Igen, azt hiszem, én is hamar meg tudnám szokni ezt a monitort... Remélem, karácsony körül már ott fog figyelni egy az asztalomon, nagyon várom. Addig talán még olcsóbb is lesz pöttyet. 
A bemutatóteremben nekem is csak a tökéletes kép tűnt fel, pedig ott nem két napja mennek azok a monitorok. 
Az első széria viszont tényleg hibás lehetett, nem hinném, hogy Photoshop-os lejáratókampányról lett volna szó. 
Azért még utánanézek a jelenségnek a Mac fórumon...
Tényleg, ilyen ''Interpolationsverhalten wählbar''-t tud a CD?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Balika911
(PH! kedvence)
Erről van valakinek infója?
AOC LCD 20'' 2054
jól tudom, hogy csak 800x600-at tud? az szar lenne...![[kép] [kép]](http://www.teal.si/media/images/artikli/AXBLV7GK8TKKDSDJHDNF_2.jpg)
[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ez nem monitor, hanem LCD TV, a felbontása 800x600.
Ez a dolog egyébként úgy működik, hogy beírod a Google-ba azt hogy ''AOC 2054'', erre kidob egy rakás találatot: Bővebben: link 
Com'è diverso il mondo visto da qui
nyugi annyira friss user azért nem vagyok 
inkább saját vélemény érdkeelt volna, mert mint látod magyar véleményeket még a google sem dob ki, ezért kérdeztem volna, hogy valaki összefutott-e már vele.
mert lehet használni moncsinak is tudtommal, de oda azért a 800x600 kevéske ezért mertem kérdezni. 
szóval kérdésem továbbra is fennáll, hogy használ-e vagy látott-e már vki ilyesmit..
azért is kérdezem, mert sulinetbe gondolkodom ha már van, és ez benne van jó mi, egy LCD TV 
amúgy 20''-ps LCD moncsit kerestem amikor rábukkantam, azért kellene, mert kis lakásunk lesz és oda gondoltam, hogy nem lesz TV és monitor, hanem all in one 
[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ez sem tűnik rossznak... bár ezek a nagy válaszidők nem túl szépek.
20 ms
PHILIPS 200S4SS![[kép] [kép]](http://img.ferra.ru/catalog/img/items/25493_00.jpg)
[Szerkesztve]
Jól van, csak azt írtad ''Erről van valakinek infója?''
Ezért kerestem Neked róla infót! 
Ja, az a 800x600 nagyon kevés, szóval monitorént használni, hm... nem mondható ideálisnak! 
Viszont ez várhatóan megjelenik a közeljövőben sulinetben: Samsung 910MP Bővebben: link
hmm, nem rossz darab

szalabala
(újonc)
''lehet használni moncsinak is tudtommal, de oda azért a 800x600 kevéske''
Én speciel egy 213T-t használok 800x600 -ban :]
Mielőtt megköveznétek: nem erre vettem, de nem hátrány a mérete. Azért 800x600, mert főleg TV nézésre és régi játékokra használjuk, amihez ez bizonyult optimálisnak és lehet jó mesziről is nézni. Szóval keresnék helyére valami olcsóbb nagy LCD-t ezt a 213T-t meg vinném dolgozni...
Gondolkoztam a 930MP-n is, csak valamiért itthon nem árulják, a 910MP-nek meg gondolom a 25ms -vel hasonló lenne a moziélménye a 213T-hez. Szóval nekem felkeltette az érdeklődésemet...
[Szerkesztve]
Ha valaki nem tudja kivárni, amíg angolul is megjelenik, és bírja a franciát, annak itt egy teszt néhány 20''-os monitorról Bővebben: link
Valahogy náluk nem az Apple győzött! 
Viszont a Sony ismét hozta a formáját. 
Mivel azonban ennek a tesztnek a linkje a HardWare.fr-ről volt elérhető, emiatt bizonyos fenntartásokkal fogadom. 
Kedves Matrixfan,
Szóval ajánlod az ACD 20 colos monitort, én is nagyon szemezek vele.
De mennyire ''zavaró'', hogy egy 1600x1200-as képhez képest az aljáról hiányzik vagy 150 pixel? Pl. egy Word doksi 100%-ban olvasható rajta?
Jah, és Matrox G550-es kártya nem tudja meghajtani, hm? Az oldalukon azt írják, hogy DVI-ben 1280x1024 a max felbontás!
Milyen kártyát érdemes venni hozzá? Grafikai munka, semmi játék (csak Total Annihilation vagy Dake Nukem Atomic Edition 2évente egyszer...
Matrox P sorozat OK, de pl. sose volt Ati kártyám...
[Szerkesztve]
Ja, és az elmúlt pár hónapban lement az áruk egy kissé: nemrég még 230 nettó volt, most meg csak 170 körül...

M@trixfan
(őstag)
Azért nézd meg a Dell 2005FPW-t, mert lehet, hogy szükséged van a plusz csatlakozásokra. Ezt neked kell eldöntened. Az egyszer biztos, hogy az ACD a szobád dísze lesz!
Fontos, hogy nem mindegyik videókártyával látod a Bios/Post képernyőt. Apple fanatikusok erről szeretnek hallgatni
Ez főleg Ati kártyákkal fordul elő, de az újabb ''x'' szériákkal már úgy olvastam ott sem nagyon. (Egyébként nem az Apple hibája, hogy ipari szabvány 60Hz-es jelet várna a DVI porton és sok videokártya meg 75Hz-en jeleníti meg a DOS-t a DVI-n kerestül is) Javasolnék egy nVidia kártyát. Szvsz a DVI miatt elvileg azonos képminőséget kell kapnod mindegyik kártyával. Kivétel lehet lehet esetleg a megnövelt belső precizitással dolgozó speciális grafikus kártyák. Egyedül a 30'' ACD-hez kellene Dual Link DVI, a 20''-os bármilyen DVI-s kártyával megy szépen. Nemkell drága VGA-ra költeni ha nem akarsz.
Bár nem vagyok grafikus meg ilyesmi, de nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Elsőre az tűnt fel, hogy mintha visszafogottabbak lennének a színei, olyan természetesek. Nagyon plasztikusak a megjelenített fotók.
Szerencsére egy pixel sem hiányzik a monitorról, megvan mind.
Egyébként Neked az 1680x1050-es felbontáshoz képest nem hiányzik a monitorod oldaláról 80 pixel?
Viccet félretéve natív felbontásban megy minden, beleértve a Total Annihilation-t is.
Ezzel semmi gond nincs. Widescreen meg pont azért jó mert 2 A4-es lapot meg tudsz jeleníteni egymás mellett. Sok grafikus és fotós használ ACD-t. Nekem már az is előny, hogy csak egy kábel jön ki az egész monitorból, nincs kábelrengeteg.
twitter: MatrixfanLive

Istu7
(újonc)
Sziasztok!
Nem olvastam vegig a topikot, lehet mar irtatok errol a monitorrol, de azert megkerdezem 
Dell 2005WFP 20'' -mit lehet rola tudni?
- elonyei, hatranyai...meg hasonlok!
Elore is koszonom a segitsegeteket 
Istu
nem inkább FPW? csakmert akkor írd bele a topigkeresőbe és láss csodát
más, valaki meg tudná mondani, hogy honnan lehetne megtudni, hogy az év végéig milyen LCD moncsik lesznek Sulinetbe, mert akarnék egyet venni, de még nem találtam meg a jelenlegi kínálatban a nekem megfelelőt 
Jósnő? 
Bocs! 
valaki itt említette, hogy x monitor lesz hamarosan sulinetben.
na nekem az kellene, hogy mik lesznek még a sulinetben 

Lockstock
(fanatikus tag)
Akkor keressetek egyet.
- - - - - -
Az csak azért volt, mert egy másik fórumban, valaki élénk levelezést folytatott az illetékesekkel, nem tetszett neki a sulinet választéka. 
Erre válaszolva írta neki az a bizonyos ''illetékes'', hogy nemsokára várható a Samsung 910MP.
Nekem is csak innen volt az információm. 
Kedves Matrixf@n,
Köszi a választ. Hát, én ragaszkodnék a Matrox kártyához, mert én meg Matroxf@n vagyok
(A konfigom is ez: Matrox VGS, Maxtor HDD, Maxxtro egér, bill, Matrix DVD, a helyibicajomon meg Maxxis gumik 
A szobadíszség meg tényleg fontos, amellett, hogy legyen jó a moncsi: a gépházam is húzott alumínium, ez alá már nem adom.
A 2 A4 oldal megjelenítése egymás mellett is tök jó, más kérdés, hogy 20 colos képernyőn csak 75-80%-os nagyításban lehet látni... ezért gondolkodom még a forgat6ó 4:3 arányú monitorokon is, de vhogy nem annyira tetszenek, mint ez az Apple.
Persze ez az én gondom, csak hangosan gondolkodom.
Jah, lehet már vajh kapni a HP új 16:9-es 20 colos monitorját? Volt itt egy hír nemrég Bővebben: link de itthon is kapható lesz??
Vakker, most olvastam a Matrox honlapján, hogy télleg nem OK, nem látszik a kezdeti post vagy mi képernyő, de ráadásul a matrox techikusai a régi ADC-kkel egyáltalán nem találták kompatilbilisnek.
Ciki. Most vegyek egy homályos nVidiát??? 
Á, inkább vegyél egy tűéles ATI-t! 
az már régen volt ne hülyéskedjetek már, nekem is volt Matroxom meg nVidiám is nem egetverő a különbség, sőt. Pláne nem homályos, talán állítsátok be rendesen.
Ja, persze, de az ATi is ugyanez: BIOS képernyő nem látszik
Nagy baj ez???
2évente egyszer állítok valamit a BIOSban...
Nyilván nem homályos az nvidia sem, csak az érzés, hogy nem a jól mexokott, irreálisan drágább Matrox...
Milyen szintet érdemes venni egyáltalán nVidiából?? Soha nem játszom, csak a 2D képminőség számít.
Esetleg a Quadro sorozat érdekelne, azok mennyibe kerülnek?
Vááá, lehet, hogy BIOS frissítéssel megoldható a probléma!
(Múlt heti hozzászólás a matrox.com fórumán) Csak még nincs ilyen, de remélhetőleg lesz. Sirály!
Erről esetleg valaki tudna mondani valamit?
LaCie photon20vision
Ma azt mondta egy Apple viszonteladó, hogy az ACD-k nem teljesen egyenletes színűek
... és inkább pl. a LaCie-t javasolja. De akkor meg mi ez a nagy flame az Apple monitorok körül??? ![;]](/dl/s/v1.gif)
nem egészen értettem a kérdést, de én látom a BIOS-t 
a Quadro-k elég húzósak árban ha 2D kell neked csak akkor egy olcsó 6X szériát ajánlok, azok nem zavarnak bele a 3D világba, pl 6200
nem ajánlom senkinek sem, de ha neked csak 2D kell, arra jó, és nem kell a malacperselyed sem feltörnöd.

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
A nec jo monitorkat gyart az bisztos:- )))
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Arról van szó, hogy a BIOS képernyő75 Hz-en megy ki a kártyából, az ACD-k meg csak 60-at fogadnak (vagy mi). Az ATi-k meg Matroxok meg csak az oprendszer betöltése után adnak 60 Hz-t.
Szóval neked ACD-d van? Hogy vagytok? 

M@trixfan
(őstag)
A DVI kimenetet használva ugyanazt kell kapnod elvileg egy FX5200-as kártyával mint akár egy Parheliával. Szerintem különbség csak ott lehet egyáltalán ahol valamilyen megnövelt belső pontosság miatt a kerekítések precízebbek. Mivel digitális kimenetet használsz, a ramdac minősége teljes mértékben jelentéktelen.
twitter: MatrixfanLive

Lacix29
(őstag)
Új nagyképernyős monitorok az Acer-től:
Bővebben: link
------------------------------------AL2032W------------------AL 2416W
Diagonal measurement----20-inch--------------------24-inch
Native resolution-------------1680×1050---------------1920×1200
H/V Viewing angle-----------176 /176------------------178/178
Contrast ratio------------------800:1-----------------------1000:1
Brightness---------------------300 nits--------------------500 nits
Latency--------------------------8 ms------------------------6 ms
Retail prices (Taiwan)------NT$17,800----------------NT$28,800
A 2416W-re láttam valahol 1000 USA dolláros árat is.
[Szerkesztve]
Tegyünk be képet is? 
Teszünk!
AL2032W:![[kép] [kép]](http://www.digitimes.com/NewsShow/20050921PR208_files/image002.jpg)
AL2416W:![[kép] [kép]](http://www.digitimes.com/NewsShow/20050921PR208_files/image004.jpg)
néhány napig biztos látszik. 
[Szerkesztve]

gyurc
(fanatikus tag)
errol a moncsirol tudtok barmit? kiteve nagyon szep, de megis. Nekem mindenre kene, szovegszerk, jatek, film, meg minden egyeb...
Mindig legyen nalad a törülköződ

gyurc
(fanatikus tag)
Szoval Philips 20'' 200 S4SS ről van szo.

gyurc
(fanatikus tag)
up!
valakiiiiiiiiiiiii 

gyurc
(fanatikus tag)
hajra! na!

gyurc
(fanatikus tag)
Bővebben: link ez itt rola egy link .. hath nemtudom.. plz help me! mennek erte ha okes

Lacix29
(őstag)
LG-Philips panel van benne a prad.de szerint. (régi típus lehet, lehet hogy IPS panel)
Magyar oldal:
Prad.de:

Lacix29
(őstag)
Az új NEC 2080UXi S-IPS panellal:
The 20.1-inch S-IPS TFT Panel from NEC Display Solutions has a dot pitch of 0.255 millimeters and can display 16.77 million colors. Its brightness is 250cd/m2 at a contrast ratio of 700:1. The recommended resolution is 1600 x 1200 at 60Hz.
Na most ebben akkor LG-Philips panel van, vagz NEC panel (SA-SFT) van?

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
a erolorjogtemen is vagy ket hete de nem tanalom hogy hol:- )))
1. A,ugy mivel s-ips aze enm is kerdes ki agyarto /vs. xx-SFT/
2. nec-nek en nem, klatok csak gray 20-as panelt:- )))
udv
neduddki

dr42
(tag)
uhh
vegre itt van amire vartam.. gyors valaszideju batarnagy monitorok!
esetleg tudja valaki vajon belethato idon belul lesznek ezek kaphatoak itthon, esetleg ausztriaban?
vagy erdemesebb megvarni, amig hasonlo moncsik lesznek, mert Acer-rol nem halottam sok jot...
[Szerkesztve]

Lacix29
(őstag)
1. német teszt a NEC 2170NX -ről:

Lacix29
(őstag)
2080UXi SA-IPS panellal?
prad.de:
um alle zu beruhigen, es ist ein neues SA-IPS Panel, was im NEC 2080UXi verbaut ist, erste Meinung eines NEC lers, es gibt hier eine deutliche Verbesserung gegenüber dem alten Modell.
und ganz wichtig keine REBK schen Streifen.
amiből az derül ki hogy egy sokkal jobb monitor mint a régi S-IPS-es változat. 
(és nincs rajta az a közelről észlelhető vonalkázottság v. németben REBK féle vonalak ill. angolban asszem screendoor effect)
Tessék beruházni egy ilyenbe! 
Vagy legalább tesztelni! 

dr42
(tag)
netuddki, mikor lesz az a bizonyos >20'' kijelzo teszt?

puffneki
(tag)
hali
a segítségetekre lenne szükségem egy döntés meghozásában.
1. kiszemelt: NEC LCD2080UXi
nagy nehezen találtam viszonylag elfogadható áron egy NEC LCD2080UXi -t Ausztiában, közel a határhoz. bruttó 894 euro. online bolt, de van helyszíni átvétel.
na, erről egy hardveres ismerősöm megpróbált lebeszélni, mert rémálom a szervízelés külföldről behozott cuccok esetében.
a másik hátráltató tényező, hogy nincs róla egyelőre semmi infó szinte, leszámítva kb. azt, amit Lacix29 is beidézett.
szal, egy kicsit zsákbamacska.
2. kiszemelt: LaCie photon20vision II
pixmániában kapható 190valahányezerért bruttó.
a tftpanel.hu oldalatokon azt írjátok, hogy ezt azzal az nec panellal szerelik, amellyel az nec lcd2080ux -et is.
a prad.de -n ez az nec nagyon jól szerepelt, legalábbis ott van a buyers guide -ban is, asszem.
3. kiszemelt: Fujitsu-Siemens P20-2
tudom-tudom, szintén nagyon jó kritikákat kapott.
de idióta vagyok és rohadtul cseszi a csőrömet az a hangfal rajta. valahogy ennyi pénzért már legalább megjelenésében olyan legyen, amilyet szeretnék, ha már minőségben kompromisszumot is kell hozni.
semmi újdonság, ezeket a modelleket többnyire a ti hozzászólásaitok alapján néztem ki.
viszont fontos lenne a minél jobb színhűség.
jelenleg duálban használok egy Eizo T766 crt-t egy samsung 910T-vel, az utóbbit alapvetően programozásra, netezésre -tehát elsősorban szövegolvasásra-, az előbbit pedig grafikai munkákra.
szal, van szerencsém látni a színpalettájuk közötti különbséget, asszem nem kell mondani melyiknek a javára.
na, röviden a lényeg:
az eizot szeretném nyugdíjaztatni, viszont ha már búcsúzik, akkor valaki olyan foglalja el a helyét, aki valamennyire kompetens a témában (grafika).
tom, hogy a fenti 3 modell közül egyik sem igazán alkalmas prof. grafikai munkákra, de nincs több pénzem sajna.
a 2080UXi felé húz a szívem, de tényleg nemtom, hogy mennek ezek a szervízelések külföldön. (megjegyzem, sokkal rosszabbul talán nem, mint itthon az Eizo szervízelése.)
szal, kérlek, segítsetek választani a 3 közül. de meggyőzhető vagyok egyébb tipusok felé is.
kösz előre is.
(bocs, hogy ilyen kurva hosszú lett.)
Szerintem ezt így látatlanba senki nem meri bevállalni, hogy eldönti helyetted. Te is csak akkor tudnál igazán jó döntést hozni, ha látnád őket egymás mellett.
Minden esetre az S-IPS talán a jobb ''színhűség'' területén, bár ezt mostanában én már erősen megkérdőjelezem.
Kár, hogy nem tudsz még egy kicsit többet szánni rá, mert akkor - többek között - egy igen erős versenytárs is belépne, az új Samsung 214T. Nagyon jó benyomást tett ránk! 

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
A LAcie buszkwe ra hogy a NEC-tol veheti adogoat, a NEC meg buszke hogy a Lacie messze hiru joszagait szalithassa. itthon ugy tunik a LAcie meg baracsagosabb mint a NEC, a p20-2 rol irtam hogy a panelje ojjans zeop lagy kepet ad mint egy ips:- )))
de hagy nyomjak be meg egy versenyzot: 214T 271xxx az ajanlotja, arrol majd Tibi mesel, de vedd figyelembe hogy attol meg jobb, ugyansi az elso elektronikai hibas volt:- )))
udv
neduddki

puffneki
(tag)
kösz a válaszokat.
Racecam:
nem azt szerettem volna, hogy eldöntésétek helyettem, hanem hogy segítsetek választani. végülis ti vagytok a guruk ebben a témában 
tehát, ha azt mondjátok, hogy xy jobb lenne ezért meg ezért, az nekem elég.
mint ahogy meg is tettétek ezzel a 214T-vel most...
hhmm, háát, lélektani határon belül találtam a user's-nél 234e bruttóért, ez még talán belefér.
de nemtok igazán erről a monitorról túl sokat. még mielőtt végső kétségbeesésemben beírtam volna az ide az éjjel, azelőtt még ez után a tipus után is vizslattam a neten, bár bevallom, hogy csak felületesen.
van róla valahol egy részletes kritika? ezt nézem a prad.de-n, hogy ez kevesebb színbeállítási lehetőségekkel bír, mint mondjuk az nec2080ux+ ill. ebből kifolyólag, mint a photon20vision II. ott látok ilyet, hogy 6 tengelyű színvezérlés. bár nemtom, hogy ez számít-e.
neduddki:
271xxx az ajanlotja
eztet nem értem., szorri.
az a legnagyobb baj, hogy azzal se érnék semmit, ha egy kiállítóteremben egymás mellett lenne kiállítva ez a 4 monitor, mert igazából használat közben derülnek ki a turpisságok. az meg ugyi nem egy túl valószínű helyzet, hogy ott majd engednek photoshopozni a boltban, hogy megnézzem, hogy a #62dafe és #62dcff között látható-e a monitorokon a különbség, meg egyébkéntis