognak, sokoldalúan használható fel egy-egy egyedi alkotás építése során. Az alábbi Youtube videón rövid ízelítőt kapunk a lehetőségekből.

A figyelemfelkeltő újdonság már megjelent a Biostar weboldalán, további információért javasolt ott is szétnézni. A friss deszka ajánlott ára 94,9 dollár.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.