Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#451) zöldeszű válasza Racecam (#449) üzenetére

zöldeszű
(tag)

be kéne már tiltani az internetet, látod, az ember folyton csak pancserekbe botlik:)))

(#452) ByB válasza zöldeszű (#451) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem rossz, bár ütősebb reakcióra számítottam... ;) Ha megjön, lehet, hogy felajánlom a tftpanel-nek egy gyors teszt erejéig, hogy végre feledésbe merüljön ez a felesleges 214T imádat! ;]

(#453) zöldeszű válasza ByB (#448) üzenetére

zöldeszű
(tag)

''Nem bírtam tovább a lelki megterhelést...''
Hát mért nem ittad le magad, vertél volna be egy kurvát, törtél volna össze egy vázát, stb...
Arra vártam, hogy az ismerősöd S2110-es moncsija előtt ülve rájössz, hogy tökéletes a 1680 x 1050 pixel grafikára és végre meggyőzöl engem is róla, hogy ne várjak tovább az S2100-re... Legalább azt áruld el, hogy hol és mennyiért feküdtél le a Viewsonicnak, hátha én is elkurvulok:))

(#454) ByB válasza zöldeszű (#453) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''Hát mért nem ittad le magad, vertél volna be egy kurvát, törtél volna össze egy vázát, stb...'' - szerintem inni iszok eleget, a barátnőmnek pedig kicsit körülményes lenne elmagyarázni (a titkolózás korszaka pedig még előttem áll), hogy az új monitorom miatt megyek kurvázni! ;] Értékes vázám pedig nincs... :( Privát ment az árral, ha megjött, mondom a boltot is!
S2100-at pedig kívánom, hogy tudd megvenni, :R nekem tuti nem lenne rá pénzem, S2110w pedig bukó! Ma se mozdultam még ki a betegséeg miatt, de kaptam róla infót és CAD-ben és 3D-s alkalmazásokban ''elvérzik'', mondjuk csak nagyon részletes rajzoknál, Illetve probléma van a szélesvásznúság torzitásával is, mondjuk ezek csak beállítási problémák... S2110w, egyszerűen gyönyörű, de túl sok kompromisszumot igényel!!!

(#455) Lacix29 válasza ByB (#452) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Ha megjön, lehet, hogy felajánlom a tftpanel-nek egy gyors teszt erejéig, hogy végre feledésbe merüljön ez a felesleges 214T imádat

Akkor is megcsinálom a 214T tesztet, ha nem kell senkinek se. :O
:D :D :D

(#456) ByB válasza Lacix29 (#455) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogyne kellene!!! :R Eddig még sehol sem látam 214T tesztet! :F Valaki tudna linkelni...? Amúgy kiváncsi vagyok, hogy azonos panelek között (214T vs. VP2130b), mi lehet a különbség?!

(#457) Racecam válasza ByB (#452) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''Ha megjön, lehet, hogy felajánlom a tftpanel-nek egy gyors teszt erejéig, hogy végre feledésbe merüljön ez a felesleges 214T imádat!''

Ok jöhet, bevállalom! ;)
De előre szólok, hogy én szét is szoktam szedni a monitorokat! ;]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#458) zöldeszű válasza ByB (#456) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Ugyanazzal a Samsung 21''-os S-PVA panellel:
a vp2130b>> [link]
ugyanott a 214T>> [link]
az S2100 >> [link]

és egy régebbi, sokkal szarabb paraméterekkel rendelkező (aszem IPS-paneles) ámde ma is kb. másfélszer annyiba kerülő L997 Eizo>> [link]
csak hogy milyennek kellene lenni a teszteredményeknek mostanában is.

(#459) ByB válasza Racecam (#457) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na neee... azért szabjunk határt az élvezeteknek! ;] Ha megjön visszatérünk rá! :R

(#460) zöldeszű válasza Racecam (#457) üzenetére

zöldeszű
(tag)

...épp most akartam felajánlani a csoportteszthez a hamarosan megjelenő moncsimat, az EIZO S2100-ast, de most hirtelen moggondoltam magam:))))))

(#461) ByB válasza zöldeszű (#458) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De ezek szimpla PVA panelek és nem S-PVA panelek nem? Azért nem rossz eredmény, köszi a linkeket! Hát igen, le a kalappal az L997-es Eizo előtt! Csak egy bibi van, nekem ilyen összegnél sírt a szám, hogy nem tudom megnézni előtte, aki fél vagy akár egy milkát kiad érte, az mit szóljon? Mert gondolom a hazai Eizo nagykernek sincs egy tiszta kanasztája... :U Bárcsak tévednék! ;)

(#462) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

W810i-t akarok!!! :O

Elnézést, csak kihallatszott! :R

(#463) Racecam válasza zöldeszű (#460) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Uhh......, először félreolvastam az első mondatot! :Y

(#464) Racecam válasza ByB (#461) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

S-PVA [link]

(#465) ByB válasza Racecam (#464) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én kérek elnézést és nekem kellemetlen... :B PVA és S-PVA közötti különbségről tudsz valamit mondani, konyhanyelv style-ba? Leginkább a feketék érdekelnek most is! Illetve egy fullos tesztet linkelhetne valaki a VP2130b-ről... Keresgéltem, de mind online shop... :(

''Csoportteszt...'' - :DDD Nem tudom miért nem jó neked a W800i, vagy akkor még egy kis türelem és k800i, vagy esetleg K610i? Tovább nem is folytatom... :U

(#466) Racecam válasza ByB (#465) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy kis marketing:[link] ;)

És a különbség pixelszinten: [link]

[Szerkesztve]

(#467) eo.sz

eo.sz
(újonc)

Szevasztok!
Néhány napja olvasgatlak benneteket, magam is új LCD-re vadászok mostanában. Fölmerült néhány dolog, amiben talán tudok némi adalékkal szolgálni.

Két délutánt ücsörögtem az óbudai almatermesztőknél. Komótosan próbálgattunk három EIZO-t: S2110W, L887 és L997. Mindegyiket kalibráltuk is előtte és néha vetettünk egy-egy pillantást a CG220-ra. Utóbbiról csak annyit, hogy ha lenne „kedvem” nem nagyon keresnék mást. Az AdobeRGB színteret tényleg lenyűgöző monitoron látni.

Fotózom, így én a szürkeskála megjelenítésre vagyok kényes, illetve a tónusok stabilitására. Eből a szempontból a 997 és a 887 szinte egyformán teljesít. Szokásos helyzetváltoztatásoknál a szürkeskála jottányit sem változik, mintha jó crt-t néznék. Az S2110 sajnos nem ilyen, a legkisebb mozgásra is mászkálnak a tónusok, kb. mint egy notebook LCD-jén. Gáz. Ráadásul az eloszlás is elég gyengus volt, az öt százalékos ugrású skála fekete és fehér széle rendkívül kicsi, jó eloszlást csak a középtónusokban láttam.

Nem így a 997 és 887 esetében, ahol a sötétszürkék lényegében a képmező közepéig tartottak. Meglátszott ez a fotókon is. Fekete márvány előtt fotózott fekete ruhás modellem képénél, a legfinomabb árnyalatok is határozottan elkülönültek. A 887 a szürkeskálás ábránál lényegében ugyanazt hozta, mint a 997. Az összkép mégis egy kicsit gyengébbnek mondható, a kalibrált rendszer mintha a valóságosnál egy leheletnyivel hidegebb tónusokat jelenített volna meg.

Mondjuk, ha a CG220 teljesítménye 10-es, akkor az erősen szubjektív skálámon az L997 8-at, az L887 7-et és az S2110W 4-et érdemel. (A pillanatnyilag használt Sony SDM-S81 meg 5-öt)

Bocs, hogy így elsőre ilyen hosszúra nyúlt, de talán nem haszontalan. :B

(#468) ByB válasza Racecam (#466) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látványos linkek: a marketinges nagyon lol :B de a pixeles, elgondolkodtató! :R

(#469) ByB válasza eo.sz (#467) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsit utánaolvastam a CG220-nak, nem is tudom mit mondjak!? :F (Lexus LS - Toyota Aigo esete) Nagyon hasznos volt, amiket írtál, de érdekes, hogy almáéknál nem csak a saját monitoraikat preferálják? ;]

(#470) Racecam válasza eo.sz (#467) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A CG220-es monitorról tudjuk, hogy nagyszerű, csak nem nagyon kerül szóba egy 1 millás monitor errefelé! ;)
Még akkor sem, ha képes az AdobeRGB színtér megjelenítésére. (Ami egyébként a Szinpatikusoknál is szóba került.)
Az is nyilvánvaló, hogy minden marketing szöveg ellenére az S-IPS az amelyik a legkevésbé érzékeny a betekintési szögek változására. De!!!
Te egy kicsit más szemszögből is nézed a monitorokat (lévén, hogy fotózol, és gondolom az utólagos feldogozást is itt végzed), mint a többség, mi mezei halandók! ;)
Nekünk játszani is kell!!!
És természetesen tudom, hogy az IPS 30 ms nem ugyan az, mint az xVA panel 30 ms, de azért a 8 ms-től bizony messze van.
De ha már fotózásnál, színtereknél, kalibrációnál tartunk, azt hiszem a LED háttérvilágítás nagyon meg fogja dobni a jövőben a dolgokat. ;)

(#471) eo.sz válasza Racecam (#470) üzenetére

eo.sz
(újonc)

Bocs, én aszittem, ti vagytok a profik és én a mezei halandó :))
Valójában arra céloztam, hogy azért van pl. ez a hely, ahol komolyan meg lehet vizsgálni a monitorokat, akár egymás mellé téve is (igaz én komoly vevőnek voltam álcázva).
Amúgy meg a crt-k kihalásával valaminek jönnie kell, mert ez így nem okés, hogy a legdrágább lcd-k majdnem tudják azt, amit a középkategóriás crt-k... Színtérből pedig már van az AdobeRGB-nél is gazdagabb.
Tényleg: lehet azt sejteni, hogy mennyibe fáj majd egy jó oled?

(#472) zöldeszű válasza eo.sz (#467) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Hát ja! Ez is csak azt mutatja, hogy a lapos megjelenítésben van egy jelentős minőségi ugrás az S-PVA és S-IPS technológia között, és nem véletlen az L997-es árkülönbsége sem a 214T, VP2130b, vagy akár az S2100-hez képest sem.
Meg arra is rámutat, hogy a samu PVA panelekkel szerelt moncsik szürkeárnyalat- és színstabilitása is erősen neccessé teszi őket fotó és grafikai munkára. Már előre rettegek az S2100-tól is:)

ps: mondjuk a Sony SDM-S81 belekeverése ebbe a mezőnybe kicsit rontott a beszámolód objektivitásán:))

(#473) zöldeszű válasza ByB (#469) üzenetére

zöldeszű
(tag)

ByB, neked túl jó a szemed a 0,25-ös pixelmérethez is, a 20''-os L887-es eizo egészen lőtávolban van a VP2030b-hez képest... Hm?

(#474) Racecam válasza eo.sz (#471) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem vagyok profi, akkor lennék az, ha ez lenne a főfoglalkozásom. De az ettől nagyon-nagyon messze van. Én lelkes amatőrnek tartom magam. ;)

Egy jó OLED sokba fog kerülni eleinte, és még egy jó darabig, ráadásul amíg a várható élettartama kb. 3 évre korlátozódik, addig nem is lesz komoly alternatíva. Viszont ha igazak a hírek, és a Sony tényleg még az idén kijön egy működő modellel, az már végre egy konkrét lépés az OLED-ek felé vezető úton.

Amiről én beszélek, és várhatóan hamarabb elérhető lesz mindenki számára, az a LED-es háttérvilágítás a hidegkatód fénycsöves háttérvilágítás helyett, amelyet szintén a hírek szerint, megint csak a Sony szeretne bevezetni, ráadásul azonos áron adná az ilyen paneleket, mint az ugyan olyan méretű, hagyományos háttérvilágítású társait. [link]
Ezzel a technológiával 105% NTSC színtér jeleníthető meg, szemben a CCFL háttérvilágítás 65-75% NTSC színterével.

[Szerkesztve]

(#475) Cifu válasza ByB (#435) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a munka legfeljebb szövegszerkesztést és minimális PSP-t jelent, arre meg ez is jó lesz, viszont játékok (legalábbis ami támogatja a 16:10-es képarányt) és videók szempontjából mindenképpen tetszetős.

Azt tudom, hogy nyugaton a 19'' és a 20'' között minimális különbségek vannak árban, de itthon csaknem kétszeres szorzója van a plusz egy colnak (lásd Viewsonic VX912 vs. ViewSonic VA2012w). :O

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#476) ByB válasza zöldeszű (#473) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem nem kimondottan fotóeditáláshoz kell a monitor, játékok kivételével (néha még az is) szinte mindenre használnám, ezért az Eizo L887 nálam kiesik, bár jónak tűnik! Ami meg a szememet illeti, tényleg állandóan csesztetnek, hogy minek 19 colos monitoron 1600x1200-as felbontás! :DDD Most még belefér és bízok benne, hogy a TFT áldásos hatása tovább kihúzza szemem világát! ;]

(#477) ByB válasza Cifu (#475) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Videókhoz alapvetőleg necces a TFT a fekete szín miatt, bár a 20-as szélesvászon kedvez az arányoknak! Én a helyedben maradnék egy jó kis 19-esnél, de a döntés a te kezedben van! Tény, hogy itthon nem egy kategória a 19 és 20w árban! :(

(#478) eo.sz válasza zöldeszű (#472) üzenetére

eo.sz
(újonc)

Pedig, ez az öreg Sony a szürkeskála stabilitásában veri a kisebb Eizo W-t. Magam is meglepődtem. Amúgy meg kicsit piros, de egész jól kalibrálható, lévén minden paramétere állítható.

(#479) zöldeszű

zöldeszű
(tag)

Hát itt van, ideért! >> [link]
Lecke föladva: a rövidebb válaszidők és magas kontrasztarány bűvöletében nyomul az S-PVA technológia, amit akárki rak össze, saját - szürke- és színárnyalat stabilitási - korlátait nem tudja átlépni.
Ez az új és elegáns Eizo S2100 kb. annyiba kerül most, mint tavaly ugyanezzel a panellel szerelt snassz 214T. Ennél olcsóbb, kb. 250 eFt a szintén 1600 x 1200 pixeles, kissebb, 20''-os, ámde AS-IPS paneles Eizo 887.
És ugyanez extra kivitelben és minőségben, a 21''-os L997 kb. 350 eFt-ért...
Az olcsóbbik oldalon meg ott csábít áraival - igaz, csak S-PVA panellel - a 21''-os Samsung 214T és a Viewsonic VP2130b, miközben tudom, hogy a gazdag szürkeárnyalatokkal ellentétben a válaszidők kurvára hidegen hagynak...

Legjobb ha télleg egy nagy CRT-t veszek 20 rongyért:)

(#480) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megvan a Belinea 10 20 35W, első körben sajnos csak 10 percem volt, így első benyomások:

+16:10. Szélesvásznú videóknál hihetettlen sokat számít. Ugyan itt is van egy keskeny csík alul-felül a 16:9-es képarány miatt, de kb. másfélszer nagyobb így a videó, mint egy 19''-os CRT-n.
+1680x1050. Hatalmas ez a felbontás. Hihetettlen mennyivel részletgazdagabb játékoknál - már ahol a textúrák felbontása is elég magas. Különben kissé megrázóak a gigapixelek... :)
+Képélesség. Összehasonlíthatattlan a CRT-vel, nagyon ott van toppon.

-Hiába a 20,1'', a monitor képméret magassága egy 17''-os TFT-ének felel meg, a mellette lévő 19''-os CRT is nagyobb magasságra. A szélesség kárpótol tudom, de valahogy az ember titkon csak arra számított, hogy _nagy_ lesz a 20,1''. Erre nem is olyan mellbevágó a különbség egy 19''-os CRT-hez képest...
-A fekete bizony messze nem fekete, hiába P-MVA panel, hiába 800:1 kontrasztarány. Itt megint az a meleg, ahogy egymás mellett látni a TFT-t és a CRT-t. A CRT feketéje olyan, mint a TFT kikapcsolt állapotban. :)
Plusz zavaró volt legalábbis elsőre, hogy nem homogén a kép, egyik része kicsit világosabb, a másik sötétebb.
-Az 1680x1050 natív felbontás kissé túlzás, legalábbis a 19''-os CRT @ 1024x768 után. Ugyan a csökkentett felbontásokban (pl. 1440x900) sem néz ki rosszul (sőt, ez a felbontás lenne szvsz ideális ilyen képátló mellett, de a betüknél például lehet látni, hogy ezt a TFT-t nem erre felbontásra szánták.
-A talpazatán látszik, hogy azért a ''value'' kategóriánál járunk (nem véletlenül ilyen olcsó (~130e Ft)). Egyetlen szabályozási lehetőség van, a dőlésszög. Snitt.
-A színei elsőre kicsit haloványak. Lehet, hogy játszani kellene kicsit a beállításokkal, sajnos erre most nem volt időm.
-1680x1050-es felbontásban meglehetősen viccesen néz ki az összes weboldal, kétoldalon a legtöbb weblapon nagy semmi, az van. Sajnos itt meglátszik az, hogy a 16:10 bizony nem a netezésre lett kitalálva...
-Az agyontömörített videók rémesen néznek ki rajta... :(

(#481) zöldeszű válasza Cifu (#480) üzenetére

zöldeszű
(tag)

''A fekete bizony messze nem fekete, hiába P-MVA panel, hiába 800:1 kontrasztarány.... A CRT feketéje olyan, mint a TFT kikapcsolt állapotban....''

Ez nagy duma volt!:)))))

(#482) ByB válasza zöldeszű (#479) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem S2100 felejtős neked, nem tud annyival többet a 214T és a VP2130b-hez képest, mint amennyivel többe kerül! :R L997 kiesik az ára miatt, L887 általános feladatokra nem igazán alkalmas! CRT-t ne vegyél... Remélem segítettem! ;]

(#483) Racecam válasza zöldeszű (#481) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ByB hozzászólásához talán még annyit tennék hozzá, hogy végül is mi a fenének vennél új monitort? :U
Felejtsd el az egészet, inkább költsd a pénzed nőkre és piára! ;)

[Szerkesztve]

(#484) zöldeszű válasza Racecam (#483) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Tudtam mindig, hogy ide kell fordulnom jótanácsért! (pia, nők:) A franc sem akart monitort venni, de ez a mostani fénynulla - kontrasztszáz állapotban van, lassan be kell adnom az öregek otthonába... Mi a fenét fogok bámulni napi 16 órában?

(#485) zöldeszű válasza ByB (#482) üzenetére

zöldeszű
(tag)

''L887 általános feladatokra nem igazán alkalmas!...''
Pedig ez a 20''-os te kedvenc méreted, nemrég alig bírtalak lebeszélni róla:) Most viszont én barátkozom e mérettel, a gondolattal és az ASV panellel...
Nemtom mit értesz általános feladatokon, de én olyanra nem használom, viszont munka az van dögivel.

(#486) ByB válasza zöldeszű (#485) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is a mérettel van problémám, a 20 col bőven elég, de az L887 eléggé specikifikus feladatkörre lett fejlesztve, ezért ha netántán véletlenül megnéznél egy filmet is rajta, akkor nagy csalódás érhet, nem is beszélve egy nosztalgikus játékról... :) és, mint minden Eizo, ez sem olcsó, de fotóeditáláshoz biztos elsőrangú! :R

(#487) Cifu válasza zöldeszű (#481) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt a bizonyíték: [link] :DDD
A képen bal oldalon látható a Belinea 102035W egy teljesen fekete kép megjelenítése közben, jobb oldalon nem látható egy Compaq S900 ugyanezen feladat végrehajtása közben. :D

(#488) zöldeszű válasza Cifu (#487) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Ha kicsit hosszabban exponálsz, talán látszik a crt is:))

[Szerkesztve]

(#489) Cifu válasza zöldeszű (#488) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1 másodperces expoziciós idővel készült a lenti kép, annál hosszabbat sajnos ezen a digitális fényképezőgépen beállítani nem lehett. :)

(#490) ByB válasza zöldeszű (#488) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs túl sok értelme van a további exponálási idő növelésnek a Photoshop-ban se a Levels se a Shadow/Highlight sem találta a CRT monitort, valszeg az objektív vérzett el a sötétség oltárán... ;]

(#491) Mahinátor

Mahinátor
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről:
Fujitsu-Siemens SCENICVIEW P20-2
[link]
Érdemes egy ilyet ''beficcentenem?'' :)

Köszke

...ha a windows is tudatára ébredne...

(#492) erozsolt

erozsolt
(kvázi-tag)

Mit tegyek-mit vegyek, nagyon fontos lenne a színhűség, de nincs 150-nél többem moncsira. Ezen kívül jó lenne még az 1280+ vízszintes felbontás legalább is a widescreen. Eddig a Belinea 102035w-ben gondolkodtam, de lebeszélt róla a fórum. Van még Dell 2005fpw meg FSC P20-2, esetleg még valami?

1. Widescreen gondolom kizárva, kivéve a Dell, de az inkább játékra van tervezve, nem?
2. Letegyek a felbontásról és vegyek Samsung 970P-t vagy valami hasonló Eizo 19''-est (1910 milyen)?
3. Esetleg 2x17'' vagy 2x19'' dualhead-ben mennyire lenne durva? Tudnátok ajánlani a célra valamilyen 17-es vagy 19-es TFT-t, vagy azokból csak TN paneles van?

Asus Maximus Formula, Q6600@3.6 + Thermalright Ultra Extreme + S-Flex, Corsair HX520, Corsair TwinX4096 DDR2-800, Gainward 8800GTS 512

(#493) fLeSs válasza Cifu (#487) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1. egy TFT feketéjét nem egy CRT-hez, hanem egy másik TFT-hez kéne hasonlítani, mivel
a. egy TFT sem lesz olyan fekete, mint a CRT
b. nem egy kategória
2. a fekete ''világossága'' eléggé beállításfüggő, szóval a legszupibb TFT-n ha felnyomod a kontrasztot meg a világosságot maxra akkor azon is ilyennek fogod látni a feketét
Ergo ez a kép semmire sem jó.

A Belinea 102035W egy nagyon jó monitor általános felhasználásra (vagyis nem grafikusoknak), egyetlen baja a nem tökéletes színek, amiket csak hipiszupi progikkal lehet kimutatni. Emellé olcsó is. A kinézete kinek hogy teccik.

(#494) erozsolt

erozsolt
(kvázi-tag)

Egy Dell 2005 fpw-t mennyire ajánlanátok grafikai munkára? Nagyon nem, vagy azért még elmegy?

Asus Maximus Formula, Q6600@3.6 + Thermalright Ultra Extreme + S-Flex, Corsair HX520, Corsair TwinX4096 DDR2-800, Gainward 8800GTS 512

(#495) Lacix29 válasza erozsolt (#494) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Elvileg jó az IPS panelja miatt.
Egy kis teszt:
[link]
+ még 1
[link]

[Szerkesztve]

(#496) Lacix29

Lacix29
(őstag)

+ még 1
[link]

(#497) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De nagyon üres ez a topik mostanában!? :F Zöldeszű találtál monitort? Racecam megjött már tesztre a 214T? Vagy most mindenki a szélesvásznú topikban héderel...!? :D

(#498) Racecam válasza ByB (#497) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Milyen 214T tesztre? :F
Nálam már volt egy példány (fekete), még valamikor ősszel, de az hibás volt, így az a teszt elmaradt.
Viszont Lacixnak ilyen van (ezüst), és készül is a tesztje, csak most éppen az oldalunk nem megy! :(

u.i.: W810i-t akarok! :((( A W800i már elfogyott a Pannon-nál és állítólag nem is jön több, úgyhogy most már kénytelen vagyok megvárni a 810-et. (Pedig titokban azt reméltem, hogy össze tudom hasonlítani őket és majd utána veszem meg! :O )

[Szerkesztve]

(#499) zöldeszű válasza ByB (#497) üzenetére

zöldeszű
(tag)

komolyan gondolkodom egy 21''-os crt-n..........
Amúgy várok egy nagyobb melóra, közben megpróbálok valahol egy eizo S2100-at, és egy L997-t működés közben megnézni. Mer' nem dőlök ámbe vakon a magazinok kurva sok csillagának! Aztán ha nem dőltem be, meg nem vettem crt-t se, majd én is szerzek ócsón egy vp2130b-t:))

[Szerkesztve]

(#500) GuardianHero

GuardianHero
(újonc)

Kinéztem magamnak egy monitort, Philips 200W6CS.
Kíváncsi lennék, mi a véleményetek róla. Általános otthoni felhasználásra kellene (net, filmek, játék, munka). A hivatalos oldalon 8ms válaszidőt írnak, mindenhol máshol 16-ot. Ugye jól gondolom, hogy a 16 is elég a játékokhoz, filmekhez, ha nincsenek extra igényeim?
[link]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.