Hirdetés

Többfunkciós, 10 gigabites NAS-ok a QNAP gondozásában

Bemutatkozott a hat-, valamint nyolclemezes kiszerelésben érkező TVS-x72X termékcsalád.

Hirdetés

A QNAP útjára indított két új NAS-t, a hatfiókos TVS-672X-et, illetve a nyolcfiókos TVS-872X-et. Az újdonságok agyát egy négymagos Intel Core i3-8100T processzor jelenti, amihez 8 GB DDR4 RAM-ot passzintottak (egy modulban), ám a két DIMM slotnak hála akár 64 GB-ig is bővíthetjük a memóriát, ráadásul a kétcsatornás üzem megléte úgyszintén kipipálható.


[+]

A fiókokba 2,5 és 3,5 hüvelykes (SATA) meghajtókat egyaránt beszerelhetünk, és a hatékony SSD gyorsítótárazás nem csak 2,5 hüvelykes megoldásokkal, de két M.2 2280 formátumú, x2-es PCI Express 3.0 interfészt és NVMe protokollt használó tároló segítségével is kivitelezhető. A ketyerék hálózati portjai között nem csupán két darab gigabites Ethernet aljzatot, de egy 10 gigabites 10GBASE-T RJ-45 konnektort ugyancsak fellelhetünk, ami bizonyosan előnyünkre válik a virtualizáció teljesítményének megnövelésének kapcsán vagy az intenzív fájlhozzáférések, az állományok másolásának, netán a biztonsági mentések készítésének (esetleg azok visszaállításának) idején.


[+]

A fedélzeti csatlakozók sorát két 10 Gbps-os USB 3.2 Gen 2 Type-A, két USB 3.2 Gen 2 Type-C és egy 5 Gbps-os USB 3.2 Gen 1 kapu, plusz egy 4K-s felbontást 60 Hz-en megjelenítő HDMI 2.0 kimenet folytatja. A rákapcsolt kijelzővel nem csak közvetlenül jeleníthetünk meg médiatartalmakat, de virtuális gépekkel is dolgozhatunk a Virtualization Stationön vagy Linux Stationön keresztül. Természetesen a hardveres H.264 kódolás/dekódolás/transzkódolás támogatott.


[+]

Ha valamilyen kártyával (például extra M.2 csatolókat adó QM2 kártya, 2,5/5/10/25 Gigabites hálózati vezérlő, Fibre Channel/Thunderbolt 3 kártya stb.) egészítenénk ki az friss modellek képességeinek tárházát, a két PCI Express 3.0 sínre hagyatkozhatunk. Operációs rendszer tekintetében QTS helyett letehetjük a voksunkat a ZFS fájlrendszerre alapuló QuTS heróra, ami ez erőforrások jobb kiaknázásával és számos biztonságot szolgáló funkcióval optimális környezetet biztosít az üzeleti adataink védelméhez.


[+]

Az 1550, továbbá 1750 dolláros árcédulát viselő eszközök garanciája alapból 2 évre szól, ugyanakkor extra költség fejében ezt 5 évre is kiterjeszthetjük.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés