3D-s OLED kijelző a TVLogic-tól

Az idei év 3D-vel kapcsolatos hisztériája teljesen háttérbe szorította az OLED technológiát. Szó sincs ugyan arról, hogy végleg süllyesztőbe száműznék az eljárást, de az tény, hogy a jelek szerint az elterjedésére tovább kell várni, mint ahogyan azt korábban várni lehetett.

TVLogic TDM-150W
TVLogic TDM-150W

Többek között olyan korábbi „vezérbikák”, mint a Sony is elfordultak kissé az OLED-től, de még mindig vannak olyan cégek, akik letérnek a kitaposott ösvényről. Ebbe a kategóriába tartozik a TVLogic, hiszen bemutatták TDM-150W típusjelzésű terméket. Az eszközbe ugyanazt a panelt építették be, mint amelyik az LG EL9500-ban található meg. Ez a modell azonban a dél-koreai gyártó büszkeségével ellentétben képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére.

A TVLogic TDM-150W 1366x768 pixeles felbontással rendelkezik, a kontrasztarány pedig 100 000:1. A technológiából fakadóan a válaszidő rendkívül gyors, ami igen jól jön az aktív shutteres megoldáshoz, emellett állítólag a betekintési szög is több mint kiváló.

Egyelőre még pontosan nem lehet tudni, hogy az eszközt mikor és mennyiért lehet majd megvásárolni, de puszta létezése intő tény lehet például a Samsung és a Sony számára, akik a CES-en már bemutattak hasonló prototípust. Lassan itt lenne az ideje rákapcsolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés