be kéne már tiltani az internetet, látod, az ember folyton csak pancserekbe botlik
)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
zöldeszű
(tag)
Nem rossz, bár ütősebb reakcióra számítottam...
Ha megjön, lehet, hogy felajánlom a tftpanel-nek egy gyors teszt erejéig, hogy végre feledésbe merüljön ez a felesleges 214T imádat! ![;]](/dl/s/v1.gif)

zöldeszű
(tag)
''Nem bírtam tovább a lelki megterhelést...''
Hát mért nem ittad le magad, vertél volna be egy kurvát, törtél volna össze egy vázát, stb...
Arra vártam, hogy az ismerősöd S2110-es moncsija előtt ülve rájössz, hogy tökéletes a 1680 x 1050 pixel grafikára és végre meggyőzöl engem is róla, hogy ne várjak tovább az S2100-re... Legalább azt áruld el, hogy hol és mennyiért feküdtél le a Viewsonicnak, hátha én is elkurvulok
''Hát mért nem ittad le magad, vertél volna be egy kurvát, törtél volna össze egy vázát, stb...'' - szerintem inni iszok eleget, a barátnőmnek pedig kicsit körülményes lenne elmagyarázni (a titkolózás korszaka pedig még előttem áll), hogy az új monitorom miatt megyek kurvázni!
Értékes vázám pedig nincs...
Privát ment az árral, ha megjött, mondom a boltot is!
S2100-at pedig kívánom, hogy tudd megvenni,
nekem tuti nem lenne rá pénzem, S2110w pedig bukó! Ma se mozdultam még ki a betegséeg miatt, de kaptam róla infót és CAD-ben és 3D-s alkalmazásokban ''elvérzik'', mondjuk csak nagyon részletes rajzoknál, Illetve probléma van a szélesvásznúság torzitásával is, mondjuk ezek csak beállítási problémák... S2110w, egyszerűen gyönyörű, de túl sok kompromisszumot igényel!!!

Lacix29
(őstag)
Ha megjön, lehet, hogy felajánlom a tftpanel-nek egy gyors teszt erejéig, hogy végre feledésbe merüljön ez a felesleges 214T imádat
Akkor is megcsinálom a 214T tesztet, ha nem kell senkinek se. 

Hogyne kellene!!!
Eddig még sehol sem látam 214T tesztet!
Valaki tudna linkelni...? Amúgy kiváncsi vagyok, hogy azonos panelek között (214T vs. VP2130b), mi lehet a különbség?!
''Ha megjön, lehet, hogy felajánlom a tftpanel-nek egy gyors teszt erejéig, hogy végre feledésbe merüljön ez a felesleges 214T imádat!''
Ok jöhet, bevállalom! 
De előre szólok, hogy én szét is szoktam szedni a monitorokat! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Com'è diverso il mondo visto da qui

zöldeszű
(tag)
Ugyanazzal a Samsung 21''-os S-PVA panellel:
a vp2130b>> [link]
ugyanott a 214T>> [link]
az S2100 >> [link]
és egy régebbi, sokkal szarabb paraméterekkel rendelkező (aszem IPS-paneles) ámde ma is kb. másfélszer annyiba kerülő L997 Eizo>> [link]
csak hogy milyennek kellene lenni a teszteredményeknek mostanában is.
Na neee... azért szabjunk határt az élvezeteknek!
Ha megjön visszatérünk rá! 

zöldeszű
(tag)
...épp most akartam felajánlani a csoportteszthez a hamarosan megjelenő moncsimat, az EIZO S2100-ast, de most hirtelen moggondoltam magam:))))))
De ezek szimpla PVA panelek és nem S-PVA panelek nem? Azért nem rossz eredmény, köszi a linkeket! Hát igen, le a kalappal az L997-es Eizo előtt! Csak egy bibi van, nekem ilyen összegnél sírt a szám, hogy nem tudom megnézni előtte, aki fél vagy akár egy milkát kiad érte, az mit szóljon? Mert gondolom a hazai Eizo nagykernek sincs egy tiszta kanasztája...
Bárcsak tévednék! 
W810i-t akarok!!! 
Elnézést, csak kihallatszott! 
Uhh......, először félreolvastam az első mondatot! 
S-PVA [link]
Én kérek elnézést és nekem kellemetlen...
PVA és S-PVA közötti különbségről tudsz valamit mondani, konyhanyelv style-ba? Leginkább a feketék érdekelnek most is! Illetve egy fullos tesztet linkelhetne valaki a VP2130b-ről... Keresgéltem, de mind online shop... 
''Csoportteszt...'' -
Nem tudom miért nem jó neked a W800i, vagy akkor még egy kis türelem és k800i, vagy esetleg K610i? Tovább nem is folytatom... 

eo.sz
(újonc)
Szevasztok!
Néhány napja olvasgatlak benneteket, magam is új LCD-re vadászok mostanában. Fölmerült néhány dolog, amiben talán tudok némi adalékkal szolgálni.
Két délutánt ücsörögtem az óbudai almatermesztőknél. Komótosan próbálgattunk három EIZO-t: S2110W, L887 és L997. Mindegyiket kalibráltuk is előtte és néha vetettünk egy-egy pillantást a CG220-ra. Utóbbiról csak annyit, hogy ha lenne „kedvem” nem nagyon keresnék mást. Az AdobeRGB színteret tényleg lenyűgöző monitoron látni.
Fotózom, így én a szürkeskála megjelenítésre vagyok kényes, illetve a tónusok stabilitására. Eből a szempontból a 997 és a 887 szinte egyformán teljesít. Szokásos helyzetváltoztatásoknál a szürkeskála jottányit sem változik, mintha jó crt-t néznék. Az S2110 sajnos nem ilyen, a legkisebb mozgásra is mászkálnak a tónusok, kb. mint egy notebook LCD-jén. Gáz. Ráadásul az eloszlás is elég gyengus volt, az öt százalékos ugrású skála fekete és fehér széle rendkívül kicsi, jó eloszlást csak a középtónusokban láttam.
Nem így a 997 és 887 esetében, ahol a sötétszürkék lényegében a képmező közepéig tartottak. Meglátszott ez a fotókon is. Fekete márvány előtt fotózott fekete ruhás modellem képénél, a legfinomabb árnyalatok is határozottan elkülönültek. A 887 a szürkeskálás ábránál lényegében ugyanazt hozta, mint a 997. Az összkép mégis egy kicsit gyengébbnek mondható, a kalibrált rendszer mintha a valóságosnál egy leheletnyivel hidegebb tónusokat jelenített volna meg.
Mondjuk, ha a CG220 teljesítménye 10-es, akkor az erősen szubjektív skálámon az L997 8-at, az L887 7-et és az S2110W 4-et érdemel. (A pillanatnyilag használt Sony SDM-S81 meg 5-öt)
Bocs, hogy így elsőre ilyen hosszúra nyúlt, de talán nem haszontalan. 
Látványos linkek: a marketinges nagyon lol
de a pixeles, elgondolkodtató! 
Kicsit utánaolvastam a CG220-nak, nem is tudom mit mondjak!?
(Lexus LS - Toyota Aigo esete) Nagyon hasznos volt, amiket írtál, de érdekes, hogy almáéknál nem csak a saját monitoraikat preferálják? ![;]](/dl/s/v1.gif)
A CG220-es monitorról tudjuk, hogy nagyszerű, csak nem nagyon kerül szóba egy 1 millás monitor errefelé! 
Még akkor sem, ha képes az AdobeRGB színtér megjelenítésére. (Ami egyébként a Szinpatikusoknál is szóba került.)
Az is nyilvánvaló, hogy minden marketing szöveg ellenére az S-IPS az amelyik a legkevésbé érzékeny a betekintési szögek változására. De!!!
Te egy kicsit más szemszögből is nézed a monitorokat (lévén, hogy fotózol, és gondolom az utólagos feldogozást is itt végzed), mint a többség, mi mezei halandók! 
Nekünk játszani is kell!!!
És természetesen tudom, hogy az IPS 30 ms nem ugyan az, mint az xVA panel 30 ms, de azért a 8 ms-től bizony messze van.
De ha már fotózásnál, színtereknél, kalibrációnál tartunk, azt hiszem a LED háttérvilágítás nagyon meg fogja dobni a jövőben a dolgokat. 

eo.sz
(újonc)
Bocs, én aszittem, ti vagytok a profik és én a mezei halandó 
Valójában arra céloztam, hogy azért van pl. ez a hely, ahol komolyan meg lehet vizsgálni a monitorokat, akár egymás mellé téve is (igaz én komoly vevőnek voltam álcázva).
Amúgy meg a crt-k kihalásával valaminek jönnie kell, mert ez így nem okés, hogy a legdrágább lcd-k majdnem tudják azt, amit a középkategóriás crt-k... Színtérből pedig már van az AdobeRGB-nél is gazdagabb.
Tényleg: lehet azt sejteni, hogy mennyibe fáj majd egy jó oled?

zöldeszű
(tag)
Hát ja! Ez is csak azt mutatja, hogy a lapos megjelenítésben van egy jelentős minőségi ugrás az S-PVA és S-IPS technológia között, és nem véletlen az L997-es árkülönbsége sem a 214T, VP2130b, vagy akár az S2100-hez képest sem.
Meg arra is rámutat, hogy a samu PVA panelekkel szerelt moncsik szürkeárnyalat- és színstabilitása is erősen neccessé teszi őket fotó és grafikai munkára. Már előre rettegek az S2100-tól is
ps: mondjuk a Sony SDM-S81 belekeverése ebbe a mezőnybe kicsit rontott a beszámolód objektivitásán

zöldeszű
(tag)
ByB, neked túl jó a szemed a 0,25-ös pixelmérethez is, a 20''-os L887-es eizo egészen lőtávolban van a VP2030b-hez képest... Hm?
Én nem vagyok profi, akkor lennék az, ha ez lenne a főfoglalkozásom. De az ettől nagyon-nagyon messze van. Én lelkes amatőrnek tartom magam. 
Egy jó OLED sokba fog kerülni eleinte, és még egy jó darabig, ráadásul amíg a várható élettartama kb. 3 évre korlátozódik, addig nem is lesz komoly alternatíva. Viszont ha igazak a hírek, és a Sony tényleg még az idén kijön egy működő modellel, az már végre egy konkrét lépés az OLED-ek felé vezető úton.
Amiről én beszélek, és várhatóan hamarabb elérhető lesz mindenki számára, az a LED-es háttérvilágítás a hidegkatód fénycsöves háttérvilágítás helyett, amelyet szintén a hírek szerint, megint csak a Sony szeretne bevezetni, ráadásul azonos áron adná az ilyen paneleket, mint az ugyan olyan méretű, hagyományos háttérvilágítású társait. [link]
Ezzel a technológiával 105% NTSC színtér jeleníthető meg, szemben a CCFL háttérvilágítás 65-75% NTSC színterével.
[Szerkesztve]
Nekem a munka legfeljebb szövegszerkesztést és minimális PSP-t jelent, arre meg ez is jó lesz, viszont játékok (legalábbis ami támogatja a 16:10-es képarányt) és videók szempontjából mindenképpen tetszetős.
Azt tudom, hogy nyugaton a 19'' és a 20'' között minimális különbségek vannak árban, de itthon csaknem kétszeres szorzója van a plusz egy colnak (lásd Viewsonic VX912 vs. ViewSonic VA2012w). 
A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!
Nekem nem kimondottan fotóeditáláshoz kell a monitor, játékok kivételével (néha még az is) szinte mindenre használnám, ezért az Eizo L887 nálam kiesik, bár jónak tűnik! Ami meg a szememet illeti, tényleg állandóan csesztetnek, hogy minek 19 colos monitoron 1600x1200-as felbontás!
Most még belefér és bízok benne, hogy a TFT áldásos hatása tovább kihúzza szemem világát! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Videókhoz alapvetőleg necces a TFT a fekete szín miatt, bár a 20-as szélesvászon kedvez az arányoknak! Én a helyedben maradnék egy jó kis 19-esnél, de a döntés a te kezedben van! Tény, hogy itthon nem egy kategória a 19 és 20w árban! 

eo.sz
(újonc)
Pedig, ez az öreg Sony a szürkeskála stabilitásában veri a kisebb Eizo W-t. Magam is meglepődtem. Amúgy meg kicsit piros, de egész jól kalibrálható, lévén minden paramétere állítható.

zöldeszű
(tag)
Hát itt van, ideért! >> [link]
Lecke föladva: a rövidebb válaszidők és magas kontrasztarány bűvöletében nyomul az S-PVA technológia, amit akárki rak össze, saját - szürke- és színárnyalat stabilitási - korlátait nem tudja átlépni.
Ez az új és elegáns Eizo S2100 kb. annyiba kerül most, mint tavaly ugyanezzel a panellel szerelt snassz 214T. Ennél olcsóbb, kb. 250 eFt a szintén 1600 x 1200 pixeles, kissebb, 20''-os, ámde AS-IPS paneles Eizo 887.
És ugyanez extra kivitelben és minőségben, a 21''-os L997 kb. 350 eFt-ért...
Az olcsóbbik oldalon meg ott csábít áraival - igaz, csak S-PVA panellel - a 21''-os Samsung 214T és a Viewsonic VP2130b, miközben tudom, hogy a gazdag szürkeárnyalatokkal ellentétben a válaszidők kurvára hidegen hagynak...
Legjobb ha télleg egy nagy CRT-t veszek 20 rongyért
Megvan a Belinea 10 20 35W, első körben sajnos csak 10 percem volt, így első benyomások:
+16:10. Szélesvásznú videóknál hihetettlen sokat számít. Ugyan itt is van egy keskeny csík alul-felül a 16:9-es képarány miatt, de kb. másfélszer nagyobb így a videó, mint egy 19''-os CRT-n.
+1680x1050. Hatalmas ez a felbontás. Hihetettlen mennyivel részletgazdagabb játékoknál - már ahol a textúrák felbontása is elég magas. Különben kissé megrázóak a gigapixelek... 
+Képélesség. Összehasonlíthatattlan a CRT-vel, nagyon ott van toppon.
-Hiába a 20,1'', a monitor képméret magassága egy 17''-os TFT-ének felel meg, a mellette lévő 19''-os CRT is nagyobb magasságra. A szélesség kárpótol tudom, de valahogy az ember titkon csak arra számított, hogy _nagy_ lesz a 20,1''. Erre nem is olyan mellbevágó a különbség egy 19''-os CRT-hez képest...
-A fekete bizony messze nem fekete, hiába P-MVA panel, hiába 800:1 kontrasztarány. Itt megint az a meleg, ahogy egymás mellett látni a TFT-t és a CRT-t. A CRT feketéje olyan, mint a TFT kikapcsolt állapotban. 
Plusz zavaró volt legalábbis elsőre, hogy nem homogén a kép, egyik része kicsit világosabb, a másik sötétebb.
-Az 1680x1050 natív felbontás kissé túlzás, legalábbis a 19''-os CRT @ 1024x768 után. Ugyan a csökkentett felbontásokban (pl. 1440x900) sem néz ki rosszul (sőt, ez a felbontás lenne szvsz ideális ilyen képátló mellett, de a betüknél például lehet látni, hogy ezt a TFT-t nem erre felbontásra szánták.
-A talpazatán látszik, hogy azért a ''value'' kategóriánál járunk (nem véletlenül ilyen olcsó (~130e Ft)). Egyetlen szabályozási lehetőség van, a dőlésszög. Snitt.
-A színei elsőre kicsit haloványak. Lehet, hogy játszani kellene kicsit a beállításokkal, sajnos erre most nem volt időm.
-1680x1050-es felbontásban meglehetősen viccesen néz ki az összes weboldal, kétoldalon a legtöbb weblapon nagy semmi, az van. Sajnos itt meglátszik az, hogy a 16:10 bizony nem a netezésre lett kitalálva...
-Az agyontömörített videók rémesen néznek ki rajta... 

zöldeszű
(tag)
''A fekete bizony messze nem fekete, hiába P-MVA panel, hiába 800:1 kontrasztarány.... A CRT feketéje olyan, mint a TFT kikapcsolt állapotban....''
Ez nagy duma volt!
)))
Szerintem S2100 felejtős neked, nem tud annyival többet a 214T és a VP2130b-hez képest, mint amennyivel többe kerül!
L997 kiesik az ára miatt, L887 általános feladatokra nem igazán alkalmas! CRT-t ne vegyél... Remélem segítettem! ![;]](/dl/s/v1.gif)
ByB hozzászólásához talán még annyit tennék hozzá, hogy végül is mi a fenének vennél új monitort? 
Felejtsd el az egészet, inkább költsd a pénzed nőkre és piára! 
[Szerkesztve]

zöldeszű
(tag)
Tudtam mindig, hogy ide kell fordulnom jótanácsért! (pia, nők
A franc sem akart monitort venni, de ez a mostani fénynulla - kontrasztszáz állapotban van, lassan be kell adnom az öregek otthonába... Mi a fenét fogok bámulni napi 16 órában?

zöldeszű
(tag)
''L887 általános feladatokra nem igazán alkalmas!...''
Pedig ez a 20''-os te kedvenc méreted, nemrég alig bírtalak lebeszélni róla
Most viszont én barátkozom e mérettel, a gondolattal és az ASV panellel...
Nemtom mit értesz általános feladatokon, de én olyanra nem használom, viszont munka az van dögivel.
Nem is a mérettel van problémám, a 20 col bőven elég, de az L887 eléggé specikifikus feladatkörre lett fejlesztve, ezért ha netántán véletlenül megnéznél egy filmet is rajta, akkor nagy csalódás érhet, nem is beszélve egy nosztalgikus játékról...
és, mint minden Eizo, ez sem olcsó, de fotóeditáláshoz biztos elsőrangú! 
Itt a bizonyíték: [link] 
A képen bal oldalon látható a Belinea 102035W egy teljesen fekete kép megjelenítése közben, jobb oldalon nem látható egy Compaq S900 ugyanezen feladat végrehajtása közben. 

zöldeszű
(tag)
Ha kicsit hosszabban exponálsz, talán látszik a crt is:))
[Szerkesztve]
1 másodperces expoziciós idővel készült a lenti kép, annál hosszabbat sajnos ezen a digitális fényképezőgépen beállítani nem lehett. 
Nincs túl sok értelme van a további exponálási idő növelésnek a Photoshop-ban se a Levels se a Shadow/Highlight sem találta a CRT monitort, valszeg az objektív vérzett el a sötétség oltárán... ![;]](/dl/s/v1.gif)

Mahinátor
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről:
Fujitsu-Siemens SCENICVIEW P20-2
[link]
Érdemes egy ilyet ''beficcentenem?'' 
Köszke
...ha a windows is tudatára ébredne...

erozsolt
(kvázi-tag)
Mit tegyek-mit vegyek, nagyon fontos lenne a színhűség, de nincs 150-nél többem moncsira. Ezen kívül jó lenne még az 1280+ vízszintes felbontás legalább is a widescreen. Eddig a Belinea 102035w-ben gondolkodtam, de lebeszélt róla a fórum. Van még Dell 2005fpw meg FSC P20-2, esetleg még valami?
1. Widescreen gondolom kizárva, kivéve a Dell, de az inkább játékra van tervezve, nem?
2. Letegyek a felbontásról és vegyek Samsung 970P-t vagy valami hasonló Eizo 19''-est (1910 milyen)?
3. Esetleg 2x17'' vagy 2x19'' dualhead-ben mennyire lenne durva? Tudnátok ajánlani a célra valamilyen 17-es vagy 19-es TFT-t, vagy azokból csak TN paneles van?
Asus Maximus Formula, Q6600@3.6 + Thermalright Ultra Extreme + S-Flex, Corsair HX520, Corsair TwinX4096 DDR2-800, Gainward 8800GTS 512
1. egy TFT feketéjét nem egy CRT-hez, hanem egy másik TFT-hez kéne hasonlítani, mivel
a. egy TFT sem lesz olyan fekete, mint a CRT
b. nem egy kategória
2. a fekete ''világossága'' eléggé beállításfüggő, szóval a legszupibb TFT-n ha felnyomod a kontrasztot meg a világosságot maxra akkor azon is ilyennek fogod látni a feketét
Ergo ez a kép semmire sem jó.
A Belinea 102035W egy nagyon jó monitor általános felhasználásra (vagyis nem grafikusoknak), egyetlen baja a nem tökéletes színek, amiket csak hipiszupi progikkal lehet kimutatni. Emellé olcsó is. A kinézete kinek hogy teccik.

erozsolt
(kvázi-tag)
Egy Dell 2005 fpw-t mennyire ajánlanátok grafikai munkára? Nagyon nem, vagy azért még elmegy?
Asus Maximus Formula, Q6600@3.6 + Thermalright Ultra Extreme + S-Flex, Corsair HX520, Corsair TwinX4096 DDR2-800, Gainward 8800GTS 512

Lacix29
(őstag)
De nagyon üres ez a topik mostanában!?
Zöldeszű találtál monitort? Racecam megjött már tesztre a 214T? Vagy most mindenki a szélesvásznú topikban héderel...!? 
Milyen 214T tesztre? 
Nálam már volt egy példány (fekete), még valamikor ősszel, de az hibás volt, így az a teszt elmaradt.
Viszont Lacixnak ilyen van (ezüst), és készül is a tesztje, csak most éppen az oldalunk nem megy! 
u.i.: W810i-t akarok!
A W800i már elfogyott a Pannon-nál és állítólag nem is jön több, úgyhogy most már kénytelen vagyok megvárni a 810-et. (Pedig titokban azt reméltem, hogy össze tudom hasonlítani őket és majd utána veszem meg!
)
[Szerkesztve]

zöldeszű
(tag)
komolyan gondolkodom egy 21''-os crt-n..........
Amúgy várok egy nagyobb melóra, közben megpróbálok valahol egy eizo S2100-at, és egy L997-t működés közben megnézni. Mer' nem dőlök ámbe vakon a magazinok kurva sok csillagának! Aztán ha nem dőltem be, meg nem vettem crt-t se, majd én is szerzek ócsón egy vp2130b-t
[Szerkesztve]
- Privát
- 2006-03-09 10:02:00

GuardianHero
(újonc)
Kinéztem magamnak egy monitort, Philips 200W6CS.
Kíváncsi lennék, mi a véleményetek róla. Általános otthoni felhasználásra kellene (net, filmek, játék, munka). A hivatalos oldalon 8ms válaszidőt írnak, mindenhol máshol 16-ot. Ugye jól gondolom, hogy a 16 is elég a játékokhoz, filmekhez, ha nincsenek extra igényeim?
[link]