Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#501) -=crossy=- válasza GuardianHero (#500) üzenetére

-=crossy=-
(újonc)

A monitor paneljét AOU 8ms P-MVA cserélték, az újabb verziót már ezzel szerelik. Mind a régi 16MS-es S-IPS-es, mind a 8ms-es alkalmas az általad említett dolgokra. Ha teheted vedd az újabb revíziót.

[Szerkesztve]

-oO-

(#502) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Holnap kapom meg a monitort, remélem kellemes lesz a csalódás... :U

(#503) Racecam válasza ByB (#502) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Milyen monitort? :F

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#504) ByB válasza Racecam (#503) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amit megrendeltem VP2130b... (Most jött meg!)

(#505) Racecam válasza ByB (#504) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De ma még nem holnap van! :F

u.i.: Ezt jól megmondtam ugye? :))

(#506) Racecam válasza ByB (#504) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mi a baj, nem tudod összekötni a kábeleket, hogy még mindig nem írsz? :F
Segítsek? :U

u.i.: :D

(#507) ByB válasza Racecam (#506) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most jött meg = hívtak, hogy itt van Budapesten, de mivel holnap vidéken leszek ezért csak este fogom tudni elhozni! ;) Hidd el, amint működő rendszert tudok alá varázsolni, írni fogok!!! :R

(#508) Racecam válasza ByB (#507) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jól van na, csak Veled izgulok, hogy jó legyen! ;)

(#509) ByB válasza Racecam (#508) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R

(#510) zöldeszű válasza ByB (#507) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Nem bírok aludni az izgalomtól, hogy milyen lesz a monitorod - mert eredetileg én is ilyent akartam...

(#511) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát megjött!!! :R Nem tudok mit mondani, egyszerűen gyönyörű, hatalmas és álom képe van... DVI-on keresztül azonnal felismerte, pixelhiba mentes (kop-kop-kop), most újrahúzom a rendszert, mert megérdemli ez a monitor!!! A káva minősége, állíthatósága, csak latívuszokban!!! :R A fényereje: bevilágítja a szobát, a feketéje pedig: ha nem is CRT, de közelít, filmezésre már tökéletes! :R

Öröm és bódogság, részletes folytatás a hétvégén! :C

(#512) zöldeszű válasza ByB (#511) üzenetére

zöldeszű
(tag)

látod, kezet csókolhatsz, hogy lebeszéltelek a 2030b-s zsebmonitorról:))

(#513) ByB válasza ByB (#511) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két probléma merült fel, az egyik, hogy csak DVI-A-n hajlandó csatlakozni, a másik pedig, hogy a PerfectSuite programban csak az Options fül aktív, az Adjust, a Color és a többiek inaktívak... :( Szerintem, ha sikerülne DVI-D-ről hajtanom a monitort, akkor minden rendben lenne! ;]

(#514) ByB válasza ByB (#513) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem DVI-A kábelt adtak, mi a különbség a DVI-D-hez képest? Nem a kinézetre gondolok!

Utánaolvatam, a DVI-D a digitális. Jól gondolom, hogy az X800Pro-m megküzd egy ilyen csatlakozóval?

[Szerkesztve]

(#515) ByB válasza ByB (#514) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elbeszélgetek itt magammal... ;] Rájöttem, hogy én DVI-I csatlakozót kaptam, ami digitális is, szóval a videokártyával van valami szerintem... Egyszer egy pár pillanatra összejött a DVI-D! ;] Érintkezési hiba? :F

(#516) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Várnám az okosak ötletét, hogy miért nem müxik a rendszer DVI-D-vel, csak DVI-A-val?! :F (A használt összekötő kábel DVI-I.)

(#517) Lacix29 válasza ByB (#516) üzenetére

Lacix29
(őstag)

1. gratula a drágaszághoz.

DVI-A : az csak az analóg jel (mint a normál VGA csatlakozó)
Lehet hogy a monitor csatlakozójában van valami kontakt hiba. :F
Ezt csak egy másik géppel v. videókártyával tudod leellenőrízni.

(#518) ByB válasza Lacix29 (#517) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ma átvittem a másik szobába, ott egy 6600GT-vel hajtott gép van, kapásból DVI-D-vel működött, ami azt jelenti, hogy az én X800-as kártyámmal nem stimi valami! Annyi baj legyen, analógba ugyanolyan gyönyörű képe van... ;]

(#519) Racecam válasza ByB (#518) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Grat, sok szép évet együtt! ;)

(#520) ByB válasza Racecam (#519) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm! :R

(#521) neduddki válasza Racecam (#519) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Leglabb le tudnad irni:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#522) ByB válasza ByB (#511) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elképesztően nagy ez a monitor! Túl az első pár napon, csak pozitívan tudok nyilatkozni: egyenlőre munkákkal és filmekkel teszteltem, de nem sikerült megfektetni! :R Egyszerűen makulátlan!!!

(#523) Lacix29 válasza ByB (#522) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Megfektessem neked? :DDD

- Nézd meg a windows bejelentkező képét 45'' - 80'' os szögből.
- Próbáld ki a PixPerAn programmal hogy 2 fekete négyzet kergeti egymást 64-es szürke háttér előtt. (vagy scrollozzál a Hardwired oldalán egy cikk hozzászólásai között)

Remélem tudtam segíteni. :P

(#524) Racecam válasza Lacix29 (#523) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megnyugtattad? :D

(#525) -=crossy=-

-=crossy=-
(újonc)

Sziasztok !

Már egy ideje követem a topikot mivel monitort szeretnék venni, jelenleg a P20-2-n gondolkodom. Valamikor volt róla szó hogy készült tftpanel.hu-s teszt de nem publikus. Namost ez jó rég volt, de én még kitartóan várok hátha egyszer végre publikus lesz :U
Nem lehetne estleg mailbe elkérni vagy feltenni ? Vagy bármilyen személyes tapasztalat érdekelne főleg arról hogy mennyire homogén a fekete, nincs e nagy bevilágítás és hogy nem ciripel-e a moncsi ?

Ezen kívül érdekelne hogy érdemes-e widescreent venni ha vki grafikázik is néha, mert a toolboxok két oldalra kirakása esetén lehet hogy nagyobb hasznos tér keletkezik mint egy sima 20''-nál.

köszi

-oO-

(#526) neduddki válasza -=crossy=- (#525) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Sracok legyetek kedvesek elkuldeni az utienm,berbnek szokaos kikotesekkel, hala a ehnay epszeunek semmir enincs idom:- (((

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#527) ByB válasza Lacix29 (#523) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyiknél se találtam rendellenességet... :F De jól gondolom ugye, hogy Te sem ezekre használod a monitorod, valahogy nem volt igazán életszagú a dolog! ;]

(#528) Lacix29 válasza ByB (#527) üzenetére

Lacix29
(őstag)

1. esetben a betekintési szög függvényében egyes színek elmásznak PVA/MVA monitoroknál. Nézd meg az alábbi linken lévő 2 kék vonalat. Nem tapasztalsz hasonló jelenséget az ott leirtaknál? [link]
2. esetben az utánhúzás jóval nagyobb mint az átlagos érték (8ms helyett akár 20-30ms) (Persze lehet hogy itt a Viewsonic overdrive-ja jobb minőségű) Ilyenkor pl Counter Strike-ban ''néha'' a sötétebb helyeken lehet látni a mozgó fekete ruhás alakokat szellemképesen egy kicsit.

Persze ezek csak kismértékben rontják azt a pozitív képet, ami kialakult bennem erről a panelről. (214T)

(#529) -=crossy=- válasza neduddki (#526) üzenetére

-=crossy=-
(újonc)

Köszi !

Még semmi de reménykedem ! :R

-oO-

(#530) humax

humax
(fanatikus tag)

sziasztok
mit szoltok a samsung 214T huz?
most szeretnek venni egy ilyan,
elsosorban,film nezesre,divix,stb re kell,olyan tomorittet filmekre gondoltam.
meg tv nezesre tv tuner keresztol.
koszonom :C

[Szerkesztve]

Elado Lakast keresek budapesten,ajanlatokat megköszonom.(BOCSNAT KEREK A ROSZ MAGYAR IRASOMERT, KULFOLDI VAGYOK )

(#531) ByB válasza Lacix29 (#528) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De tényleg abszolút megváltoznak a színek, ha oldaról nézem. Szerencsére nincs olyan tevékenység, amit ez negatívan befolyásolna. Az utánhúzás meg nálam abszolút nem jött elő, bár tény, hogy semmilyen játék sincs a gépemen. :D

(#532) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Melyik a jobb választás?

Samsung SyncMaster 204B 20'' TFT-LCD monitor DVI[link] vagy Samsung SyncMaster 214T 21.3'' TFT-LCD monitor DVI[link]

Az egyik TN paneles (20'') míg a másik PVA

(#533) Racecam válasza Kraptor (#532) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mi a kérdés? :F

(#534) Lacix29 válasza Kraptor (#532) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Melyik a jobb választás?

Samsung 214T, ha minőséget akarsz. (Mivel PVA > > > TN+Film )

204B-t én nem vennék a helyedben. (De létezik valami 204Ts, az sem lehet olyan rossz)

[Szerkesztve]

(#535) Racecam válasza Lacix29 (#534) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez az, amit leírt, azok után a kérdés feltevése okafogyottá vált! ;)

(#536) Kraptor válasza Racecam (#535) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Rosszul tettem fel a kérdést:):): Nem 204B, hanem 204T [link] röl lett volna szó és 214T. Ez a kettö majdnem ugyanaz csak méretben más, meg fényerőben? Ezek mennyire alkalmasak játékra?

(#537) Racecam válasza Kraptor (#536) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na akasszál már ki, hogy rosszul tetted fel a kérdést! :U
Tudtad, hogy a 204B TN+Film paneles, a 204T pedig PVA, nem? :F

Na mindegy. A véleményem szerint az 1600x1200 felbontáshoz jobb a nagyobb, 21''-os monitor, ráadásul a 8ms-os (g2g) válaszidő miatt is, ez a jobb játékra.

(#538) ByB válasza Kraptor (#536) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

204T-nek nem szép a képe... 214T jó, bár játékra lehet alkalmasabb valami ultragyors 19-es! ;)

(#539) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Köszi a válaszokat, csak ennyi lett volna az egész...ugye mégse volt olyan nehéz:):)

(#540) Susi!

Susi!
(újonc)

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a monitorról.: HP LP 2065 ? Nem nagyon találtam róla infot itt a forumban.. :(

Köszi!
Susi

(#541) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Most itt van nállam egy 204T, nem nagyon értek az LCDkhez de ez már sokkal jobb mint amikkel eddig találkoztam és ez már szebben muzsikál jóval mint a Sony GD520 CRTm

(#542) -=crossy=-

-=crossy=-
(újonc)

Sziasztok !

Ismét próbálkozom a P20-2 Tftpanel-es teszt elkérésével emailben vagy írjatok vmi linket ahol elérhető esetleg !

Ha vkinek van tapasztalata az ne fogja vissza magát főleg a háttérvilágítással és a ciripeléssel kapcsolatos ínfok érdekelnének.

Köszönet érte :R !

-oO-

(#543) Aewyn válasza -=crossy=- (#542) üzenetére

Aewyn
(újonc)

Ciripel is, meg nem is.

Egyrészt 80-as fényerő felett tökéletesen elhalkul (nappal kellhet ennyi fényerő). Másrészt nem egyenletes a ciripelés ereje, úgy 32-es állás körül annyira elhalkul, h nappal egyáltalán nem hallani (csak mondjuk 5 centiről), de éjszaka, teljes csöndben sem hallható igazán.

A háttérvilágítás látszik (a fekete nem teljesen fekete, ez még nappal is látszik (de persze nem TN-es szintű) különösen üzemmódváltáskor, mert akkor egy pillanatra kikapcsolja a háttérvilágítást és látod a különbséget), de egyébként teljesen egyenletes, bevilágítás nem látszik.

A színátmenetek finoman sávosak, ami zavarhat, ha nyomdai előkészítéssel foglalkozol, de fényképeknél észrevehetetlen.

A monitor egyébként gyönyörű, a káva minőségi műanyagból készül és igényes a kidolgozása. A monitortartó stabil, és teljesen le lehet ültetni a monitort koppanásig, ami fontos, mert az ergonómia miatt a kép tetejének kell szemmagasságba kerülnie (tehát a tetejének és nem a közepének, ezt csak úgy mondom ;), ami az asztal magasságától függően esetleg másként nem lehetséges (nekem 70 centi magas asztalon áll, így teljesen alsó állásban van a monitor, a talpa nem is látszik (ami egyébként szintén tisztességes)).

A tartója könnyen forgatható, nem kell tehát rángatni a monitort, ha kicsinyt el kell fordítani. Szóval minőségi a külcsíny.

[és mivel gonosz vagyok, azt is elmesélem, h van a kijelzőnek valamennyi késleltetése (az overdrive miatt, talán), de éppen csak annyi, h te sem vetted volna észre, ha most nem mondanám ;) észrevehetetlen egyébként. Utánhúzása pedig gyakorlatilag nincs.]

De próbáld ki vásárlás előtt, és mindenképpen referálj, szerintem pöpec gép :)

(#544) Racecam válasza -=crossy=- (#542) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Írj neduddki-nak! ;)

(#545) Aewyn válasza Aewyn (#543) üzenetére

Aewyn
(újonc)

valamit azért kavartak a fiúk, mert a P20-2

új prospektusa:
http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/pc/vil/datenblaetter/monitore/ds_scenicview_p20-2.pdf
900:1
16/8 ms
20.1''

és a régi:
http://www.computel2.it/Data/Computel2_data/objalbum/monitor/p20-2.pdf
700:1
16/11 ms
20''

(#546) gepida

gepida
(újonc)

Hali!

Megkérdezlek titeket mit mondtok:

Nekem most kettő darab 22-es Belineám van CRT és sok-sok éve 1600x1200-as dupla felbontást használok.

Most megrendeltem edigitaltól Viewsonic VP2030B-ből kettőt, de elbizonytalanodtam, mert 400K HUF lesz az ára ha végre kihozzák.. Tehát még visszamondhatom :D (194K*2)

Elgondolkoztam a 120.000-es AOC LM2028-n is, de elég gagyi az a márka.. viszont spórolnék rajta 2x80.000-et ami nem kevés.

A kettő között lenne pl. a Belinea 150 körüli 10 20 15, meg a Fujitsu-Siemens P20, (illetve HPQ 2065, IBM L200).

Másik kérdésem, hogy ha már a 200 körüli árkategóriánál tartunk akkor Samusngról miért esik itt sokkal több szó mint a Viewsonic-ról? Nekem utóbbi jobban bejönne bár nincs tapasztalatom..

Szerintetek? Vélemények, tapasztalatok, érvek jöhetnek.

köszi!

Üdv
Matyi

(#547) henry válasza gepida (#546) üzenetére

henry
(tag)

Nézted a Samsung 204T-t és a Viewsonic 2030-ast egymás mellett? Én is ilyen cuccosokban gondolkodom, de nem volt eddig alkalmam kipróbálni őket. (A másik két versenyzőm a 214T Samsung és a 2130-as Viewsonic.)

Itthon szinte lehetetlen olyan boltot találni, ahol ezek közül tutira van legalább 2-3 rakáron és hozott tesztprogrammal ki is próbálgathatnám őket. (Vagy én nem vagyok lúzer?)

HNR

(#548) veresp

veresp
(tag)

Ezekről tudtok mondani valami értelmeset, érdemes megvenni szerintetek?
- 20'' Viewsonic VA2012W Wide (kb 123 000 Ft brutto)
- 20'' Viewsonic VX2025WM Wide (kb 142 000 Ft brutto)

Azt tudom, hogy a VA2012 TN paneles, de milyen a VX2025?
Valahol olvastam, hogy eléggé leszólták a VA2012 képminőségét!
Látott már valaki ilyeneket működés közben?
Eredetileg a FSC P19-2 néztem ki magamnak, de ezek kb ugyanannyiba kerülnek és kicsit nagyobbak annál? Ti melyiket vennétek?
Munkára kellene, nem játékra!!!!

(#549) veresp

veresp
(tag)

Ehhez mit szóltok?

Philips 200W6CS: S-IPS (LG.Philips LM201W01)
Pontosan nem tudom de 129e vagy 139e Ft!!!!
[link]

(#550) Racecam válasza veresp (#549) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az előző kérésedre válaszoltam a Wide-os topikban.
Ez a philips pedig elég gyanús, hogy IPS, helyett MVA paneles, minden esetre a paraméterei több helyen eltérnek az LM201W01 panel adataitól, inkább hasonlítanak erre: [link]
Minnyá megyek oda is át! ;)

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.