Szelfibotként is használható az új DJI Osmo Mobile

Az OM5 kisebb akkumulátort, de kompaktabb kialakítást kapott, mint az előző generációs modell.

Hirdetés

A DJI bemutatta a nagyjából évente frissülő Osmo Mobile széria legújabb tagját, az elődmodellnél jóval kompaktabb méretű, továbbra is összecsukható kialakítású OM5-öt. A 290 grammos gimbal a korábbinál fejlettebb motorokat és hatékonyabb algoritmus szerint dolgozó arckövető rendszert kapott, kiegészítve a már évek óta az eszköz szolgáltatásai közé tartozó kreatív rögzítési módokkal.


[+]

Az OM5 legnagyobb újítása, hogy belsejében már egy teleszkópos szelfibot is van, amit kihúzva nagyjából 21 cm-rel toldhatjuk meg a gimbal hosszát, amelynek végére továbbra is egy mágneses tartóval rögzíthetjük telefonunkat.


[+]

A tervezők növelték a telefontartó méretét is, így a korábbinál nagyobb képátlójú okostelefonokkal is kompatibilis az új OM, ezt a nagyobb tartót pedig a továbbra is a piacon tartott OM4 is megkapja – a ráncfelvarrott változatot ezentúl OM SE néven kell majd keresnünk. A telefontartónak egyébként elérhető egy beépített LED világítással is rendelkező változata, amelynek ára 49 euró lesz.


[+]

A kompaktabb méretnek és a beépített szelfibotnak sajnos ára volt, ugyanis a korábban 15 órás üzemidőt biztosító beépített akkumulátort egy 6,5 órán át működő darabra cserélték, de ez csak a professzionális tartalomgyártók számára okozhat kellemetlenséget, a családi nyaraláson jó esetben kihúzzuk a napot ennyi üzemidővel is.

A szürke és fehér színekben elérhető OM5 tripodot, töltőkábelt, csuklópántot és szövetből készült védőtokot is magába foglaló csomagban érhető el, hazai vételára pedig 61 900 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés