Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#951) Dragbajnok

Dragbajnok
(tag)

Hello!

Valakinek volt már tapasztalata ezzel a monitorral? Samsung 206BW 20,1'' wide
Ja és pár kérdés:milyen az a TN panel,és mit jelen az hogy Pivot?
A válaszokat és esetleges tapasztalatokat,véleményeket előre is köszi. :R

(#952) Vistaboy válasza Dragbajnok (#951) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem 205BW van de az ugyanolyan csak a design-ja és a válaszideje különbözik, de nem sokkal (2ms vs. 6ms). Otthoni használatra (Játék, Film, net, ilyesmi) bőven megfelel. A Pivot az az hogy 90 fok-ban elforgathatod a monitort, ez főleg weboldalak böngészéséhez jó. A TN-paneles monitorok főleg az otthoni felhasználóknak készültek. Kevesebb színt tudnak megjeleníteni, mint a fejlettebb panelesek és kisebb betekintési-szöggel rendelkeznek. De a válaszidő jóval gyorsabb ez miatt, és olcsóbbak is jóval mint a többi.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#953) Dragbajnok válasza Vistaboy (#952) üzenetére

Dragbajnok
(tag)

OK értem köszi.

(#954) Vistaboy válasza Dragbajnok (#953) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szívesen, de azért még nézzél néha ide, hátha Valaki részletesebb info-t is tud adni. De a lényege ez.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#955) Dragbajnok válasza Vistaboy (#954) üzenetére

Dragbajnok
(tag)

Persze figyelem azért még a topikot meg olvasgatom is a hasonlóakat.

(#956) Noodra

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

A héten kinéztem egy moncsit magamnak.

Samsung 226BW, van vkinek vmilyen tapasztalat?

Köszi. :))

+36303482592

(#957) edward2

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

Olyan max 100 bruttoig mondjatok nekem valami jo 20''os nem wide tft.
Legfőképpen desktopra kellene, néha jáccani és filmet tuti nem nézek rajta.
ugye az 1600*1200as felbontás miatt kénytelen vagyok ilyen méretet választani.
Amit néztem samsung 204B de nem olvastam róla semmi jót...

Köszi

(#958) kano válasza edward2 (#957) üzenetére

kano
(PH! addikt)

DELL 2007FP ;) Egy helyen láttam 99k-ért. Kérdezd meg, hogy van-e nekik.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#959) edward2 válasza kano (#958) üzenetére

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

ööö 16ms typical response az fekete-fehér namost akkor a g-g itt mennyi lehet összehasonlitásképpen többi monitorral

(#960) Asmoday

Asmoday
(újonc)

Sziasztok! Valahogyan mostanság szeretnék venni 19''-20'' tft monitort, lehetőleg widescreent. Voltak már típusok amiket kinéztem, de mivel elsősorban játékra kellene olyat szeretnék ami az alacsonyabb felbontásban is megőrzi a kép minőségét(nem lesz életlen). Ez alatt olyan1200 körüli felbontást értek. Esetleg tud nekem valaki ajánlani erre a célra egy típust? Előre is köszönöm! :R

(#961) kano válasza edward2 (#959) üzenetére

kano
(PH! addikt)

A g-g mindig kisebb, tehát olyan 5ms körül lehet. De a tulajok leírása alapján egy fikarcnyi utánhúzása sincs a monitornak. Ha lehet akkor S-IPS paneleset szerezz be(létezik belőle PVA-s is), az nem sávosodik. Az egyik legjobb monitor. ;)

(#962) Noodra válasza Noodra (#956) üzenetére

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

Örülök hogy 10 nap alatt nem kaptam választ. :(

+36303482592

(#963) kano válasza Noodra (#962) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Én meg örülök, hogy nem tudsz olvasni, ugyanis ez a 20''-os topic.
Ha esetleg nem a 20''-os topicban érdeklődnél egy 22''-os Wide monitor iránt akkor esetleg kaptál is volna választ. Talán legyél szíves átfáradni a wide topicba és ott KERESNI. Nem kérdezni egyből olyat amit már vagy 20-an megkérdeztek előtted.
Köszi!
Üdv.: Kano

[Szerkesztve]

(#964) Noodra válasza kano (#963) üzenetére

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

bots mester....

+36303482592

(#965) kano válasza Noodra (#964) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Semmi gond mester (érdekes a Logoutod, olvasom). :)

[Szerkesztve]

(#966) Noodra válasza kano (#965) üzenetére

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

Remélem tetszik.

Üdv.

+36303482592

(#967) Baggio73

Baggio73
(újonc)

Sziasztok

Van egy Samsung 206BW monitorom, amit egy Gigabyte 8800GTS 320Mb-os videokártya hajt DVI kábelen keresztül.
Natív felbontásban használom ami 1658x1050 és 60Hz, de mintha itt a topikban olvastam volna, hogy igazából 75Hz-en kellene működtetni, már ha jól értettem.
A kérdésem, hogy ezt hogyan lehetne előhozni a felbontások közül?

előre is kösz a válaszokat

(#968) AstraCDX

AstraCDX
(fanatikus tag)

Sziasztok !

A véleményeteket szeretném kérni erről a szerkezetről : ViewSonic VP2030b [link]

Köszi !

Astra

(#969) Dragbajnok

Dragbajnok
(tag)

Halihó monitorszakértők!
20''-os tft akarok venni a közeljövőben megnéztem jó párat és leszűkítettem két monitorra a kört.Tehát íme a két lehetséges monitor:Samsung 206BW(TN panelos), Belinea 10 20 35 W (MVA Premium).Szerintetek melyik lenne a jobb választás?

(#970) Dragbajnok

Dragbajnok
(tag)

Ja és még egy kérdés.EIZO FlexScan S2031W ilyen monitort lehet kapni valahol és ha ien milyen árban? a válaszokat előre is köszi :R

(#971) Dragbajnok válasza Baggio73 (#967) üzenetére

Dragbajnok
(tag)

Megkérdezhetem hogy milyen a monitor?Voltak vele problémák vagy teljesen jó?
Filmnézésre és játékra egyaránt jó?

(#972) Baggio73 válasza Dragbajnok (#971) üzenetére

Baggio73
(újonc)

Szia

Én is sokat keresgéltem, és nem bántam meg a vételt.
Tűéles képe van, játékra hibátlan, filmet nem nézek rajta, de amibe belenéztem az jó volt.
Féltem a wide monitortól, de bármilyen játékot indítok, mindben megtalálható a monitor natív (1680x1050-es) felbontása.
Aki eddig látta az el volt ájulva a gyönyörű szineitől.
Tehát én bátran ajánlom megvételre, de elötte nézd meg és próbáld ki ha lehet személyesen is.

(#973) edward2

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

Multhéten felindulásból vettem uj gépet pár nappal később monitort is.
Ez egy samsung 204B lett végül. teljesen paráztam mennyi bajom lesz vele, de pozitivan csalodtam. én semmi kivetni valot nem találok rajta. sok éven át q3aztam nincs semmi utánhuzás más játékban sem. 20''on jáccani elég zsírság. desktopon elférek végre normálisan sőt már böngészőt ablakra kell kicsinyiteni hogy ne legyen zavaró. :D

nah én azt mondom hogy ez egy nagyon jo stuff. főleg 85bruttoért.

(#974) Dragbajnok válasza Baggio73 (#972) üzenetére

Dragbajnok
(tag)

Aha értem.Köszi a választ most már akkor te is megerősítesz abban hogy ő lesz a nyrő. :C

(#975) AstraCDX válasza AstraCDX (#968) üzenetére

AstraCDX
(fanatikus tag)

Hahó !

Senki sem látott még ilyet ? ViewSonic VP2030b [link]

Üdv !

Astra

(#976) Zjunior

Zjunior
(senior tag)

SZiasztok!

Mi a véleményetek a 20''Samsung Syncmaster 206BW-ről?!!!
Várom a hozzászólásotokat!
Előre is THX... :R

iPhone érdekel!:)

(#977) Vistaboy válasza Zjunior (#976) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem 205BW van és semmi bajom nincsen vele. Az majdnem ugyanaz, mint a 206BW, csak a design és a válaszidő tér el.

Szerintem nem fogsz benne csalódni... ;)

(#978) /*Kinglama*/

/*Kinglama*/
(újonc)

Sziasztok! Ha valakit érdekel, van egy eladó, dobozos (original) 205BW monitorom! Az ára 55 ezer magyar forint, 1 teljes év garival!!! Nem lopott a cucc vagy ilyesmi, munkahelyi kedvezménnyel szereztem!!! Írj és viheted, sehol nem kapod meg ennyiért sztem! Bp-en lakom itt tudnám átadni!!!

(#979) M6454 válasza Zjunior (#976) üzenetére

M6454
(kvázi-tag)

Hello!

Engem is erről a típúsról érdekelnének vélemények! Valamit az, hogy a monitor adatlapján 1650x1050-es felbontás van megadva, ha a kártyám nem rudja ezt akkor milyen felbontásban nézhetném?

Köszi

(#980) Baggio73 válasza M6454 (#979) üzenetére

Baggio73
(újonc)

Ha esetleg rákeresnétek a topikban, vagy elég csak egy pár hsz-t visszaolvasni máris ott lenne a válasz a kérdéseitekre.
M6454:Ha rádugod a monitort a gépedere és felismeri, majd felrakod a legújabb drivert, akkor automatikusan beadja a monitornak az elérhető felbontásait.
Nem írtad milyen kártyád van, de ha pl.GF7600 alatti, akkor én nem is próbálkoznék ilyen monitor vásárlásával, mert igazából szinte csak natívban érdemes használni a tft monitorokat, és ehhez a típushoz már kell az erős vga.

(#981) hagen

hagen
(újonc)

Lecserélném a 17” CRT-met (Samsung 757MB) egy TFT-re. Úgy néz ki az 55-60 ezres kategória lesz a nyerő, azon belül is a 20”-asok. Szükségem lenne némi tanácsra, tapasztalatokra. A versenyzők:

Samsung 203B

:) állítható magasság, pivot, Samsung

:( régebbi modell, gyengébb specifikációk

LG L2000CE

:) állítható magasság, pivot, specifikációk alapján fejlettebbnek tűnő panel

:( LG :U , az adatain kívül szinte semmi infó nincs róla

Samsung 931BW

:) specifikációk alapján fejlettebbnek tűnő panel, Samsung, design (jól megy a többi cuccomhoz is)

:( csak 19”, alacsonyabb, hiányzik a pivot és főleg a magasságállítás (bár épp ma láttam, hogy kiadtak 961BW néven egy állítgatható modellt)

A gépet elég „vegyes” üzemmódban használom, néhány alkalmazásban hátrány lenne a wide, játékok terén inkább stratégia, szóval a 8ms valszín elég, az viszont érdekelne, hogy élvezhető-e ezekkel az időnként elkövetett 3 méterről, kicsit alulról (ágyban heverészve) történő mozizás. Nagyobb felbontás nem kell, mert 1) ez a pixelméret tűnik jónak, 2) a gépem úgyse bírná.

HELP! Az lenne a legjobb, ha olyanok írnának, akiknek van tapasztalatuk valamelyik modellel, de bármilyen tanácsot szívesen veszek. Köszi, és elnézést a hosszú post miatt.

(#982) Ra3 válasza hagen (#981) üzenetére

Ra3
(senior tag)

hát azt tudom javasolni hogy az LG-t ne, melóban L2000CE van, és két hónap alatt már két döglött pixel van rajta, nekem a színei se nagyon tetszenek, meg elég jól melegszik is. Átlag használat mellett a pivot nem fog kelleni, és nem igazán stabil, ha véletlen hozzáérek már csuklik is jobbra-balra (bár lehet hogy ezen lehet állítani, nem is érdekel) Az otthoni ViewSonic VG2021m-em nagyságrendekkel jobb, az LG fehérje felülről nézve már kis szög alatt is átmegy erőteljes világoskékbe, a VG2021 csak kicsit sárgul. Én ezt havaslom, bár ennek meg az a baja hogy sípol a tápja, de igazából csak kikapcsolt állapotban hallani pár mp-ig (VS betegség, drágább MVA modelleknél is előfordul, a használatot nem befolyásolja)

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#983) Drizzt válasza Asmoday (#960) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ilyen nincsen...
Szerintem mind ugyanúgy húzza szét a képet, bár elvileg többféle módszer is van rá, de mindegyik életlenedéshez vezet, azért 1280-on szerintem nem lehet olyan szörnyű, legalábbis nálam 1680*1050-es monitoron nem olyan csúnya azért. Prbóld ki. Max. Annyi lehet még, hogy esetleg natívan jeleníted meg, de akkor a képterület elég jelentős része kárbavész.

(#984) AstraCDX

AstraCDX
(fanatikus tag)

Kinéztem magamnak egy ilyen szerkezetet;ViewSonic VP2030b [link]
Senki sem ismeri errefelé ezt a masinát ?

Az egyik üzletben a figura nagyon a SAMSUNG felé akart hajtani, mivel állítólag a ViewSonic csak addig jó, míg el nem romlik .

A garanciális szervize, állítólag egy okádék .

Hiába a mézesmadzag három év helyszíni garancia, üres duma az egész,
a garanciális ügyintézés hónapokba tellhet .

Igaz ez a ViewSonic terméktámogatásra/szervizre ?

Márpedig egy ilyen árkategóriánál már igazán elvárható a korrekt szevizellátás, de ez sajnos állítólag nincsen meg .

Van ezzel kapcsolatban valakinek konkrét tapasztalata ?

Üdv.

Astra

(#985) Ra3 válasza AstraCDX (#984) üzenetére

Ra3
(senior tag)

Nekem a Samsung szervizzel van tapasztalatom, táphibás 17-es crt-met több mint két hónapig javították. Kénytelen voltam venni egy másik monitort (ViewSonic VG2021m), eddig elégedett vagyok vele, jobb mint pl az LG-k (nincs pixelhiba, analógon szebb a képe mint az LG-nek digitálison), szervizzel nincs tapasztalatom, esetleg nézz körül a VS topicban.

(#986) Nortid

Nortid
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Kinéztem két monitort, de mivel nincs tapasztalatom ilyen téren, nem tudok és nem is merek dönteni...
Az egyik egy Samsung 205BW [link]
A másik pedig egy LG L204WT [link]
Amiket lényeges különbségnek találtam, hogy az lg-nek jóval nagyobb a kontrasztaránya, a samsung állítható magasságú...

Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném! :R

[ Szerkesztve! ]

(#987) G00fy válasza Emy (#854) üzenetére

G00fy
(újonc)

Megvan még az LP2065-öd továbbra is elégedett vagy vele? Egy ilyenben gondolkodom, csak kicsit elkedvetlenít a panel lottó, hogy most éppen S-IPS-el vagy S-PVA-val szállítják-e.

(#988) Ra3 válasza Nortid (#986) üzenetére

Ra3
(senior tag)

az LG kontrasztaránya a dinamikus kontraszt miatt nagyobb, igazából ez nem mindenkinek jön be, tanácsos lenne megnézni működés közben is, bár ha jól tudom ki lehet kapcsolni.

(#989) hagen válasza Ra3 (#982) üzenetére

hagen
(újonc)

:R Köszi, eddig se voltam biztos az LGben, most már tuti nem veszek.
A Viewsonic milyen? Élvezhető a képe kissé távolabbról (2-3m) is? A kontrasztja ha jól néztem 500:1, ez nem túl alacsony? Samsung 203b is hasonló, esetleg az?
Bocs a hülye kérdésekért, eddig csak CRTm volt.

(#990) Vadafak

Vadafak
(kvázi-tag)

sziasztok
Nagy nehezen kinéztem egy samu 203b-t, tesztik hogy nem wide :)
és arra lennék kíváncsi hogy nem rossz a csak 600:1es kontraszt? 19esekbe általába 700:1est láttam , most akkor hoyg is van ez? Én se vágom anynira a témát, egy 17es 4 éves crt-t cserélnék le, ami 1-2 hónapja elég keményen sípol is
pls help

(#991) amigos

amigos
(újonc)

Szasztok!Tudtok olyan progirol amiben lehet állitani a képernyő felbontását?PL:1024*720...stb:Köszi!

3800+X2 2gb ram Msi k9N

(#992) Nortid válasza amigos (#991) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

windows

asztalra jobbklikk->tul.->beállitások
;)

[ Szerkesztve! ]

(#993) Nortid válasza Ra3 (#988) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

ez azt jelenti hogy magától váltogatja a kontrasztot, csak úgy? :F

tudsz olyan helyet pesten ahol meg lehet nézni?

[ Szerkesztve! ]

(#994) mugencivic válasza AstraCDX (#984) üzenetére

mugencivic
(lelkes újonc)

Nálunk a cégnél elromlott egy VA902b. A hibája teljesen egyértelmű volt (teljes káosz a képernyőn).... Kb. 4 hónapig javitották, a végén csere lett.
Nyilván ha csesztettük volna őket akkor gyorsabban ment volna, de tökre nem volt sürgős mert volt helyette másik. Aztán adtak végül egy VA903b-t.

Privátban keress!

(#995) Ra3 válasza Nortid (#993) üzenetére

Ra3
(senior tag)

nem, azt jelenti hogy a fényerőt változtatja, egy világos jelentnél nagyobb fényerővel nyomja, sötétnél visszaveszi. a 2000-es kontraszt pl úgy jön ki hogy a legfényesebb képponthoz nézi a legsötétebbet, csak az a baj, hogy egy képen belül sosem látható 2 olyan pixel, ahol az egyik 2000-szer olyan fényes mint a másik, két különböző jelenteben esetleg.

(#996) Nortid válasza Ra3 (#995) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

Mivel nem hiszem h meg tudom, nézni, lehet h inkább a samu... Nem kevés kissé a 600:1 kontrasztarány? :U

[ Szerkesztve! ]

(#997) Vadafak

Vadafak
(kvázi-tag)

igen igen ez érdekelne engem is szal nem kevés a 600:1es kontrasztarááány????

(#998) Ra3

Ra3
(senior tag)

az én viewsonicom papíron 500:1-es kontrasztarányú, jelenleg a kontraszt 70%-on van a brightness meg 45-50% körül, és egyszerűen tökéletes, netezek, filmet nézek, dolgozok, és soha nem kell hozzányúlni. egyik délután közvetlenül rásütött a nap a monitorra, akkor feltoltam a fényerőt, de pár óra múlva majdnem kiégette a szememet, szóval visszatettem a fent leírt értékre, és azóta nem babrálom, ha nagyon világos van inkáb leereszetem a redőnyt.

(#999) Nortid válasza Ra3 (#998) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

''kontraszt: A részletgazdagságot jellemző tulajdonság (250–1000 : 1)''

akkor mi köze van a világossághoz? sry a láma kérdésért de teljesen össze lettem zavarva :B

[ Szerkesztve! ]

(#1000) Ra3 válasza Nortid (#999) üzenetére

Ra3
(senior tag)

ez így hogy részletgazdagság elég hülye megfogalmazás, ezt akár a felbontásra is rá lehet húzni. én úgy tudom a kontraszt azt jelenti hogy a képernyőn lévő két képpont között mekkora maximális különbség lehet fényerőben. Erre azért pörögtek rá az lcd-knél mert ugye itt a feketét kitakarással állítja elő a monitor, és ez messze nem tökéletes. A dinamikus megoldásnál ez azért csalóka mert az 2000:1-hez kontrasztot úgy éri el hogy a fényerőt változtatja a jelenet/kép színe alapján, és soha nem lesz 2000:1-es arány egy képen belül két képpont között. Egy világos képnél feljebb tolja a fényerőt, igy az itt legvilágosabb képpont, meg egy sötét jelenetnél dinamikusan levett fényerő mellett a egsötétebb képpont között jön ki a 2000.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.