Hi Tűzkígyó !
Én már megrendeltem a Samsung 214T-t !
A ViewSonic-ról az a hír, hogy addig jó, míg el nem romlik, ugyanis a garanciális szervize egy okádék .
Gyorsan hozzáteszem, hogy ez nem a magyar szervizen múlik, nem az ő hibájuk .
A hibás készülékhez ők megrendelik az alkatrészt, de a külföldi partner nem küldi, ők pedig tehetetlenek .
Több hétig, esetleg hónapig is elhúzódhat egy ilyen dolog, úgyhogy az ilyent a legjobb nagyon messziről elkerülni .
Van az ember életében épp elég más forrás ahonnan ősz hajszálakat gyűjthet magának . 
A SAMSUNG-nál állítólag korrekt a szervíz ezért választottam én is a termékeik közül .
Mellesleg Lacix29 véleménye szerint:
''Ezzel a panellal szerelik egyébként a Viewsonic VP2130b-t is, csak sajnos az drágább mivel a Viewsonic az EU-n kívül gyárt (kap egy jó kis vámot).'' [link]
Na meg a SAMSUNG SyncMaster 214T [link]megszerezhető 140E HUF-ért,
míg a ViewSonic VP2130b [link] ára 170E HUF-nál indul .
Szerintem a fényerő nem igazán meghatározó, mert a felhasználás többnyire nem a tűző napon történik, máshol meg még lehet, hogy az 50% fényerő is sok .
A választásnál én sem a legolcsóbat kerestem, van hasonló monitor 1/3 árért is, de az csak hasonló .
A SAMSUNG SyncMaster 214T modellje nem a gagyi kategória, és ez az árában is tükröződik .
Gondolom lehet ekkora monitort venni 2x ennyiért is , de kérdem én; ugyan minek ?
Annyival nem tudhat többet mint amennyivel többet kilapátolsz érte a bankszámládról .
Ha segíthettem . . .
Üdv.
Astra