2,5 gigabites tempót tud a QNAP új hálózati bővítőkártyája

A PCIe interfészen kommunikáló kártya Windows és Linux rendszerek mellett a gyártó arra alkalmas NAS meghajtóival is kompatibilis.

A QNAP bemutatta legújabb bővítőkártyáját, melyhez rögtön kétféle magasságú hátlapot mellékelnek, így nem csak Windows és Linux operációs rendszerrel dolgozó számítógépekbe vagy szerverekbe építhetjük be az újdonságot, de a bővítésre alkalmas QNAP NAS meghajtókat is feltuningolhatjuk 2,5 gigabites sebességre.

A kártya PCIe x1 interfészen keresztül kommunikál az alaplappal és egyetlen 2,5 gigabites RJ-45 csatlakozót találunk rajta, de a vállalat elmondása szerint hamarosan érkezik a kétportos, x2-es és a négyportos, x4 csatlakozós verzió is. A csatlakozó vezérléséről az Intel I225-LM Ethernet kontrollere gondoskodik és a Windows Server 2019 támogatása mellett olyan funkciók is tagjai a supportlistának, mint az Intel Teaming, az Intel AMT, a PXE, a VLAN, vagy épp a Wake on LAN. A QNAP QXG-2G1T-I225 bővítőkártya vételára 67 dollár, a rendelést pedig a gyártó webáruházában tudjuk majd leadni – már amikor készletre kerül az újdonság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés