Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#251) orbano

orbano
(PH! félisten)

no igen... rabja vagyok az efflée dolgoknak. nem szeretek kompromisszumokat kötni. kinéztem magamnak a 24''os 400k-s eizot, és ezek tuán minden mást gagyinak érzek... :)
kipróbálni meg nem tudom, hogy ki tudom-e próbálni, fingom nincs, hol lehet manapság így vásárolni. még bemutatótermet sem tudok igazán, ahol lennének belinea monitorok. hihetetlen, hogy magyarországon erre nincs igény, csak a sok olcsó kommersz szarra... :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#252) zöldeszű válasza orbano (#251) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Végzetesen ódivatú vagy:)
Az analóg és digitális világ közötti alapvető különbség az elanyagtalanodásban van. Az analóg kép- és hangrögzítésnél még láthattuk azt a tárgyat, ami hordozója volt a dolgoknak, a tárgy látható minősége, kivitele, anyaga alapvetően korrelált a képi, hangi üzenet minőségével. Mióta 0-1 van, azóta a tárgyaknak nincs akkora jelentősége. Pontosabban egyre inkább nem a tárgyat vesszük meg, hanem a marketinget, az ellenőrizhetetlen paramétereket, vagy egyszerűen már csak egy fílinget. Minek ehhez áruház?:) Ezért kell megbecsülni még az ilyen tucatárus bótokat is, mint az MM. Azért elég messzemenő következtetéseket lehet ott is levonni a polcok között sétálgatva...

(#253) orbano válasza zöldeszű (#252) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

tényleg ódivatú vagyok, engem hajthatatlanul érdekel a termékek minősége és használhatósága :)
MMben meg kevés dolog van, amit jószívvel meg tudnék vásárolni :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#254) zöldeszű válasza orbano (#253) üzenetére

zöldeszű
(tag)

A messzemenő következtetéseket ajánlottam az MM-ban, nem a vásárlást:))

(#255) orbano válasza zöldeszű (#254) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

értelmes dolgot nemigen lehet kapni ott. wide tft monitor egy darab nincs pl :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#256) rafi

rafi
(kvázi-tag)

Üdv Mindenkinek !

Tanácsot szeretnék kérni ! Olyan tft-t keresek , amin számítógépezés közben tudom nézni a tv-t . Milyen tipust javasoltok ? 19'' vagy nagyobb érdekelne . Köszi

(#257) orbano válasza rafi (#256) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

bármeliyk jó, csak vegyél tunert a gépbe :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#258) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

mennyi lehet ez itthon?
[link]

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#259) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg van valakinek újabb infója a Viewsonic VP2030b-ről? Hivatalosan december elejére ígérték itthon, de eddig semmi!? :F

(#260) Racecam válasza ByB (#259) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:(

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#261) ByB válasza Racecam (#260) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nem kimondottan az a smiley amit látni xerettem volna! :O Akkor várok tovább...! (Most már csak azért is ez kell alapon! ;])

(#262) Racecam válasza ByB (#261) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is a W810i-re, ugyanezen okok miatt! ;]

(#263) ByB válasza Racecam (#262) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mé nem jó a W800i? ;] Fránya edge... akkor inkább várd meg a W830i-t: csak azért is! ;)

(#264) Racecam válasza ByB (#263) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

----> [link] ;)

(#265) Forrest Gump válasza ByB (#259) üzenetére

Forrest Gump
(kvázi-tag)

Itt van!
[link]

(#266) ByB válasza Forrest Gump (#265) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:O Uhhh... ez horror drága! (dollár = euro + vám + áfa + horror haszon) :(((

(#267) Racecam válasza ByB (#266) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Khmm... [link] ;)

(#268) Trak

Trak
(PH! addikt)

Néhány hónapon belül több wide-os típus lesz majd a piacon, csak várjatok ;)

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#269) ByB válasza Racecam (#267) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:((( :(( :( :O <- Röviden így tudnám lereagálni! De most már csak azért is... ;]

(#270) Racecam válasza Trak (#268) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, szemmel láthatóan ez a tendencia látszik erősödni. :U

(#271) Trak válasza Racecam (#270) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Vágott szemű embertől kapott infók alapján a tendencia egyre erősebb lesz. Év végére érdékes elképzeléseket vázoltak...

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#272) Racecam válasza Trak (#271) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, látom én.
Nagy a készülődés/előkészület a HD szabvány széleskörű bevezetésére. ;)

(#273) ByB válasza Trak (#271) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez bármilyen okból kifolyólag eredményezhet árcsökkenést?

(#274) Racecam válasza ByB (#273) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Phh.... !

Téged csak ez érdekel, a technológiai fejlődés az smafu? :U

:D

(#275) Trak válasza ByB (#273) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Mindenképpen, ez volt az elképzelés egyik legérdekesebb része.

(#276) ByB válasza Racecam (#274) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Technológia, technológia... :DDD Már most is létezik olyan TFT ami mindent tud ami nekem kell, de rettentően drága! Szép meg jó dolog a fejlődés, de szeretném ha végre a gyártók is találnának valamilyen okot a TFT-k árának csökkenésére! Emlékszem még 2005 elején beharangozták, hogy évvégére drasztikusan zuhanni fog a TFT-k ára! (Még jóslatokba is bocsátkoztak!) Ugyan mentek lefele az árak, de csak szolídan! Szeretnék egy jó kis 20-as monitort kb 150k-ig bezárólag itthon beszerezni. Nem csak csöpögni az amerikai árak után... :R

(#277) ByB válasza Trak (#275) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt kicsit kifejtenéd bővebben? :U

(#278) Trak válasza ByB (#277) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Nem :P

(#279) ByB válasza ByB (#266) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyűjtögetem a pénzt, jó lenne ha szépen lassan zuhanásba kezdene a Viewsonic VP2030b ára... ;]

(#280) Dean

Dean
(tag)

Sziasztok!

Aztán ilyen van-e már valakinek? ViewSonicVA2012w

[link]

Kösz.

(#281) Racecam válasza ByB (#279) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link] :(

(#282) zöldeszű válasza orbano (#251) üzenetére

zöldeszű
(tag)

hát végül (miután nem vettem meg a samsung 214T-t:-) az eizoig jutottam én is, pedig már majdnem rászántam magam egy Viewsonic VP2130b-re is... kb. ugyanennyibe (270 körül) fáj a szélesvásznú Eizo S2110w is. Ez ugyan eizoéknál nem a legprofibb széria, de a forgalmazónak mondtam, hogy az eizo mellett ezen a viewsonicon vacilálok, mire széles vigyorral és sajnálkozva mondta hogy: ''ugyanmár!''...

(#283) Racecam válasza zöldeszű (#282) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''Ez ugyan eizoéknál nem a legprofibb széria, de a forgalmazónak mondtam, hogy az eizo mellett ezen a viewsonicon vacilálok, mire széles vigyorral és sajnálkozva mondta hogy: ''ugyanmár!''... ''

Te mit mondtál volna a forgalmazó helyében? :U

u.i.: Arról nem is beszélve, hogy csak kimondják azt a varázsszót, hogy EIZO és úgy gondolják, hogy mindenkinek azonnal le kell borulni és kelet felé fordulva 3x meghajolni!
Pedig, nem mind arany ami fénylik! ;)

(#284) zöldeszű válasza Racecam (#283) üzenetére

zöldeszű
(tag)

ja, ja nekem is rögtön ez jutott eszembe, de nagyjából ez az egyetlen forgalmazó, amelyik mindkét monitort árulja, hasonló árfekvésben, tehát neki nem érvágás, ha eizo helyett viewsonicot veszek - ugyanott, ugyanannyiért Talán éppen a széles képernyő csábít, már kiszámoltam méricskéltem keresztül-kasul, hogy mi, mekkora... A legtöbbet használt adobe programoknál éppen arra a szélső területre lehetne kipakolni a mindenféle szerszámosláda-boxokat, amik nem zavarják a munkaterületet, így pl azt, hogy akár két a/4 es oldalt párba nézegessen vagy gyúrjon az ember fia. A dünthető, fektethető állvány sem semmi, meg a csábos műszaki paraméterek sem. Viszont gyanúsan olcsó, még talán az ugyanilyen 24''-os 400 ezres S2410-es mellett is.

(#285) zöldeszű válasza zöldeszű (#284) üzenetére

zöldeszű
(tag)

ennek meg vajon mi a jelentősége az eizo S2110-nél>> ''14-bites számítási pontosság''
aztán meg azt sem tudom eldönteni, vajon a fekete vagy a fehér kivitelű monitor az előnyösebb...

(#286) ByB válasza Racecam (#281) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah ez beteges! Ennél már az is jobb megoldás, ha az EU homokba dugja a fejét! Kína valós ''veszedelem'', de ez nem megoldás, illetve max egy ideig... :( Most akkor mi legyen? :F

(#287) Racecam válasza ByB (#286) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Várjuk ki a végét, ráadásul jönnek új modellek is. ;)

(#288) ByB válasza Racecam (#287) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Új modellek mindig jönnek... ;] Én kb egy hónapon belül szeretnék dűlőre jutni, aztán persze majd bejelentenek valamit amire várhatok! Nálam a szélesvásznú új VS kiesik, mert csak 1050 a függőleges felbontása, ami ilyen méret mellett kevés grafikai munkára, pedig még az ára is full korrekt! :R VP2030b miért miért...!? :O

(#289) Racecam válasza ByB (#288) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ne izgulj, mire nekem W810i-m lesz addigra talán Neked is lesz monitorod! ;]
:D

(#290) ByB válasza Racecam (#289) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez megnyugtatóan hangzik... ;]

(#291) zöldeszű

zöldeszű
(tag)

Ezt nem hiszem el! Egy hónapja 240-250 eFt volt a 21''-os Samsung 214T, most meg leesett az ára bruttó 196 eFt-ra, a 20''-os 204-es meg 144 eFt-ra. Ennyiért már talán a vacak műanyagházat is elnézem a Samsungnak. Vagy várjak még 1 kicsit aztán a 23''-os moncsik is 200 alá esnek?:))

(#292) Racecam válasza zöldeszű (#291) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Meddig akarsz elmenni? :F 32''-ig? :D

(#293) zöldeszű válasza Racecam (#292) üzenetére

zöldeszű
(tag)

most már visszaveszek 1 kicsit, csak collonként lépegetek> épp most nézegetem a 244T 24''-ost, ami most bruttó 300 eFt lett. + a DELL 2405FPT-t:) Ahhoz képest, hogy nemrég a 19''-os 970P-t és Viewsonic 930-at nézegettem, tényleg elszaladt velem a ló, de azért ábrándozni lehet, nem? sajnos az eizo (az S2110-es) nem hagy nyugodni, talán meg kéne várni, hátha teszteli a PH a februárban megjelenő új, 1600x1200 pixeles S2100-et. Nemtom árban nálunk hova lesz belőve.

(#294) Racecam válasza zöldeszű (#293) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nehogy azt hidd, hogy nem értelek meg! ;)
Minél nagyobb annál jobb, de én jelen pillanatban sima asztali számítógép monitornak 21''-nál feljebb nem mennék. Annak pont jó a felbontása még játékokhoz is (talán ezt még bírja a vasam, különösen, ha sikerül még beújítanom egy 7900GTX-et majd), és pont megfelel egy íróasztalra. Ha már TV vagy filmnézés lenne a fő profil, akkor (ha lehetőség is meg van rá anyagilag), határ a csillagos ég! :D

(#295) ByB válasza zöldeszű (#291) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hol láttál ilyen áron Samsungokat? Sajnos nekem is leginkább a burkolattal vannak komoly fenntartásaim, nade ilyen áron... ;]

(#296) zöldeszű válasza ByB (#295) üzenetére

zöldeszű
(tag)

pixmania.com

(#297) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tetszetősek ezek a Samsung árak, de most látom, hogy egyre több helyen jelenik meg a Viewsonic VP2030b is, van ahol már 180k (eDigital) nettóért, szóval lehet érdemes kicsit várni! 150-160k környékén már nem haboznék... ;]

(#298) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na de most komolyan mindkettőtöknek: Ez végül is monitor, nem hiszem, hogy a burkolat számít - ami ellen mellesleg nem tudom mi kifogásotok van, az én FSC P19-2 burkolata is ''gagyi műanyag'' ha úgy vesszük, de amióta az elején tesztelgettem azóta nem is foglalkozom vele -, sokkal inkább a megjelenített kép az ami a fontos. Amikor a 214T nálam járt, egyáltalán nem tűnt fel, hogy gond van a burkolattal, az viszont annál inkább, hogy nagyon szép képe van! :)
Természetesen nem láttam a VP2030-as ViewSonic-ot, de az is biztos, hogy olyan monitor még nem volt nálunk AUO MVA panellel, amelyiknek nem volt ''foltos'' a feketéje, és nem látszott a széleken a háttérvilágítás fénye.

(#299) Alex91 válasza Racecam (#298) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azert szamit a burkolat is :). Muanyag es muanyag kozott is van kulonbseg! Pl. lattam olyan FS monitort, aminek a muanyag haza nagyon gagyi hatast tukrozott, mig pl. a Samsung 173P ebben is magasabb szintet kepvisel...

[Szerkesztve]

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#300) Racecam válasza Alex91 (#299) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha két, nagyjából egyforma képminőségű monitor között kell választani, akkor előbb a szolgáltatások, és beállítások körét nézem meg és ha ebben is egyformák akkor jöhet az, hogy melyik az ígényesebb külső kialakítású. Nálam körülbelül ennyire számít! ;)
Persze nem vagyunk egyformák, gondolom van aki meglátja és rohan megvenni pl. az LG L1980Q-t [link], mert szép, jól megy a tapétához! :)

u.i.: Különösen, hogy a 173P nem is műanyag burkolatos! :U

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.